Άρθρα - απόψεις

Νέες ποιητικές συλλογές

Νέες ποιητικές συλλογές

Οι τέσσερις νέες ποιητικές συλλογές έχουν προστεθεί στην αγκαλιά των εκδόσεων Πηγή, αναδεικνύοντας τη δυναμική των λέξεων και λίγων μόνο στίχων οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν βαθιά την ανθρώπινη ψυχή και να φέρουν στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα και σκέψεις που φώλιαζαν ως τη στιγμή της ανάγνωσης κάπου βαθιά στον νου μας.

Αέναος Έρως από τη Γεωργία Μητσάκου, σε ένα ταξίδι με κεντρικό θέμα τον έρωτα, προορισμό την ψυχή και εισιτήριο τις λέξεις οι οποίες ακόμα κι όταν μοιάζουν μικρές μεγεθύνονται στη συνέχεια, προκαλώντας έντονα συναισθήματα έντονα και φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν και τα παιδικά μας χρόνια.

Έρως Μετατόπισης από τη Δήμητρα Μουχταρίδου, με 35 ποιήματα-ωδή σε κάθε άνθρωπο που βιώνει την ύπαρξή του ως μια σύνθεση με πολλές ερμηνείες τις οποίες νιώθει την ανάγκη να αποκωδικοποιήσει.

Λέξεις, ανάσες της Ψυχής μου από την Έλενα Κιρκασιάδου, οι οποίες ξυπνούν αναμνήσεις, συντασσόμενες απόλυτα και βαθιά με τις διαθέσεις της ψυχής απέναντι σε κάθε ξεχωριστό βίωμα. Λέξεις και σκέψεις αναπόδραστα συνδεδεμένες με τη ζωή και την κάθε μας ανάσα.

Πλασίμπο από την Αγγελίνα Παπανικολάου με πολύχρωμα θέματα που πότε τείνουν προς το μελαγχολικό μπλε και πότε προς το πράσινο της ελπίδας, από τη θάλασσα και τα αστέρια, με νότες χαράς που εναλλάσσονται με νότες μελαγχολίας και φόντο πάντα τη σκιά του χρόνου που περνά.

Το κοινό στοιχείο σε αυτές τις νέες ποιητικές συλλογές, πέρα από τη εξαιρετική γυναικεία γραφή, είναι η προσέγγιση του κόσμου ως κάτι απτό και παράλληλα ως κάτι που κρύβει μέσα του μια πολυσημία, η οποία φανερώνεται στον καθένα με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τα βιώματα και τις αναμνήσεις του.

Ο έρωτας, η αγάπη, η απογοήτευση και η συγχώρεση είναι θέματα που πάντα θα απασχολούν τον άνθρωπο, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, άλλοτε έντονα και άλλοτε παίρνοντας μορφή μέσα από άλλα συναισθήματα και ιδέες. Γιατί ό,τι βιώνουμε, βιώνεται για πάντα και η ποίηση είναι η απόδειξη της ύπαρξης όλων αυτών που κρύβουμε μέσα μας, γεγονός που την καθιστά απόλυτα αναγκαία και πάντα επίκαιρη.

Έρως Μετατόπισης

book
10.00 9.00

Λέξεις, ανάσες της Ψυχής μου

book
10.00 9.00

Πλασίμπο

book
10.00 9.00

Αέναος Έρως

book
10.00 9.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *