Συνεντεύξεις

Μ. Παπαγεωργίου & Αγγ. Αλβανού:«”Οι παρενέργειες” του κορονοϊού»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SITE VOREINI.GR

«Κι εσύ, πώς τα πας;» τη ρώτησε ψάχνοντας να βρει έναν τρόπο να κλείσει ευγενικά τη συζήτηση.

«Οι γιατροί εδώ μου λένε πως πήγαν όλα καλά κι ας έχω απίστευτη καταρροή. Με είχαν προειδοποιήσει από την αρχή πως θα υπάρξουν κάποια συμπτώματα γρίπης, ως αναμενόμενες αντιδράσεις του οργανισμού στο φάρμακο, αλλά θα εξαλειφθούν σταδιακά και μετά θα είμαι καλύτερα από ποτέ! Εσένα είναι η πρώτη σου συνεδρία εδώ;» τη ρώτησε , αφού έβγαλε ακόμη ένα χαρτομάντιλο από την τσάντα της.

«Ναι, η πρώτη. Ακόμη , όμως, δεν ξέρω τι θα κάνω».

«Τι εννοείς , τι θα κάνεις;»

«Αν , όντως θα πάρω μέρος στις δοκιμές», απάντησε ανασηκώνοντας τους ώμους της.

Η Μαίρη Παπαγεωργίου που κάνει το Διδακτορικό της στη Μεγάλη Βρετανία, και η Αγγελική Αλβανού που εργάζεται στη Γλασκώβη, γνωρίζονται εδώ και χρόνια. Είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Παρενέργειες» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και όπως λένε αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας στη διάρκεια της οποίας θα καταδυθούμε στα άδυτα των φαρμακοβιομηχανιών, αλλά και των πειραμάτων που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η επικαιρότητα «ακουμπά» σε θέματα που αφορούν τη διεθνή αγορά φαρμάκου, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας που εξαπλώνονται ταχύτερα από τα κρούσματα του κοροναϊού και κάνουν λόγο για έναν εργαστηριακό ιο που ξέφυγε από τους επιστήμονες και έγινε ανεξέλεγκτος…

«Θέλαμε έτσι να ασχοληθούμε με ένα θέμα που δεν θα ήταν χιλιοειπωμένο στην Ελλάδα (την εποχή που ξεκινήσαμε τις Παρενέργειες ήταν πολύ στη μόδα τα μυθιστορήματα με βρικόλακες κτλ.). Φυσικά όσο χτίζαμε την ιστορία πέρα από κάποιους όρους ή διαδικασίες που γνωρίζαμε από πρώτο χέρι πως πραγματοποιούνταν στη Μεγ. Βρετανία προχωρήσαμε σε σχετική αναζήτηση στο Internet ή σε βιβλιοθήκες για ποιο εξιδεικευμένους όρους καθώς λάβαμε και κάποιες πρακτικές πληροφορίες από ιατρούς. Πιθανόν να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις καινούργιες γνώσεις που έχουμε πλέον αποκτήσει λόγω των σπουδών μας για το δεύτερο μέρος της ιστορίας που θα συνεχίσει να ανακαλύπτει περαιτέρω τη δράση φαρμακευτικών εταιρειών και τη διεξαγωγή ιατρικών πειραμάτων», λέγανε σε συνέντευξή τους, πριν από μερικούς μήνες.

Οι συγγραφείς

Η Μαίρη Παπαγεωργίου μεγάλωσε στην Αμαλιάδα Ηλείας. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα έγινε σε ηλικία 12 ετών, με ένα παιδικό παραμύθι και διάφορα ποιήματα. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, κάνοντας όνειρα για ακαδημαϊκή καριέρα. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό, όπου κάνει το διδακτορικό της.
Η Αγγελική Αλβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κι ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Εδιμβούργο, όπου εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης , ενώ παράλληλα σπουδάζει Φυσικές Επιστήμες.

Διαβάστε το βιβλίο βιολογικού τρόμου ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ