Εξ αίματος

15.00

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου είναι το αποτέλεσµα µίας συστηµατικής έρευνας τριών ετών και συγκέντρωσης στοιχείων από το αρχείο επιτροπής αποκαταστάσεως προσφύγων, αλλά και περιγραφές αυτών που έζησαν τα γεγονότα και τα διέσωσαν µε τις διηγήσεις τους στον συγγραφέα.

Η δεκαπενθήµερη επίσκεψη στον Πόντο και η επιτόπια εξέταση των περιοχών που έζησαν οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, ήταν το έναυσµα της συγγραφής του.

Περιγραφή

Ο Θεόδωρος Παν. Τσιτσεκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στο χωριό της καταγωγής του, Νίψα Αλεξανδρούπολης. Γυμνάσιο πήγε στο Οικονομικό της Αλεξανδρούπολης (πρώην εμπορική σχολή) μέχρι την Γ΄τάξη. Το απολυτήριο του εξαταξίου Γυμνασίου έλαβε στη Φλώρινα το 1971, όπου υπηρετούσε στην τότε Χωροφυλακή. Το 1975, πέτυχε στη σχολή υπαξιωματικών.

Ως γλωσσομαθής υπηρέτησε σε  υπηρεσίες τουρισμού, και αλλοδαπών. Από την Υπηρεσία (Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης) όπου υπηρετούσε ως υπασπιστής της διεύθυνσης, αποστρατεύτηκε μετά από αίτηση του τον Δεκέμβριο του 1992 και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις που είχε.

Από τον Μάρτιο του 2015, σταμάτησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και κάνει το ταξίδι του, «της διά βίου μάθησης» με στόχο την διεύρυνση των γνώσεών του στην Ιστορία του Πόντου κυρίως, ειδικά κατά τους αιώνες μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών.

Σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη και απολαμβάνει τις χαρές της ζωής, με τις εγγονές του την Χρύσα και την Αναστασία.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Θεόδωρος Παν. Τσιτσεκίδης

Σελίδες

322

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Πηγή

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Εξ αίματος”

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + one =

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Pin It on Pinterest

Share This