Booknews

Πρακτική Εργασία στις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή!


Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ιδρύθηκαν τον Αύγουστο του 2010 και μέσα σε λιγότερο από δυόμιση χρόνια βρίσκονται πίσω από την έκδοση 65 τίτλων, την καλλιτεχνική επιμέλεια και επιμέλεια ύλης δύο περιοδικών (το ελληνοαγγλικό ARTION και το αγγλικό Mindfield) και την κυκλοφορία 3 μουσικών album, ενώ έχουν λάβει μέρος σε πλήθος φεστιβάλ πολιτισμού & τέχνης στην Ελλάδα.
Δραστηριότητες της εταιρείας είναι ο Εκδοτικός Οίκος Πηγή (www.pigi.gr), η Εκδοτική Ομάδα iWrite.gr (www.iWrite.gr), η Εταιρεία Μουσικής Παραγωγής iRec.gr (www.iRec.gr), το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Bookz.gr (www.Bookz.gr), το καλλιτεχνικό ατελιέ BookLabs κ.ά. Τέλος, οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή βρίσκονται πίσω από την προετοιμασία ενός ντοκιμαντέρ που στις αρχές Απριλίου θα κυκλοφορήσει με το Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Οι φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε εμάς, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε διαδικτυακό και έντυπο επίπεδο, ενώ θα έχουν την ευκαιρεία να συμμετέχουν ως συγγραφείς – δημοσιογράφοι σε συλλογικά έργα των εκδόσεων μας. Με λίγα λόγια, μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης και σε περίπτωση σωστής συνεργασίας, θα ανήκουν πλέον στον κλειστό “κύκλο” των συγγραφέων της χώρας μας. Τέλος, εφόσον πλήρουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και στο κομμάτι του PR.

Ενδιαφερόμαστε να δεχθούμε δύο φοιτητές για την πρακτική τους άσκηση σε εμάς, ενώ πέρα των χρημάτων που θα λαμβάνουν από το τμήμα έχει αποφασιστεί η επιπλέον πληρωμή (με τη μορφή συγγραφικών δικαιωμάτων ως σημείο εκκίνησης) από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

| Διεύθυνση Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
Μαλέας 11,
Άνω Πόλη,
Θεσσαλονίκη,
Τ.Κ. 54 634

| Ιστοσελίδες δρσατηριοτήτων των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
www.pigi.gr | www.iWrite.gr | www.iRec.gr | www.bookz.gr

| Επικοινωνία
2311 27 28 03 | info@pigi.gr | info@iWrite.gr

| Περαιτέρω σχόλια
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή προσφέρουν μία εξαιρετική ευκαιρία για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε δύο φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.. Επιπλέον, πίσω από τις εκδόσεις βρίσκεται μία ομάδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει, οπότε σε περίπτωση σωστής συνεργασίας υπάρχει η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε επαγγελματικό επίπεδο με τους φοιτητές που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στον εκδοτικό οίκο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι συνιδρυτής των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή είναι ο Νικόλαος Κουμαρτζής, υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., ενώ τα κεντρικά γραφεία του Οίκου βρίσκονται άνωθεν του Τουρκικού Προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από τα εργαστήρια του τμήματος στη Δ.Ε.Θ.).
Ως προς τη σχέση των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή με το τμήμα, μέλη του δημιουργικού μας team βρίσκονται πίσω από την ιστοσελίδα του τμήματος και του εργαστηρίου, από την ιστοσελίδα του διαδικτυακού περιοδικού του τμήματος εΜΜΕις, καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια της επιστημονικής ημερίδας «Συμμετοχική ανάπτυξη περιεχομένου: Η περίπτωση της ελληνικής Wikipedia» που διοργανώθηκε από το τμήμα το Νοέμβριο του 2012.

| Σχετικά με την επιλογή των φοιτητών
Εξαιτίας του ότι η ομάδα πίσω από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή κινείται σε φιλικό και άκρως παραγωγικό επίπεδο, η επιλογή των φοιτητών που θα δείξουν ενδιαφέρον θα είναι προσεκτική. Για το λόγο αυτό, θα υπάρξει τουλάχιστον μία ανεπίσημη συνάντηση πριν την έναρξη της πρακτικής εργασίας, στην οποία θα γνωριστεί ο εκάστοτε φοιτητής με ένα μέλος από το team των εκδόσεων μας ώστε να διαπιστωθεί η κοινή φιλοσοφία και προσέγγιση.