Στην οικογένεια του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού Πηγή πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις, ιδίως εκείνες που είναι ταγμένες στον πολιτισμό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Είμαστε κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Σεβόμαστε έμπρακτα τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας – τον σεβασμό προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε, και την ανάγκη για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των γύρω μας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κύρια προμήθεια χαρτιού για τα βιβλία μας προέρχεται από ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπρόσθετα, ο Πρότυπος Όμιλος Πολιτισμού Πηγή είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή του σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και προσφέρουν στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούμε δωρεές σε δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες. Έχουμε καθιερώσει το πρόγραμμα «Κανένα παιδί χωρίς παραμύθι», με δωρεάν βιβλία σε γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν αναγνώσματα για τα παιδιά τους. Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους συλλόγους προστασίας παιδιών στη χώρα και μέσω συγκεκριμένων τίτλων μας, τους προσφέρουμε σημαντικό κομμάτι ή ολόκληρο το κέρδος των δικαιωμάτων των βιβλίων. Εκτός από τα προηγούμενα, εκδίδουμε σε ετήσια βάση και με δικές μας δαπάνες, έναν μικρό αριθμό βιβλίων πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων, ώστε να δώσουμε κίνητρο σε περισσότερους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τη συγγραφή. Εκτυπώνουμε βιβλία σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ενισχύουμε τις Λέσχες Ανάγνωσης με ποικίλους τρόπους και συνδιοργανώνουμε δράσεις που ενισχύουν τη φιλαναγνωσία και την αγάπη για τη λογοτεχνία, επενδύοντας σε ενοικίαση χώρων και εξοπλισμού. Ως εταιρεία, έχουμε επίσης ιδιαίτερο φιλοζωικό προσανατολισμό. Τέλος, στην αυλή των γραφείων μας στη Θεσσαλονίκη έχουμε υιοθετήσει 14 στρουμπουλές γατούλες που πολλές φορές μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν βόλτες ανάμεσα στις βιβλιοθήκες μας. Οι ευχαριστήριες επιστολές που λαμβάνουμε κατά καιρούς από φορείς και σωματεία που έχουμε ενισχύσει, αποτελούν για εμάς την ηθική επιβράβευση που μας θυμίζει ότι κοινωνία και πολιτιστικές επιχειρήσεις μπορούν να κερδίσουν μαζί.

Επομένως, αν έχετε υπ’ όψιν σας μία βιβλιοθήκη που χρειάζεται βιβλία, αν ψάχνετε κάποιον να σας σχεδιάσει δωρεάν κάποιο ημερολόγιο για τη φιλοζωική οργάνωση στην οποία συμμετέχετε, αν κάνετε κάποιον φιλανθρωπικό χορό και χρειάζεστε βιβλία για να κληρώσετε ως δώρα, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!