thanatos-1

“Ταμπού πρέπει να θεωρείται η απαιδευσία”

Μέσα στο βιβλίο θίγονται και θέματα κοινωνικού ρατσισμού, σεξισμού και ενδοοικογενειακής βίας. Οι λόγοι ανάδειξης τους είναι ακριβώς γιατί ακόμη είμαστε «αναγκασμένοι» να τα αναδείξουμε. Στο παράλληλο σύμπαν του Πυθαγόρα, όλα αυτά είναι αυτονόητα. Μέχρι να ζήσω σ’ αυτό, οφείλω να παλεύω καθημερινά για να αποδείξω πως στο 2020 η κώφωση και η ομοφυλοφιλία είναι αναγκαίο να θεωρούνται δεδομένα κι αναπόσπαστα στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης, που χρήζουν ίδιας αξιοπρέπειας».

Περισσότερα

aστρo-1

Ο τρόπος γραφής του Δελαρούδη μοιάζει με τον τρόπο σκηνοθεσίας του Χίτσκοκ

Η ιστορία έμεινε στον νου μου καιρό μετά το κλείσιμο του βιβλίου. Έψαχνα να βρω για μέρες τι ήταν αυτό που κρατούσε τη σκέψη μου σ’ εκείνην την ιστορία. Τελικά, ήταν τα μηνύματα και οι απορίες που γεννιούνται, όχι για το βιβλίο, αλλά για τον άνθρωπο γενικότερα και τις αόρατες δυνάμεις που μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω, τα μυστικά που δεν έχουμε ανακαλύψει ή που δεν πρέπει να ανακαλύψουμε. Για τα αστέρια που φωτίζουν τον κόσμο μας και μας παρατηρούν.

Περισσότερα

metal-public

Metal Chapters Vol.II: “H συναυλία στέφθηκε με επιτυχία”

Η εξέλιξή του στις περιγραφές, που είναι και το δυνατό του σημείο, απερίγραπτη. Σαγηνευτική γραφή, με ροή τόσο ομαλή και αδιάκοπη, που δεν κατάλαβα ειλικρινά πότε κύλησαν οι δέκα σελίδες. Αν με ρωτούν πλέον για κινηματογραφική απόδοση εικόνων, θα τους παραπέμπω σε αυτό.

Περισσότερα

metoikisi

Μετοίκηση με “απολαυστικά γρήγορη ροή” αφήγησης

Πέραν τούτου, οι περιγραφές είναι τόσο έντονες που είναι απίθανο να μην εγκλιματιστεί ο αναγνώστης, είναι απίθανο να μην αισθανθεί το σκοτάδι και την υγρασία των ορυχείων.
Είναι αναμφίβολα ένα βιβλίο που περνάει βαθύτερα νοήματα για το αύριο του περιβάλλοντος, γεγονός που με συνεπήρε σ’ όλη την αφήγηση. Όλες οι ελπίδες ξεκινούν και γεννιούνται μέσα από το φως. Ανάμεσα στην απόγνωση, στα παιχνίδια εξουσίας και στις θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχει η ελπίδα, υπάρχει η φιλία.

Περισσότερα

to-prosopeio-psyxologiko-thriler

Μια ματιά στις κρυφές πτυχές του βιβλίου “Το Προσωπείο” της Κατερίνας Δουρμούση

Επιτυχημένος γονιός είναι εκείνος που ενθαρρύνει την αυτενέργεια αφού πρώτα έχει προσφέρει στο παιδί όλα τα εργαλεία που χρειάζεται, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, για να χτίσει τον δικό του κόσμο όπως εκείνο επιθυμεί. Αν καταφέρουμε να το κατανοήσουμε αυτό και παράλληλα κάνουμε προσπάθεια να μην αναπαράγουμε τα λάθη των γονέων μας, τότε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτή την καταστροφική πρακτική.

Περισσότερα

auta

Αυτό που μου’ μαθες εσύ: Ένας τρυφερός, συγκινητικός ύμνος για την πατρική αγάπη

Η ζωή έχει πάντα δύο όψεις. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα με αισιοδοξία και πίστη. Όταν όλα μοιάζουν αδύνατα, να κοιτάζουμε μπροστά και μπορεί να δούμε το φως στο τέλος της διαδρομής. Η αγάπη δίνει δύναμη και κουράγιο για να πολεμήσουμε ό,τι μας απειλεί. Ακόμη και όταν όλα μοιάζουν άσκοπα, δεν πρέπει ποτέ να καταθέτουμε τα όπλα.

Περισσότερα

kastra

Όταν οι μαθητές γίνονται… ξεναγοί

Η συγγραφέας, εκτός από την παροχή πληροφοριών σε αφθονία, δεν παραλείπει να μας θυμίσει ήθη και αξίες που ενδεχομένως έχουμε ξεχάσει με το πέρασμα των χρόνων. Έντονο είναι και το θρησκευτικό στοιχείο στο κείμενο. Το βιβλίο περιέχει επίσης πολλές φωτογραφίες από τα μνημεία που αναφέρονται, ενώ και η ποίηση έχει μια σημαντική θέση στο κείμενο.

Περισσότερα

black-post

Κριτική του Δημήτρη Σωτάκη για το βιβλίο μας Black Jack

Η γλώσσα των διηγημάτων είναι απολύτως περιγραφική, γεμάτη εικόνες, εμπλουτισμένη με γλαφυρούς διαλόγους, οι οποίοι καταδεικνύουν συχνά την κινηματογραφική λογική, με την οποία είναι γραμμένα τα διηγήματα.

Περισσότερα

https://www.pigi.gr/product/motel-430-71/

“ΜΟΤΕΛ 430 – 71”: Όνειρα που γίνονται εφιάλτες…

συγγραφέας χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά την πένα του για να κάνει την έκπληξη και το απρόσμενο ,να συμβούν εκεί που δεν τα περιμένεις. Ανατριχιαστικές σκηνές και μυστήριο πλέκουν την ιστορία, με ένα μοναδικά παραστατικό και ευρηματικό τρόπο γραφής. Ο λόγος ρέει αβίαστα παρασύροντας μας σε μονοπάτια σκοτεινά που οδηγούν τις περισσότερες φορές σε αδιέξοδο.

Περισσότερα

skoteina-feggaria-istories-mysthriou

Σκοτεινά Φεγγάρια | Σε όλους βγαίνει κι ο άλλος εαυτός τους, ο δεύτερος που παίρνει τα ηνία και πράττει.

Ένας λόγος που επέλεξα αυτή τη συλλογή είναι το εξώφυλλό του. Με έναν περίεργο τρόπο το έβλεπα να κοσμεί την βιβλιοθήκη μου. Νέος συγγραφέας, διηγήματα κι όμως, δεν φοβόμουν μήπως δεν μου αρέσει.

Περισσότερα

motel-logotexnia-fantasias

Συνέντευξη του συγγραφέα μας Παντελή Μαυρομμάτη για το βιβλίο «ΜΟΤΕΛ 430-71» Βιβλίο 1ο – Παράνοια

Ο τίτλος του βιβλίου προέκυψε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου. Τον σκέφτηκα κάποια στιγμή λίγο πριν τελειώσω το βιβλίο και τον σημείωσα σε ένα χαρτί, με μια παράλληλη υπενθύμιση ότι μόλις τελειώσω με το γράψιμο να τον επανεξετάσω.

Περισσότερα

kouponinew

Σπασμένο Ακορντεόν: Μόνο με 2 ευρώ μεταφορικά στην Κύπρο!

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Μπορείτε τώρα να παραλάβετε το βιβλίο “Σπασμένο Ακορντεόν” ΜΟΝΟ με 2 ευρώ μεταφορικά! Με χρήση του κουπονιού CYPRUS στο στο https://www.pigi.gr/product/spasmeno-akornteon/

Περισσότερα

to-prosopeio-psyxologiko-thriler

‘Οταν πέσει το προσωπείο, κανείς δε θα μπορεί να πιστέψει στα μάτια του…

Πρέπει να βγάλεις πια από τη ζωή σου ό,τι είναι τοξικό. Πρέπει να καθαρίσεις την ψυχή σου από ό,τι σε βαραίνει. Να ελευθερωθείς. Και τότε μόνο θα μπορέσεις να επανασυγκροτηθείς…

Περισσότερα

to-mustiko-enos-aggelou-muthistorima

“Μαθήματα Ζωής” από έναν… Άγγελο

“Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που παρουσιάζει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες των ανθρώπων. Μας διδάσκουν να μην απορρίπτουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε και να προσπαθούμε να δίνουμε ευκαιρίες εκεί που πρέπει.” υπογραμμίζεται στην κριτική του βιβλίου “Μυστικό ενός Αγγέλου” της Βούλας Γκεμίση.

Περισσότερα

egklima-ton-augousto-muthistorima

Δ. Καντεράκη: “Tο αστυνομικό μυθιστόρημα συγγενεύει με το παιχνίδι και την εξερεύνηση”

“Με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ αυτό το οποίο με κέρδισε ήταν η επαγγελματική ανταπόκρισή τους, από την αρχή της συνεργασίας μας, με την υποβολή του κειμένου προς αξιολόγηση, μέχρι την συμφωνία για την συνεργασία μας αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.” αναφέρει η συγγραφέας μεταξύ άλλων.

Περισσότερα

praksh-prwth-sygkatoikhsh-poihsh

Ποίηση που “απομονώνει το απόσταγμα και την ουσία της στιγμής”

“Και τη στιγμή εκείνη που το τώρα “καταγράφεται”, ενεργοποιείται η μνήμη, η οποία λειτουργεί ως συμπληρωματικό στοιχείο.” τονίζει στη συνέντευξή της η ποιήτρια Εύη Τσάνα.

Περισσότερα

ksenodoxeio-pente-asterwn-muthistorima

Ένα βιβλίο για τη δύναμη της αντρικής φιλίας

Συνέντευξη του διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών, τ. Υπουργού, βουλευτή και συγγραφέα Παναγιώτη Μποκοβού στη δημοσιογράφο του vivlio life Μαρία Τσακίρη.

Περισσότερα

xaragmena-se-phlo

Τι ενώνει τη Βαβυλώνα του 6ου αι, π.Χ με τη Σάμο και την Παλμύρα του 2015;

Η απάντηση στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Ρένας Κύρκα και της Χρυσούλας Βαρδαλή – Η κριτική είναι της Κατερίνας Καλφοπούλου

Περισσότερα