μάγισσες

Η Όλγα Λιάρατζη και οι Μάγισσες του Θερμαϊκού

Δε δυσκολεύτηκα να γράψω για πνευματιστικές εμπειρίες καθόλου. Είμαι από την φύση μου άτομο που αφουγκράζομαι τα σημεία- σημάδια, πιστεύω πως όλοι μας υπηρετούμε ένα θεϊκό σχέδιο και η ζωή μας δεν τελειώνει με τον σωματικό θάνατο. Παρακολουθώ συχνά διαλέξεις κβαντικής Φυσικής που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός άυλου κόσμου και δεν βασίζομαι μόνο στην στείρα λογική για να ερμηνεύσω γεγονότα και καταστάσεις. Απλά οι αισθήσεις μας δεν είναι ικανές να μας γνωρίσουν τέτοιους κόσμους, όπως το ψαράκι στη γυάλα δεν γνωρίζει τίποτα για τον κόσμο έξω από την γυάλα του.

Περισσότερα

N119

Ο Τολστόι στο ιστορικό μυθιστόρημα «Αγνότητα & Αμαρτία»

«Όλα καταλήγουν στο 1812…» είναι η σκέψη που κάνει ο Μίτια κατά την ανάγνωση του τελευταίου γράμματος που έμελλε να λάβει από τον Τολστόι. Όπως και το «Πόλεμος και Ειρήνη», έτσι και η «Αγνότητα & Αμαρτία» ξεκινούν έχοντας ως βάση το 1812…

Περισσότερα

ερωτικά ποιήματα

Τα ερωτικά ποιήματα της Ελένης Ισπόγλου

Το αίσθημα με τις πεταλούδες θα φύγει σίγουρα. Όμως υπάρχουν τρόποι ώστε το κάθε ζευγάρι να μπορεί να κρατήσει τη σπίθα ζωντανή. Να λέμε αυτό που νιώθουμε, να επικοινωνούμε συναισθηματικά και  όχι μόνο για τα πρακτικά της ημέρας. Όσο κρατάμε την ψυχική επικοινωνία ανοιχτή, χωρίς φόβους κριτικής και προσδοκίες, τόσο κρατάμε τον έρωτα κοντά μας.

Περισσότερα

Unχάπι

Συνέντευξη της Αθηνάς Κάππα στο Vivlio-Life

Στο άκουσμα του τίτλου, άλλωστε, οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε την αγγλική λέξη «unhappy». Αφήνοντας την έννοια της δυστυχίας, ωστόσο, μπορούμε να εστιάσουμε περισσότερο στο δεύτερο συνθετικό, που είναι γραμμένο στα ελληνικά. Η λέξη «χάπι» παραπέμπει συνήθως στην ανακούφιση του πόνου. Ο ήρωας που τόσο επίμονα αναζητά αυτήν ακριβώς την ανακούφιση, θα τη βρει άραγε μέσα από ανθρώπινα σκευάσματα;

Περισσότερα

Νότια Αφρική-Jacaranda

«Η Νότια Αφρική είναι μία χώρα ευλογημένη. Σκουπόξυλο βάζεις στο χώμα, ρίζες βγάζει. Σπουδαίο πράγμα οι ρίζες!»

Έμαθα να ακούω, να προσέχω τι λένε, έκανα μια ερώτηση και αυτοί πηγαίναν το θέμα εκεί που θέλανε και εγώ ακολουθούσα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ένα τέτοιο ταξίδι με τους ντόπιους, δεν ξέρεις ποτέ πού θα οδηγήσει. Να είναι καλά οι διάφοροι οδηγοί των ταξί, οι πωλήτριες, οι νοσοκόμες και οι γιατροί και φυσικά η Pamela και ο Zondi που δούλευαν στο σπίτι και βοηθούσαν στη λειτουργία του. Σ’ αυτούς οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι συνέβαλαν καθοριστικά για να μπορέσει η Jacaranda μου να «ανθίζει» πάντα. Όχι μόνο την Άνοιξη, άλλα όλο το χρόνο. 

Περισσότερα

βιβλίο τρόμου

Ένα βιβλίο τρόμου με σκοτεινές ιστορίες

Ο συγγραφικός παλμός χτυπά με ενσυναίσθηση για τους αδικημένους, με κατανόηση για τους ταπεινωμένους, με πάθος για τους αγωνιστές της ζωής. Η πλοκή πυκνή, κλιμακωτή, σε κρατά σε εγρήγορση, σου γεννά το ενδιαφέρον για την κατάληξη της υπόθεσης.

Περισσότερα

Ιστορικό μυθιστόρημα-Εγώ θα ζήσω

“Εγώ θα ζήσω” της Στεφανίας Ρουλάκη| Εμπεριστατωμένη μελέτη από τον Βασίλειο Χαλαστάνη, Δρ. Θεολόγος-Συγγραφέας

Το έργο της αξιότιμης Στεφανίας Ρουλάκη αποτελεί μυθιστορηματική διήγηση βιογραφικού χαρακτήρα και ημερολογιακού τύπου. Το χρονολογικό περίγραμμα αρχίζει τον Αύγουστο του 1939 και τελειώνει τον Ιανουάριο του 1946. Η καθαυτό διήγηση αναφέρεται στα γεγονότα από τις 19 Σεπτεμβρίου του 1941 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 1943. Δεν πρόκειται βέβαια για καθημερινή καταγραφή των γεγονότων, ωστόσο ο αναγνώστης ανά τακτά διαστήματα ενημερώνεται για την πορεία των γεγονότων και έχει μια γενική αντίληψη του χρόνου.

Περισσότερα

Ρέουσα Σιωπή

Ποιοτικός ποιητικός μοντερνισμός

Κυρίαρχη έννοια, η Σιωπή, ευεργετική, λυτρωτική, ανασταλτική, δεσμευτική… Η έννοια αυτή καταγράφεται σε κάθε μια από τις ενότητες του βιβλίου με διαφορετικές τεχνοτροπίες…

Περισσότερα

Σκοτεινά Μονπάτια μια Φωτεινής Ζωής

Αισθηματικά μυθιστορήματα από ταλαντούχους συγγραφείς

“Στη ζωή μας το φως εναλλάσσεται διαρκώς με το σκοτάδι. Είναι η χαρά και η λύπη, που διαδέχονται η μια την άλλη. Είναι τόσο συχνές μάλιστα αυτές οι εναλλαγές, που μετά από λίγο μαθαίνουμε να μπαίνουμε δεξιοτεχνικά πια από τα φωτεινά στα σκοτεινά μονοπάτια της και το αντίστροφο”.

Περισσότερα

Ψυχές στο Χρόνο

Μυθιστορήματα φαντασίας που ξεχωρίζουν

“Η ανάγκη των ανθρώπων να διαφέρουν νομίζω ωθεί τους περισσότερους να ονειρεύονται πως θα ήταν εάν είχαν μια εξωπραγματική δύναμη. Από την άλλη, το μυστήριο γύρω από αυτό το θέμα, ελκύει πάρα πολλούς ώστε να το εξερευνήσουν ακόμη και να εμπλακούν με διάφορα. Κατά τη γνώμη μου όμως, κάποια πράγματα καλό είναι να παραμένουν μυστήρια και να μην τα σκαλίζουμε…”

Περισσότερα

Χρυσές Πουέντ

Έλενα Γεράνη: Συνέντευξη για το βιβλίο της “Χρυσές Πουέντ” στην κάμερα

Ο www.fonografos.net παρουσιάζει τη  νεαρή συγγραφέα Έλενα Γεράνη από την Σπερχειάδα που πλέον «καταθέτει» στο αναγνωστικό κοινό  το τρίτο κατά σειρά  βιβλίο της «Χρυσές Πουέντ»!

Περισσότερα