Κριτικές

Στην Ελλάδα του 1950

Στην Ελλάδα του 1950 μας ταξιδεύει το ιστορικό – αισθηματικό μυθιστόρημα “Οι Μυγδαλιές Ανθίζουν Δακρυσμένες” του Θανάση Στραβοσκούφη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

Πόσοι έρωτες έμειναν αλήθεια ανεκπλήρωτοι; Πόσες ιστορίες δεν έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έχουν αγαπηθεί βαθιά αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά να είναι μαζί;

Μία τέτοια ιστορία περιγράφεται σε αυτό το βιβλίο, χωρίς να είναι όμως άκρως ρομαντικό. Αγγίζει ταυτόχρονα θέματα πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 1950. Σε μια τραυματισμένη, πονεμένη, Ελλάδα όπου αδερφός βρίσκεται απέναντι σε αδερφό λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Τότε που, το τι πίστευες σου εξασφάλιζε το μέλλον ή την καταδίκη.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μεγαλώνουν τα δύο αδέρφια της ιστορίας, ο Μάρκος και ο Δημοσθένης. Θα επιλέξουν αντίθετους δρόμους, οι οποίοι θα έχουν μόνο ένα κοινό σημείο… τον έρωτα για την ίδια γυναίκα. Έναν έρωτα που θα τους κάψει και τους δύο, τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Χρόνια μετά θα βρεθούν ξανά να συζητήσουν τις παλιές πληγές με αφορμή τον θάνατο της γυναίκας. Πόσο εύκολο είναι όμως να σβήσει ένα μίσος ετών; Όσο για εκείνη που αγάπησε, αγαπήθηκε, προδώθηκε και πρόδωσε, η ζωή στάθηκε σκληρή.

Τι μυστικά αποκαλύπτονται με το θάνατο της;

Εκτός από την ιστορία, αγάπησα το εξώφυλλο… τόσο ρομαντικό, τόσο κοντά σε μένα. Η γλώσσα ίσως σας φανεί σκληρή σε πολλά σημεία, αλλά ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα της Ελλάδας τότε. Γραμμένο από έναν εξαιρετικό επιστήμονα και καθηγητή του πανεπιστημίου Πατρών.

Σας ευχαριστώ θερμά για το ταξίδι στην Ελλάδα του τότε, αλλά και για το ταξίδι μέσα σε μια αγάπη που δεν έζησε ποτέ.

 

Δείτε το βιβλίο εδώ 

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου

Πηγή bloomymommy_

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *