Booknews

5+1 boxes με τα καλύτερα βιβλία Φαντασίας!

Με το καλοκαίρι να έχει καταφτάσει, τι καταλληλότερο από το να ταξιδέψουμε αναγνωστικά, όπου κι αν βρισκόμαστε, με αρωγό την λογοτεχνία του Φανταστικού! Επειδή όμως ξέρουμε ότι ένα βιβλίο δεν έφτασε ποτέ σε κανέναν, ακολουθούν τα συλλεκτικά boxes των εκδόσεών μας, με ορισμένα από τα καλύτερα βιβλία Φαντασίας, που θα ικανοποιήσουν κάθε δεινό βιβλιοφάγο στις καλοκαιρινές του (και μη) διακοπές και εξορμήσεις!

 

τα καλύτερα βιβλία φαντασίας

Anya Box Set – Γιώργος Χατζηκυριάκος – Εκδόσεις Πηγή

 

Το πρώτο box των εκδόσεων Πηγή έχει την πλέον καλοκαιρινή και χιουμοριστική διάθεση, με άπλετες δόσεις φαντασίας, αφού εμπεριέχει τα βιβλία που αγαπήσατε, «Άνυα- Το Κάλεσμα της Ακτής» και «Άνυα- Η Καρδιά του Αυγούστου» του πασίγνωστου συγγραφέα (και πρώην πειρατή) Γιώργου Χατζηκυριάκου! Τι θα διαβάσετε εδώ, ρωτάτε; Μα, μια τρελή τρελή καλοκαιρινή περιπέτεια!

Μπορεί στο σήμερα η ζωή του Ορφέα να απαρτίζεται από φροντιστήριο, έναν ανυπόφορο πατριό και μηδαμινή κοινωνική ζωή ή έστω καλοκαιρινές διακοπές. Όλα όμως σύντομα θα αλλάξουν, όταν ένα απόγευμα του Ιούλη τον ξεσηκώσει ο Τρελός Ιρλανδός, που θα τον ταξιδέψει στην μαγευτική Άνυα. Η Άνυα δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλία, όπου επικρατεί πάντοτε καλοκαίρι, μια όαση στην βαρετή ζωή του Ορφέα. Ο ήρωάς μας εκεί θα ζήσει τις πιο τρελές περιπέτειες, θα κάνει σκανδαλιές και κατ’ επέκταση θα έχει μπλεξίματα, θα ταξιδέψει, θα κάνει παρέες, θα καβγαδίσει και θα ερωτευτεί. Θα περάσει μέρες και νύχτες ολόκληρες δίπλα στον αφρό των κυμάτων, γύρω από την φωτιά, παρέα με μια κιθάρα. Στο δεύτερο βιβλίο ο Ορφέας θα έρθει αντιμέτωπος με έναν ακόμη εχθρό. Έτσι, θα ξεκινήσει μια άλλη περιπέτεια, στην οποία μαζί με τους φίλους του καλούνται να διεκδικήσουν και να προστατέψουν την Άνυα. Ο αγώνας τους θα είναι σκληρός με κίνδυνο να χαθούν οι ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές μια για πάντα.

Το box της Άνυα δεν είναι μια άκρως χιουµοριστική περιπέτεια επικών διαστάσεων, που συνδυάζει τη λογοτεχνία του φανταστικού µε το ελληνικό καλοκαίρι και τις νεανικές διακοπές.

“Ένας ύµνος στην φιλία, την ελευθερία, τη φαντασία, τη νοσταλγία, τις τρέλες της εφηβείας και τα καλοκαιρινά φλερτ.”

Το box της Anya μας προσφέρει δύο από τα καλύτερα ελληνικά βιβλία Φαντασίας, που ξεχώρισαν για τη θετική ενέργεια και τη χιουµοριστική πλοκή και αγαπήθηκαν από µικρούς και µεγάλους με το πρώτο βιβλίο να τιμάται µε βραβείο Everly!

Αέναη Μάχη, Η τριλογία – Άννα Σπανογιώργου – Εκδόσεις Πηγή

 

Δεύτερο ολοκαίνουριο box από τις εκδόσεις Πηγή είναι η  «Αέναη Μάχη», της Άννας Σπανογιώργου. Μια τριλογία φαντασίας που μας ταξιδεύει στα μονοπάτια του πεπρωμένου των χαρακτήρων, έχει ως κεντρικό άξονα την μοίρα και παρακολουθεί την μάχη του καλού και το κακού, του φωτός και του σκοταδιού.

Στο πρώτο βιβλίο με τίτλο «Η Πτώση» θα ακολουθήσουμε την ζωή της Κάτιας. Μια ζωή που κατατρύχεται από την καθημερινότητα, αλλά όλα σύντομα θα αλλάξουν. Θα γνωρίσει τον Άρη, ο οποίος θα την βγάλει από την ρουτίνα και θα της δείξει τι πραγματικά φυλά για την ίδια το πεπρωμένο της. Στην εξίσου επιτυχημένη συνέχεια «Η Άνοδος» η Κάτια θα αναγκαστεί να κάνει μια νέα αρχή και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι με απώτερο στόχο την εύρεση των αγαπημένων της προσώπων. Ταυτόχρονα, γύρω της εκτυλίσσονται αποκαλύψεις, συμμαχίες, συνομωσίες και ερωτήματα έρχονται στο φως προετοιμάζοντάς μας για το τελευταίο βιβλίο. Το τρίτο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο «Σημείο Μηδέν» και στην προκειμένη περίπτωση θα ακολουθήσουμε την ζωή κι άλλων προσώπων πέρα από την Κάτια. Η Μαρίνα, η Αλκμήνη, ο Πάρις, ο Αδάμ και άλλοι, νέοι και παλιότεροι χαρακτήρες, θα κορυφώσουν την πολυαναμενόμενη συνέχεια της πλοκής μέχρι την Μεγάλη Μάχη. Ποιά θα είναι εν τέλει η μοίρα της Κάτιας δεν έχουμε παρά να το διαβάσουμε.

Μια καθηλωτική τριλογία φαντασίας, έρωτα και παιχνιδιών της μοίρας, τώρα και σε μορφή box. Την κατάλληλη δηλαδή στιγμή να την προμηθευτείτε για τις διακοπές σας! Ακόμη κι αν χρειάζεστε έμπνευση στην ασφυκτική ρουτίνα κάποιας πόλης, η «Αέναη Μάχη» είναι το ιδανικό ανάγνωσμα για εσάς, μιας και απέσπασε υποψηφιότητα στα βραβεία Public Book Awards, στην κατηγορία “Ηρωίδα Έμπνευση”.

 

Εφιάλτες Box – Άρτεμις Βελούδου – Αποκότου – Εκδόσεις iWrite

 

Ακολουθεί το συλλεκτικό box μιας τριλογίας από τα καλύτερα βιβλία Φαντασίας – Τρόμου στην Ελλάδα, εκείνη της Άρτεμις Βελούδου Αποκότου, με τίτλο «Εφιάλτες». Μια συλλογή βιβλίων βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές πλευρές του νου, μόνο για όσες κι όσους είναι έτοιμοι και διατεθειμένοι να βιώσουν τον τρόμο, το απόλυτο σκοτάδι και τον απόλυτο έρωτα, όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο ή εντελώς πραγματικό.

Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας θα γνωρίσουμε τον Ρέιμοντ. Έναν άνθρωπο, ο οποίος καλείται να ξεκινήσει από το μηδέν. Οι εξαρτήσεις τον οδηγούν σε σημείο τέτοιο που παραλίγο να του κοστίσουν την ζωή. Στην νέα του λοιπόν αρχή στο Ντάνγουϊτς θα ερωτευτεί παράφορα την Ονόρα, θα εμπλακεί σε συναισθηματικό πόλεμο και θα καταλάβει πως συνήθως τα φαινόμενα απατούν. Στην συνέχεια ο Ρέιμοντ θα κληθεί εκ νέου να ξεκινήσει από το μηδέν, έχοντας πλέον χάσει την Ονόρα. Έτσι, θα περιπλανηθεί στον κόσμο των πνευμάτων, θα κάνει δυσάρεστες επιλογές και θα αποκτήσει νέους συμμάχους. Στο τέλος της τριλογίας η ιστορία κλιμακώνεται. Ο ήρωας θα συμμετέχει σε κυνήγι φαντασμάτων στην Ιρλανδία, θα έρθει αντιμέτωπος με στοιχειά, κακόβουλα πνεύματα, δαίμονες και κυρίως με ένα καίριο δίλλημα, αν θα πρέπει να θυσιάσει την ζωή του για την σωτηρία της Ονόρα.

Το συλλεκτικό box Εφιάλτες περιλαμβάνει τους τίτλους: «Συμβόλαιο ψυχής», «Ψευδαίσθηση» και «Αποδέσμευση». Πρόκειται για μια συλλογή φαντασίας που συνυφαίνεται αριστοτεχνικά με τον τρόμο.

“Μεταφυσικό, έρωτας, ένα συμβόλαιο ψυχής και μια κατάρα μπορούν να σας συντροφεύσουν αυτό το καλοκαίρι αν θέλετε να ζήσετε μια πρωτόγνωρη αναγνωστική εμπειρία φαντασίας.”

 

Ο Τέταρτος Καβαλάρης (η διλογία) – Μανώλης Παλαβούζης – Εκδόσεις Πηγή

 

Επόμενη πρότασή μας για το φετινό καλοκαίρι είναι «Ο Τέταρτος Καβαλάρης» του Μανώλη Παλαβούζη. Αποτελεί την πρώτη διλογία βιολογικού τρόμου στην Ελλάδα, που αναφέρεται στο ξέσπασμα μιας πανδημίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης  και υπόσχεται να σας παρασύρει σε ένα νέο μονοπάτι επιστημονικής φαντασίας, αφού αποτελέι ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους.

“Ένα προφητικό έργο για όσα συνέβησαν στη χώρα μας στην περίπτωση του COVID-19!”

Καρπός ενδελεχών ερευνών στην ιστορία και την επιστήμη της βιολογίας, τα βιβλία του «Τέταρτου Καβαλάρη» υπόσχονται να σας συναρπάσουν σε κάθε σελίδα.

Στο πρώτο βιβλίο βασικοί ήρωες είναι ο Άλεξ, επιδημιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, μαζί με την Σκάρλετ, απεσταλμένη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η πρώτη τους γνωριμία γίνεται έπειτα από μια καταστροφική συγκυρία. Ένας υπάλληλος του μετρό της Θεσσαλονίκης, άθελά του, ανακαλύπτει μια υπόγεια κρύπτη, μέσα από την οποία απελευθερώνεται ένας καταστροφικός για την ανθρωπότητα ιός. Υπό συνθήκες πανδημίας λοιπόν, οι ήρωές μας βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρτερες δυνάμεις. Όλα βέβαια ξεκίνησαν σχεδόν επτακόσια χρόνια πίσω, όταν τις στέπες της Κιργισίας γεννιέται ένας θανάσιμος εχθρός, ο Πάμφιλος, ένας Βυζαντινός πολεμιστής, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της καταστροφής. Στο δεύτερο βιβλίο η πανδημία εξαπλώνεται με σαρωτικό ρυθμό και ο Άλεξ μαζί με την Σκάρλετ καλούνται να σώσουν την ανθρωπότητα, αλλά και τον εαυτό τους. Ο Πάμφιλος από την άλλη επιβίωσε, αλλά ποιά η τύχη των ηρώων μας;

Η διλογία του «Τέταρτου Καβαλάρη» συνδυάζει σε ένα διαχρονικό μυθιστόρημα την λογοτεχνία του φανταστικού, τον τρόμο, την ιστορία με την επιστήμη της βιολογίας. Ο συγγραφέας υπόσχεται να μας φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές μας, ενώ αποτελεί ένα ξεχωριστό πόνημα βιολογικού τρόμου, το οποίο σίγουρα όμοιό του δεν έχετε διαβάσει!

 

τα καλύτερα βιβλία φαντασίας

Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού box – Γιώργος Αγγελίδης – Εκδόσεις Πηγή

 

Ακολουθεί η συλλεκτική συλλογή των μυθιστορημάτων του Γιώργου Αγγελίδη με τίτλο «Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού». Ένα εξαιρετικό έργο που αποθεώνει την λογοτεχνία του φανταστικού!

“Μια τριλογία που υπόσχεται να  μαγέψει τους λάτρεις της  φαντασίας, μεταφέροντάς τους σε ένα νέο, ολωσδιόλου ερεβώδες σύμπαν.”

Η υπόθεση του πρώτου βιβλίου της τριλογίας ξεκινά με τον έφηβο Άλφρεντ, ο οποίος χάνει δραματικά την οικογένειά του. Μοναδική του ελπίδα ο αδελφός του, θύμα απαγωγής. Η προσπάθειά του να τον σώσει, να ανακαλύψει μυστικά, μια καλά σκεπασμένη προφητεία και κυρίως μια νέα αυτοκρατορία. Ένας νέος κόσμος στο εσωτερικό της Σελήνης, η λεγόμενη «Αυτοκρατορία του Φεγγαριού». Στο επόμενο βιβλίο ένας χρόνος έχει περάσει και η ατέρμονη προσπάθεια του Άλφρεντ και του αδελφού του να βρεθούν δεν σταματά. Ο Μάικ αγωνίζεται να θυμηθεί, με εφιάλτες να τον ταλανίζουν. Μήπως δεν είναι εφιάλτες, αλλά αναμνήσεις του αδυσώπητου παρελθόντος; Θα το μάθει από μια οπτασία που θα του δείξει τον δρόμο να βρει τον αδελφό του, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε έναν κόσμο που μόνο οι νεκροί μπορούν να εισέλθουν, την «Φυλακή των Χαμένων Ψυχών». Στο τελευταίο βιβλίο της τριλογίας τα αδέλφια είναι επιτέλους ενωμένα και βρίσκονται αντιμέτωποι με άλλη μια επική περιπέτεια. Με παλιούς και νέους συμμάχους θα ακολουθήσουμε την πλοκή να κλιμακώνεται, τους ήρωές μας να έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο και με έναν ακόμη πιο ανίκητο εχθρό, τον χρόνο. Θα καταφέρει άραγε να τους σώσει ο «Πυρσός της Ελπίδας»;

Το συλλεκτικό box της «Αυτοκρατορίας του Φεγγαριού», ενός από τα καλύτερα ελληνικά βιβλία φαντασίας των τελευταίων ετών, ενδείκνυται για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που λατρεύουν την λογοτεχνία του Φανταστικού και την περιπέτεια, μικρούς και μεγάλους. Άλλωστε, έχει ειπωθεί για τον συγγραφέα πως: «έγραψε το ελληνικό Χάρι Πότερ!» από τον Γ. Πανταζόπουλο, δημοσιογράφο της Lifo.gr. Τι καλύτερο λοιπόν για τις φετινές διακοπές όσο η συντροφιά της «Αυτοκρατορίας του Φεγγαριού»; Συνεπώς, η τριλογία επικής φαντασίας προτείνεται και από εμάς για τις καλοκαιρινές σας φυσικές, αλλά και πνευματικές εξορμήσεις, αφού το σύμπαν του φανταστικού θα είναι πάντοτε ένας προσβάσιμος χώρος για όλες κι όλους.

 

τα καλύτερα βιβλία φαντασίας

iWrite Halloween Box – Εκδόσεις iWrite

 

Και το αφιέρωμά μας κλείνει… με τρρρρρρρρόμο!

“Μια συλλογή βιβλίων με άξονα τον τρόμο, την φαντασία, το μεταφυσικό και πολλά άλλα μυστηριακά μονοπάτια…”

Πρώτο βιβλίο της σειράς είναι το «Zombie στην Ελλάδα». Μια συλλογή ιστοριών που διαδραματίζονται στην χώρα μας, στο οποίο εμπεριέχεται πλήθος πρωτότυπων διηγημάτων με ζόμπι… Γιατί οι ιστορίες, οι σειρές και οι ταινίες στο εξωτερικό είναι πασίγνωστες. Αλλά τι πραγματικά ξέρουμε για την δική μας παράδοση και τις σκοτεινές ιστορίες της; Δεύτερο βιβλίο είναι το οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς», μια ανθολογία διηγημάτων με ιστορίες φερμένες από το σπίτι μας, την γιαγιά μας, την μητέρα μας, τους φίλους. Οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps έχουν συγκεντρώσει για εσάς τις ιστορίες που έλεγε η γιαγιά Ιτιά στην Φλόγα. Τρίτο κατά σειρά στο ιδιαίτερο αυτό box είναι το βιβλίο «Εφιαλτικές Ιστορίες», άλλο ένα συλλογικό έργο από τις εκδόσεις iWrite. Συγγραφείς του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι οι σπουδαστές Δημιουργικής Γραφής της σχολής Imaginarium στην Θεσσαλονίκη. Οι επίδοξοι συγγραφείς συγκέντρωσαν είκοσι ιστορίες τρόμου, μυστηρίου, σουρεαλισμού και κυρίως φαντασίας μπλεγμένα αριστοτεχνικά με την πραγματικότητα.

Το Halloween box, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορούσε να λείπει από την βιβλιοθήκη των αναγνωστριών και αναγνωστών που αγαπούν την λογοτεχνία του φανταστικού, το μυστήριο, το παραφυσικό και τον τρόμο. Ιστορίες πραγματικές ή βγαλμένες από την φαντασία, ιστορίες που άλλοτε σοκάρουν κι άλλοτε ανταμείβουν τους πιο τολμηρούς, ιστορίες που θα μας πάνε πίσω στις ρίζες μας και την εποχή που οι παππούδες μας μάς μάζευαν για να αφηγηθούν με τις ώρες και μας έκαναν να κρεμόμαστε από τα χείλη τους. Ιστορίες ξεχασμένες σε σκονισμένα χρονοντούλαπα, που αναμένουν να τις ανακαλύψετε. Προτείνεται φυσικά και για το καλοκαίρι, αφού όλες οι ιστορίες είναι σύντομες και με τόσους πολλούς αφηγητικούς άξονες, λόγω των πολλαπλών δημιουργών τους, σίγουρα θα ξανασκεφτείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας. Εκτός κι αν σας αποτρέψει κάποιο στυγερό έγκλημα ή μια επέλαση ζόμπι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *