Φιλοσοφία - Αγάπη - Πολιτισμός

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ιδρύθηκαν το 2010 με στόχο την έκδοση μοναδικών βιβλίων και ebook υψηλής ποιότητας και ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τους απαιτητικούς Έλληνες αναγνώστες, στηρίζοντας παράλληλα Έλληνες συγγραφείς και επαγγελματίες του χώρου των εκδόσεων.

 Αποτελούν μία πρωτοβουλία του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού Πηγή, στον οποίον ανήκουν επίσης οι εκδόσεις iWrite και οι εκδόσεις Δαιδάλεος. Αναπτύσσοντας ισχυρή τεχνογνωσία και ένα δυνατό δίκτυο βιβλιοπωλείων σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας εξασφαλίσει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες και φορείς του χώρου, οι εκδόσεις μας ατενίζουν το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.

Στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, θεωρούνται ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, κατέχοντας μία σημαντική θέση στον εγχώριο εκδοτικό χάρτη.  Έχοντας ως κεντρικό slogan: “Ένα Ωραίο Βιβλίο, Ένας Νέος Κόσμος”, οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή εξειδικεύτηκαν από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής τους στην έκδοση των βασικών ειδών της πεζογραφίας. Συγκεκριμένα στην κυκλοφορία μυθιστορήματος, νουβέλας και διηγήματος. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός την Ποίηση, την οποία θεωρούμε το στέμμα της λογοτεχνίας.

Όλα μας τα βιβλία αντιμετωπίζονται με τον πρέποντα επαγγελματισμό και την ανάλογη φροντίδα. Από το στάδιο της επαγγελματικής ανάγνωσης έως την οργάνωση της πρώτης βιβλιοπαρουσίασης και την τοποθέτηση στο δίκτυο των βιβλιοπωλείων μας, μέλημά μας είναι η σωστή ισσοροπία απέναντι στον δημιουργό και τις προσδοκίες που έχει σχετικά με το έργο του σε σχέση με το απαιτητικό αναγνωστικό κοινό που λόγω της πληθώρας των τίτλων προσμένει να εντοπίσει μία ”δυνατή” πρόταση ανάγνωσης.

Το τρίπτυχο μας είναι “σπουδές – εμπειρία – αγάπη για το βιβλίο” και με βάση αυτό αναπτύσσουμε προσεκτικά τη δημιουργική μας ομάδα, εξελίσσοντας έτσι τις δυνατότητες του εκδοτικού οίκου προς όφελος της οικογένειας των συγγραφέων μας. Πίσω από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή βρίσκονται άνθρωποι που αγαπάνε το βιβλίο, με πλούσιες σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλη εμπειρία στον ευρωπαϊκό χώρο των εκδόσεων και των μέσων γενικότερα. Ιστορικοί, Δημοσιογράφοι, Φιλόλογοι, Γραφίστες, Εικονογράφοι, ειδικοί του Managment και του Marketing, Οικονομολόγοι και φυσικά Συγγραφείς, είναι οι κυριότερες ειδικότητες που θα συναντήσετε στα καλαίσθητα γραφεία των Εκδόσεων Πηγή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και αποτελούν την μεγάλη ομάδα μας.

Ένα Ωραίο βιβλίο, Ένας Νέος Κόσμος

Πηγή - Φιλοσοφία

Αγαπάμε τα βιβλία, πιστεύουμε στους Έλληνες συγγραφείς (και γενικότερα δημιουργούς του εκδοτικού χώρου) και έχουμε όραμα γι’ αυτούς. Είμαστε βαθύτατοι γνώστες των νέων τεχνολογιών, αντιμετωπίζουμε κάθε έκδοση ολοκληρωμένα και φέρνουμε ευρωπαϊκό αέρα στον ελληνικό εκδοτικό κόσμο!

Τα Βιβλία των Εκδόσεων μας

Επιλέγουμε τα βιβλία μας προσεκτικά, επιλέγουμε συγγραφείς και επαγγελματίες των εκδόσεων με ιδιαίτερη ευαισθησία και δίνουμε όσο χρόνο απαιτείται ώστε το τελικό βιβλίο να είναι αντάξιο των Έλληνων αναγνωστών. Εκδίδουμε βιβλία που αξίζει να διαβαστούν από τον απαιτητικό αναγνώστη…

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Ένα βιβλίο δεν σταματάει στην έκδοση του… για εμάς αυτή είναι μόνο η αρχή. Κάνουμε το παν για να φέρουμε τον συγγραφέα και το έργο του σε όσο το δυνατόν πιο προσωπική επαφή με τον αναγνώστη, κάνοντας την ανάγνωση κάθε βιβλίου αμφίδρομη διαδικασία…

Στρατηγικές Συνεργασίες

Παρόλο μου στην ομάδα μας έχουμε επενδύσει ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας έχουμε την άποψη πως η θέση του βιβλίου είναι στο φυσικό βιβλιοπωλείο. Οι Εκδόσεις Πηγή συνεργάζονται απευθείας με δεκάδες βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Ακόμη συνεργάζονται στενά με διάφορες εταιρίες πώλησης βιβλίων π.χ ακτοπλοικές γραμμές αλλά και με το μεγαλύτερο μέρος των χονδρεμπόρων βιβλίου. Είτε πρόκειται για ένα μικρό βιβλιοπωλείο είτε πρόκειται για μία μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων τα προνόμια που παρέχουμε και η επαγγελματική σχέση που έχουμε χτίσει, μας έχουν  δώσει τη δυνατότητα να καλύπτουμε το αναγνωστικό κοινό όλης της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ας γνωριστούμε

Ως συγγραφέας είναι δύσκολο να κατανοήσεις πόσο σύνθετη διαδικασία είναι η έκδοση ενός βιβλίου. Εξαιτίας αυτής ακριβώς της πολυπλοκότητας μίας έκδοσης, οι περισσότεροι δεν μπορούμε να φανταστούμε το πλήθος των επαγγελματιών που απαιτούνται για να φτάσει ένα άρτιο βιβλίο στα χέρια των αναγνωστών. Και αυτό το λέμε πρωτίστως ως συγγραφείς, μιας και όλοι στην οικογένεια του iWrite έχουμε την τύχη να ανήκουμε σε αυτή την ειδική κατηγορία Ελλήνων δημιουργών.