Booknews

Ο Μεγάλος Διαγωνισμός Πηγή Crime είναι εδώ!

διαγωνισμός Πηγή Crime

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΓΡΙΦΟΥΣ!

 

Η σειρά Πηγή Crime έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2021 και άλλαξε με εντυπωσιακό τρόπο τη φιλοσοφία και την εμφάνιση των αστυνομικών μας μυθιστορημάτων. Ως αποτέλεσμα του προηγούμενου, έχουν ήδη προκύψει τα πρώτα βιβλία της σειράς, που διακρίνονται από ξεχωριστές διαστάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα λογοτεχνικά μας έργα, προσδίδοντας: επιπλέον δυναμική στον χαρακτήρα τους, μία ενιαία και ομολογουμένως εντυπωσιακή αισθητική αναφορικά με τη γραφιστική προσέγγιση των εξωφύλλων, μία σαφή κλίση προς τις ιστορίες που διαδραματίζονται εντός των ελληνικών συνόρων και φυσικά ένα ακόμα πιο «αυστηρό» πλαίσιο αξιολόγησης και επιλογής των προς έκδοση κειμένων.

Η Πηγή Crime ήρθε για να μείνει, προσδοκώντας να φέρει έναν φρέσκο αέρα στην εγχώρια σκηνή της Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Πλέον, ήρθε η στιγμή για καλύτερη εμπειρία.

Οι Εκδόσεις Πηγή προσκαλούν τους Έλληνες συγγραφείς, νεότερους και βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία, με απώτερο σκοπό την έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος μας είναι ο τόμος αυτός να αποτελέσει μία εξαιρετική και συνάμα συλλεκτική αναγνωστική επιλογή για τους λάτρεις της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική της Σειράς Πηγή Crime. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξέταση και ενδεχόμενη ένταξη των διηγημάτων στη συλλογή μας, είναι:

α) η εκάστοτε ιστορία να διαδραματίζεται οπωσδήποτε στον ελλαδικό χώρο και

β) η επίλυση της κάθε υπόθεσης να σχετίζεται οπωσδήποτε με κάποιον γρίφο που έχει αφήσει ο/οι δολοφόνος/οι.

Όροι συμμετοχής:
• Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση e-mail κ.λπ.). Όλα τα παραπάνω αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: info@pigi.gr
• Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα διήγημα.
• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής διηγήματος: 30η Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 23:59 το βράδυ.
• Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
• Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Πηγή.
• Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματός τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Πηγή (σειρά Πηγή Crime). Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα επιλεγεί, παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις Πηγή για τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης του συλλογικού βιβλίου. Για το χρονικό διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή του κειμένου από τον συγγραφέα δίχως την άδεια των Εκδόσεων Πηγή και του Εκδότη της.
• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
• Οι διακριθέντες του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου.
• Το 20% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα / συλλόγους της Ελλάδας.
• Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

Πρώτο βραβείο: Έκδοση έργου αστυνομικής λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις Πηγή (Σειρά Πηγή Crime). Ο συγγραφέας του διηγήματος που θα ξεχωρίσει θα συνεργαστεί με τις Εκδόσεις Πηγή με σκοπό την έκδοση ενός λογοτεχνικού έργου στην κατηγορία της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα σημαντικότερα βιβλιοπωλεία της χώρας και θα έχει συμμετοχή στις μεγαλύτερες εγχώριες εκθέσεις βιβλίου, λαμβάνοντας παράλληλα τη φροντίδα της δημιουργικής ομάδας των εκδόσεων αναφορικά με την προώθηση και διάδοσή του στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *