μαθήματα πτώσης-fb post

«Όταν έκανε βουτιά στα συναισθήματα της»

“Καταπληκτικό βιβλίο, πολύ δυνατό. Ίσως και η καλύτερη απεικόνιση μανιοκατάθλιψης που έχω δει μέχρι σήμερα.” -Ζωή Τσούρα, Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

Περισσότερα

kokkino-eidwlo

Το δικό της είδωλο, δικό σου ταξίδι…

«Νιώθω εγωίστρια… Σαν μαμά που το παιδί της φεύγει από το πατρικό σπίτι στα δεκαοχτώ για σπουδές και δεν θέλει να το αποχωριστεί». Και μου απάντησε: «Δεν το αποχωρίζεσαι. Αυτό το ρήμα προκαλεί μια αρνητική και βαριά αίσθηση. Το αφήνεις να ταξιδέψει. Και δεν υπάρχει τίποτα βαρύ ή ψυχοφθόρο σε αυτό».

Περισσότερα

Ν327

«Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος, από κείνον που εσφαλμένα πιστεύει πως είναι ελεύθερος»

Δεν ξέρω αν γεννήθηκα για να γράφω ιστορίες, το μόνο που ξέρω είναι πως οι λέξεις, όπως και αριθμοί, έχουν τεράστια σημασία αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα το κρίνει ο συνδετικός κρίκος ή το πρόσημο που μπαίνει αναμεσά τους.

Περισσότερα

για Pressroom-Κολλάζ Λέξεων

Ο κόσμος όταν ακούει τη λέξη «ναυτικός» ο νους τους πάει στα χρήματα και στις γυναίκες των λιμανιών

Η αίσθηση του γυρισμού είναι η καλύτερη για κάθε ναυτικό. Κοιτάς πίσω το πόσους μήνες ήσουν εκεί και είσαι περήφανος που τα κατάφερες. «Αποστολή εξετελέσθη» λες. Έκανες την δουλειά σου, πήρες τα χρήματα σου και ήρθε η ώρα να πας σπίτι σου σώος και αβλαβής. Και η χαρά δε κρύβεται.

Περισσότερα

N370

Στα νοσοκομεία είναι η ζωή! Στα μικρά άσπρα δωμάτια…

Μια αγάπη πάντα θα παίρνει όλα τα δύσκολά μακριά και τα Λόγια Ψυχής είναι ένα βιβλίο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τα δικά σας προβλήματα και να δείτε τι έχει πραγματικά αξία στην ζωή…

Περισσότερα

θεωρία των δύο άκρων

Οι Ταλιμπάν και τα δικαιώματα των γυναικών-Η Θεωρία των Δύο Άκρων

«Η ελευθερία είναι απλή, μα δεν είναι εύκολη. Έχει κόστος· θέλει θυσίες, θέλει παλικαριά και κουράγιο. Μα είναι δική μας, αρκεί να το θέλουμε»

Περισσότερα

Ν303

Χρονολόγιο με ιστορικά αποσπάσματα από το βιβλίο «Εγώ θα ζήσω»

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, μέσα από τη μυθιστορηματική ανάπλαση της αληθινής ιστορίας της Ντίνας Πρανίτσεβα, ενός από τους λίγους ανθρώπους που επέζησαν από τη θηριωδία των Ναζί, που επί δύο χρόνια εξόντωσαν ομαδικά και συστηματικά χιλιάδες Εβραίους, Ρομά, αιχμαλώτους πολέμου και άλλες ομάδες στο Μπάμπι Γιαρ (Το Φαράγγι Της Γιαγιάς), στο Κίεβο της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότερα

παγκόσμια ημέρα φωτογραφίας

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας

H 19η Αυγούστου είναι η ημερομηνία κατά την οποία η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε την πατέντα του Γάλλου Louis-Jacques-Mandé Daguerre σχετικά με την διαδικασία της εμφάνισης φωτογραφιών, σήμερα γνωστή ως Νταγκεροτυπία ή δαγκεροτυπία (Daguerreotype).

Περισσότερα

παγκόσμια ημέρα φιλίας

Η δύναμη της φιλίας στους δύσκολους καιρούς του Εμφυλίου Πολέμου

Για μένα βέβαια, ένας καλός φίλος πρέπει να είναι πάντα και καλός ακροατής· να προσπαθεί να μπει στη θέση του φίλου του για να τον κατανοήσει και να μην τον κρίνει με βάση τα δικά του δεδομένα αλλά με βάση τις συνιστώσες εκείνου.

Περισσότερα

Ν259 (1)

Η γλώσσα της Ποίησης γεφυρώνει το Χάος της ανθρώπινης επικοινωνίας

Ο «Εἱρμὸς Αἰτιῶν» είναι ένας καλλιτεχνικός κύκλος,που όπως ίσως προδίδει και ο τίτλος του, συνδιαλέγεται ανοιχτά με την κοσμολογία του Στωικισμού.Αυτός ο διάλογος ωστόσο, δεν γίνεται με την ντετερμινιστική, σχεδόν μοιρολατρική, θεώρηση του κόσμου τηςΝομοτέλειας των Στωικών, ούτε όμως και με διάθεση αμφισβήτησής της.

Περισσότερα

πατριαρχία

Το «Θηλυκό» εκφράζεται ως ενέργεια και όχι ως φύλο

Το θηλυκό είναι ο εκπρόσωπος και το αρχέτυπο όλης της ανθρώπινης φυλής. Αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα που ανήκει σε όλους μας, άντρες και γυναίκες.

Περισσότερα

σχέση μητέρας κόρης

Κάθε μητέρα ήταν κάποτε μια κόρη!

Σύμφωνα με το σύνδρομο “Ηλέκτρα” η κόρη προσκολλάται στον πατέρα και προσπαθεί να επικρατήσει στο ενδιαφέρον και την αγάπη του έναντι της μητέρας. Αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να τον «κατακτήσει» μιμείται την μητέρα, την οποία βλέπει ανταγωνιστικά, για να φτάσει στο στόχο της.

Περισσότερα

Κ349

“Μία συγκλονιστική περιπέτεια φαντασίας από έναν εξαιρετικά προικισμένο συγγραφέα”

Η εποχή των θρύλων: Στα θετικά του πονήματος και το ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο λόγου του δημιουργού, που συνάδει απόλυτα με το επιβλητικό του έργο

Περισσότερα

ιστορίες κακοποίησης

“Σκέψου τι θα πει ο κόσμος! Πρόσεξε!”

Το “Λύω σιωπή!” είναι μια σειρά διηγημάτων γραμμένη στο πέρασμα του πιο μεταβατικού σταδίου της ζωής μου μέχρι σήμερα. Ο δίσημος τίτλος, οφείλει σ’ ένα ποσοστό τη γένεση και την αύξησή του, στο σκύλο μου τον Λύω, και την οικεία φράση που επαναλαμβάνω συχνά πυκνά, μαλώνοντάς τον όταν με τρελαίνει.

Περισσότερα

αδελφικός δεσμός

Αδελφικός δεσμός: δέσμευση ή απελευθέρωση;

«Ένα παιχνίδι είναι η ζωή µας, εν τέλει. Ένα θεατρικό, µε µας όλους σε ρόλους πρωταγωνιστών και κοµπάρσων. Το θέµα δεν είναι ποιος γράφει το σενάριο, αλλά µε πόσο πάθος επενδύει κανείς το παίξιµό του. Και τι ελευθερίες τολµά να πάρει σε σχέση µε τον αρχικό του ρόλο. Στον αυτοσχεδιασµό είναι όλη η ουσία».

Περισσότερα

K242

Δέκα γυναίκες που εξαπατώνται και δολοφονούν!

«Ούλοι μας τη συναντάμε τη Μοίρα μας και όχι μία, αλλά πολλές φορές στη ζήση μέσα και οι περσότεροι λίγη της δίνουμε τη σημασία που της αξίζει, αλλά και την ευκαιρία να μας πει τα όσα πρέπει… χαμένη ευκαιρία πες το μαθές…»

Περισσότερα

Γειώνομαι-Ποιητική συλλογή

Πετάω κι όμως γειώνομαι… 31 φορές!

Γειώνομαι είναι πατώ στη γη και με τα δυο μου πόδια. Γειώνομαι σημαίνει αφουγκράζομαι, αναπνέω και παρατηρώ. Γειώνομαι είναι να ονειρεύομαι ενώ στέκομαι, είναι να πετώ συνειδητοποιημένα…

Περισσότερα

Σωτήρης Φαλιέρης - Μικρά Βήματα - Εκδόσεις Πηγή - Αστυνομικό / Κοινωνικό μυθιστόρημα

Μικρά Βήματα: Μυστήριο και σασπένς

     Το «Μικρά Βήματα», είναι μια νουβέλα με δύο επίπεδα ανάγνωσης. Σε πρώτο επίπεδο υπάρχει το μυστήριο μιας δολοφονίας που για να διαλευκανθεί, θα πρέπει ο ήρωας να κατέβει σε έναν σκοτεινό επικίνδυνο κόσμο, πληρωμένου βρώμικου σεξ. Σε δεύτερο επίπεδο, παρακολουθούμε την πορεία ενός «μέτριου» νέου άντρα, από την αυτό-απαξίωση και την χαμηλή αυτοεκτίμηση, στην εκ βάθρων μεταβολή της αντίληψης για τον εαυτό του, που τον κρατούσε καθηλωμένο, προς έναν εαυτό γεμάτο αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση.          

Περισσότερα

X351

Η Ιουλία Ιωάννου τολμά με ένα θέμα που προκαλεί στο νέο της μυθιστόρημα

”Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ανθρωπότητα εάν δεν ανανεωνόταν; Πώς θα ήταν κάποιος που θα μπορούσε να ζει αιώνια, να μην γερνάει ποτέ, να μην πεθαίνει;” Τέτοιου είδους ερωτήματα απασχολούν την συγγραφέα η οποία, ανάμεσα σε άλλα, διαπραγματεύεται και την πρακτικής της ταρίχευσης στο νέο της βιβλίο “Πέρα από την αιωνιότητα”.

Περισσότερα

υπαρξιακό μυθιστόρημα

Ο Ιωάννης Λαδάκης για το Υπαρξιακό Μυθιστόρημα που θα σπάσει τις αλυσίδες μας!

Όντας στο έκτο πλέον έτος σπουδών μου και παρατηρώντας την αγωνία των ανθρώπων γύρω μου να ενηλικιωθούν θεωρώντας απαραίτητο στάδιο την πρόσληψη τους σε κάποια εργασία, ίσως και την προετοιμασία δημιουργίας οικογένειας, γεννήθηκε μέσα μου ο προβληματισμός σχετικά με τις υποχωρήσεις που αναγκάζεται να κάνει σχεδόν κάθε νέος άνθρωπος συγκρουόμενος με τις συνεχείς αντιφάσεις ενός σκληρού περιβάλλοντος.

Περισσότερα

αληθινή ιστορία

Οι διηγήσεις του παππού από την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο!

Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας. Το μέρος από το οποίο καταγόμαστε δεν φύτρωσε. Κάπως δημιουργήθηκε. Δεν πρέπει να γνωρίζουμε πότε και πώς;

Περισσότερα