αστυνομικά μυθιστορήματα

Για αστυνομικά μυθιστορήματα, διάλεξε Πηγή!

Τα έργα της σειράς βιβλίων Πηγή Crime είναι σε θέση να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο σχολαστικό αναγνώστη που διψά για αστυνομικά μυθιστορήματα. Σας παρουσιάζουμε, στο παρόν άρθρο, συνοπτικά τα έργα της σειράς, τα οποία θα ήταν… έγκλημα να προσπεράσετε!

Περισσότερα

πανεπιστημιακή αστυνομία

Είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επικίνδυνη;

Η πανεπιστημιακή αστυνομία απασχολεί τον κόσμο της εκπαίδευσης περίπου δύο χρόνια. Οι φοιτητές έχουν θορυβηθεί από την ίδρυση του ειδικού αυτού σώματος. Η ανησυχία τους για το πώς θα είναι το κλίμα στις σχολές τους, μόλις εγκατασταθεί, ολοένα και εντείνεται. Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει…

Περισσότερα

mockup-1-pigi-istorika

3+1 συναρπαστικά ιστορικά μυθιστορήματα!

Λίγα είδη λογοτεχνίας είναι σε θέση να μας ταξιδέψουν σε ένα περιβάλλον μακρινό σε σχέση με το δικό μας, έξω από το χρονικό σημείο του “σήμερα” και σε μια συνθήκη ξένη, όμως ταυτόχρονα οικεία με έναν παράδοξο τρόπο, όπως τα ιστορικά μυθιστορήματα.

Περισσότερα

Μενέλαος Λουντέμης βιογραφία

Ο Μενέλαος Λουντέμης μέσα από 2+1 στιγμές

Η βιογραφία ”Ο Μενέλαος Λουντέμης και το Πορτραίτο μιας Εποχής” εκδόθηκε για πρώτη φορά φέτος από τις Εκδόσεις Πηγή και συνιστά ένα μεγάλο εκδοτικό γεγονός για τον χώρο του βιβλίου. Με αφορμή την έκδοση αυτή, σας παρουσιάζουμε 2+1 ενδεικτικές στιγμές από τη ζωή του μεγάλου συγγραφέα.

Περισσότερα

πάσχα μπαϊράμι

Πάσχα και Μπαϊράμι: Κοινές γιορτές αγάπης

Το εν λόγω διήγημα αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο μια ηλικιωμένη χριστιανή και μια έγχρωμη γερόντισσα γιόρτασαν μαζί το Πάσχα και το μπαϊράμι αντίστοιχα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και σας το παρουσιάζουμε στο παρόν άρθρο, καθώς κρίνουμε ότι το μήνυμα που ο συγγραφέας περνάει με αυτό είναι πανανθρώπινο!

Περισσότερα

1-13 (1)

2+1 κείμενα του Παπαδιαμάντη για το Πάσχα!

Εν όψει του Πάσχα, οι Εκδόσεις Πηγή επιλέγουν και σας παρουσιάζουν 2+1 αποσπάσματα από κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη τα οποία μας εισάγουν μοναδικά στο πνεύμα των ημερών!

Περισσότερα

κλασικά διηγήματα

2+1 συλλογές με υπέροχα κλασικά διηγήματα!

Οι Εκδόσεις Πηγή σας παρουσιάζουν 2+1 συλλογές με μοναδικής αξίας κλασικά διηγήματα και αφηγήματα, τα οποία εντάσσονται επάνω σε τρεις θεματολογικούς άξονες με βάση μεγάλες στιγμές επάνω στο χρονολόγιο του έτους!

Περισσότερα

συλλογές ποίησης

5+1 ποιητικές συλλογές για την Ημέρα Ποίησης

Για τους λάτρεις της ποίησης, αλλά όχι μόνο, οι Εκδόσεις Πηγή επιλέγουν, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, και σας παρουσιάζουν 5+1 εκλεκτές ποιητικές συλλογές από συγγραφείς μας, οι οποίες είμαστε βέβαια ότι θα σας ταξιδέψουν!

Περισσότερα

Πηγή βραβεία Κύπρου βιβλία

Η Πηγή στα Λογοτεχνικά Βραβεία Κύπρου 2021

Στο παρόν άρθρο σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια τα βιβλία- υποψηφιότητες των Εκδόσεων Πηγή για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου για το 2021, όντας απολύτως βέβαιοι ότι θα ικανοποιήσουν τόσο την κριτική επιτροπή όσο και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη!

Περισσότερα

σπουδαίες γυναίκες βιβλία

4+1 Βιβλία για Σπουδαίες Γυναίκες!

Στις 8 Μαρτίου κάθε έτους εορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στόχος του εορτασμού είναι να αναδειχθούν τα πολιτισμικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά επιτεύγματα των γυναικών. Ως ελάχιστη συνεισφορά στον εορτασμό, σας παρουσιάζουμε 4+1 βιβλία για σπουδαίες γυναίκες, οι οποίες με τις θέσεις τους και με το σθένος τους συνεχίζουν να εμπνέουν ως τις μέρες μας!

Περισσότερα

Ουκρανία πόλεμος

Το Νησί Φίδι (Ουκρανία)

Το διήγημα αυτό είναι εμπνευσμένο από γεγονότα που ενδέχεται να είναι αληθινά

και που φέρονται να έλαβαν χώρα στην αρχή ενός πολέμου που είναι πέρα για πέρα αληθινός.

27/02/2022

Όθωνας Μιχαήλ

Περισσότερα

έμφυλη βία, Ελλάδα

Η Έμφυλη Βία στην Ελλάδα του 2022

Τον τελευταίο χρόνο οι ειδήσεις σοκάρουν. Τα περιστατικά πληθαίνουν. Σειρήνες, μπλε και κόκκινα φώτα αναβοσβήνουν όλο και πιο συχνά στο πλατύ, ορθογώνιο κουτί που λέγεται τηλεόραση. Παρακολουθείς τους μεγάλους τίτλους με κομμένη την ανάσα. «Άλλη μία γυναικοκτονία», ακούς.

Περισσότερα

FILE PHOTO: Holocaust survivors stand behind a barbed wire fence after the liberation of Nazi German death camp Auschwitz-Birkenau in 1945 in Nazi-occupied Poland, in this handout picture obtained by Reuters on January 19, 2020. Courtesy of Yad Vashem Archives/Handout via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Το Ολοκαύτωμα: Έγκλημα και Μνήμη

Το Ολοκαύτωμα, ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, χαραγμένο βαθιά στην μνήμη των λαών της Ευρώπης, δεν είναι ένα απλό επεισόδιο στην ευρωπαϊκή ιστορία, δίχως βαθύτερες αιτίες και καταβολές. Ο αντισημιτισμός, ως ιδεολογία που έτεινε να καταδείξει τους Εβραίους ως υπαίτιους δεινών και κινδύνους για τους υπόλοιπους ανθρώπους, έχει ρίζες στην Ευρώπη ήδη από την μεσαιωνική εποχή, όπου και οι ρίζες του μίσους ήταν κυρίως θρησκευτικές.

Περισσότερα

author-roulaki-510x765

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

«Μα τι με νοιάζει εμένα τι έγινε τότε;» μπορεί να σκέφτεται κάποιος στο σήμερα. «Εδώ έχουμε τόσα προβλήματα, το “Ολοκαύτωμα” θα θυμόμαστε;» Ναι, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε. Η γνώση φέρνει σιγουριά. Όταν ξέρω, έχω ευθύνη. Σιγουριά και ευθύνη φτιάχνουν δυνατούς ανθρώπους, έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο και να μην είναι έρμαια σε κάθε πολιτικό και στρατιωτικό καθεστώς. Ο άνθρωπος που γνωρίζει, μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Μπορεί να αγωνιστεί και να κερδίσει.

Περισσότερα

Η Παλιννόστηση του Φωτός

Η μουσικότητα του ποιητικού λόγου

Έχει αναγνωρισθεί ότι ο τρόπος ομιλίας των αρχαίων Ελλήνων ήταν έντονα προσωδιακός, δηλαδή τραγουδιστός. Κάθε μία αρχαία ελληνική λέξη ,αποτελούσε μια αυθύπαρκτη μουσική οντότητα, δηλαδή μια μελωδική φράση.

Περισσότερα

Αναστασία Τόλοιου - Το Μονοπάτι της Λησμονιάς - Εκδόσεις Πηγή

Καταστροφικές Εμμονές

Τον γνώρισες σε ένα πάρτι. Μόλις είχες χωρίσει απ’ την πολύμηνη σχέση σου, αισθανόσουν πολύ άσχημα και ήθελες να περάσεις καλά. Σε ξεχώρισε απ’ την πρώτη στιγμή που μπήκες στον χώρο και λίγα λεπτά μετά μιλούσατε ασταμάτητα ο ένας στον τον άλλον.

Περισσότερα

Η Παλιννόστηση του Φωτός

Το Βίωμα της Ποίησης

Σε μια εποχή που η ζοφερότητα μας περιζώνει από παντού με τον ασφυκτικό της κλοιό, η ανάγκη για ποίηση, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι και ανάγκη επιτακτική.

Περισσότερα

εκδήλωση 9

Στιγμές των εκδόσεων μας από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Θεσμό αποτελεί πλέον το Ποιητικό Συμπόσιο για τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Για 5η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με κεντρικό θέμα «Η απουσία ως αίτιο ποιητικό».

Περισσότερα

1-poiitiko

Το 5ο Ποιητικό Συμπόσιο των Εκδόσεων Πηγή στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ζώντας σε μια εποχή που οι μάσκες μας αφαιρούν τα πρόσωπα, η Ποίηση εμπνεύεται ξανά από τα βιώματα και καταγράφει την απώλεια στις ανθρώπινες σχέσεις, στο διάλογο με την ψυχή που σίγησε μπροστά στον θόρυβο του κόσμου, αλλά και στη κοινωνία μας με το Υψηλό, τα Ιδανικά και το Θείο.

Περισσότερα

fantasia

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Κάτω από το πέπλο της μαγείας και του εναλλακτικού, η ζωή και επιβίωση μπαίνουν υπό το πρίσμα του άγνωστου μεταφυσικού και ζωντανεύουν ένα διαφορετικό είδος λογοτεχνίας που λατρεύεται από πολλούς.

Περισσότερα

53

Για όσους χρειάζονται μια ζεστή αγκαλιά | Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Στη σημερινή κατάσταση, και με την καινούργια πανδημία, οι οροθετικοί ξεχάστηκαν, όμως εσείς συνεχίστε τον αγώνα και ξεχάστε την αγωνία. Να πιστεύετε ότι είστε σημαντικοί, ότι δε θα περιπέσετε στο περιθώριο.

Περισσότερα

γράμμα σε έναν νέο

«Νέοι πληγωμένοι αντισταθείτε» | Γράμμα σε έναν νέο

Άκου, όμως, φίλε μου, στα πρώτα κιόλας φτερουγίσματα που θα κάνεις στην προσπάθεια σου να αποκολληθείς από τα κοκαλωμένα πόδια του παλιού σου εαυτού θα καταλάβεις την δυναμική που απλώνεται πάνω από τον κόσμο, πάνω από την ανθρωπότητα, όταν τα χέρια ενωθούν, όταν τα όνειρα απελευθερωθούν, όταν η πίστη σε ένα διαφορετικό, καλύτερο μέλλον πάρει μορφή, σταματήσει να είναι απλώς μια νεανική τρέλα, μια παρόρμηση ή οτιδήποτε πρόσκαιρο, μια εκρηκτική ώση της στιγμής.

Περισσότερα

donaljack

Ο ήχος της Τζαζ που ενέπνευσε τον γιατρό Αντωνακάκη να γράψει για έναν έρωτα στη Νέα Ορλεάνη!

Ακόμα και η παραμικρή ιδέα που μπορεί να μας έρθει στο μυαλό δεν είναι δική μας, αλλά το αποτέλεσμα πολλών διαδοχικών συμβάντων, που προκάλεσε η ενέργεια που μας παραχωρεί η ζωή για να μας φτάσει στο σημείο να γεννηθεί αυτή η ιδέα.

Περισσότερα