Booknews

Η αναγέννηση της ελληνικής speculative λογοτεχνίας συνεχίζεται…

”Η ελληνική speculative λογοτεχνία γνωρίζει μια αναγέννηση και χιλιάδες αναγνώστες σπεύδουν να αγοράσουν καινούργια βιβλία ελληνικών εκδόσεων” γράφει ο συντάκτης του oneman.gr Γιάννης Σαχανίδης, πρόσφατο, εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 14 τίτλοι μας φιγουράρουν στο εν λόγω, αφιερωμένο στη speculative λογοτεχνία, άρθρο του έμπειρου συντάκτη.

Είμαστε περήφανοι για τους συγγραφείς μας – με τη σειρά που εμφανίζονται στο άρθρο – Γιώργος Κωστόπουλος, Γιώργος Δάμτσιος, Μάριος Δημητριάδης, Σταύρο Μαμούτο, Άννα Σπανογιώργου, Έρση Λάβαρη, Μαρίνα Κλωνάρη, Άγγελος Κυπριανός, Τριαντάφυλλος Ζέλλιος, Στεφανί Ιακώβου, Ντίνος Χατζηγιώργης, Ναταλία Βαϊοπούλου , Ευσταθία Σορώκου και Μανώλης Παλαβούζης.

Aνάμεσα στους τίτλους που ξεχωρίζει ο συντάκτης του άρθρου και το συλλογικό μας έργο “Ιστορίες της γιαγιάς ιτιάς”. Μια ανθολογία που περιέχει εικοσιδύο αφηγήσεις της ελληνικής υπαίθρου, θρύλους, παραμύθια και μύθους όπως καταγράφηκαν από έντεκα συγγραφείς του φανταστικού, στο ρόλο των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Γεμάτες διαβόλια και ξωτικά, νεράιδες και στοιχειά, οι σύντομες ιστορίες του βιβλίου είναι ιδανικές για να διαβαστούν δίπλα στο αναμμένο τζάκι και αποτελούν μια μικρή ματιά στο παραδοσιακό, φολκλόρ ελληνικό φανταστικό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του oneman

Δείτε τους τίτλους της φανταστικής μας λογοτεχνία