Booknews

Οι Εκδόσεις Πηγή στα Everly 2021 (VI)!

εκδόσεις πηγή φαντασία βραβεία Everly

Με την μεγάλη γιορτή Φαντασίας να πλησιάζει δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να περάσετε δημιουργικά κι ευχάριστα την ώρα σας από το να ταξιδέψετε στο σύμπαν του φανταστικού. Το Fantasy Festival διεξάγεται φέτος στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και οι υποψηφιότητες, 31 (!) για τις Εκδόσεις Πηγή, για τα βραβεία Everly, τη μεγάλη ώρα για την ελληνική Φαντασία, έχουν ήδη βγει! Οπότε μένει μόνο να ψηφίσετε, αφού βέβαια διαβάσετε! Οι Εκδόσεις Πηγή σας παρουσιάζουν τις πέντε τελευταίες υποψηφιότητές τους, οι οποίες δεν θα έπρεπε να λείπουν από την βιβλιοθήκη σας ( αλλά και από το δελτίο ψηφοφορίας σας για τα Everlies)!

Το άδειο δωμάτιο

εκδόσεις πηγή φαντασία Everly

Ιάκωβος Τσαγκαράκης – Το Άδειο Δωμάτιο – Εκδόσεις Πηγή

Το πρώτο βιβλίο από τις Εκδόσεις Πηγή γι’ αυτό το άρθρο είναι υποψήφιο στην κατηγορία “Φαντασία” στα βραβεία Everly. Ένα δυστοπικό έργο που κρύβει μυστήριο, δράση, αλλά και επιστημονική φαντασία. “Το άδειο δωμάτιο” είναι το πρώτο βιβλίο του Ιάκωβου Τσαγκαράκη και πρόκειται να σας καθηλώσει με την πλοκή του.

Κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας μας είναι ο Άλεν Ρονέ, ο οποίος είναι ταμίας σε τράπεζα. Ο Άλεν αποφασίζει να βάλει τέλος στην ζωή του και μάλιστα σε μια χώρα που κάτι τέτοιο απαγορεύεται δια ροπάλου και με τον νόμο. Ο λόγος ρωτάτε που θέλει να αποπειραθεί κάτι τέτοιο; Κανένας απολύτως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι αν δεν τα καταφέρει θα αντιμετωπίσει μια ακόμη πιο σκληρή ποινή. Εκείνη του συστήματος, που τον καταδικάζει σε “σωφρονισμό” και έναρξη μιας νέας ζωής. Θα καταφέρει ο ήρωάς μας να αποδράσει από την πραγματικότητα ή θα εγκλωβιστεί δια παντός στο Άδειο Δωμάτιο;

Ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για τους λάτρεις των υπαρξιακών αναζητήσεων και των υπερβατικών εμπειριών.

Το μυστικό του πίνακα- Η τριλογία

Το Μυστικό του Πίνακα - Η Τριλογία

Γιώργος Τόσκας – Το Μυστικό του Πίνακα: Η Τριλογία – Εκδόσεις Πηγή

Επόμενο βιβλίο από τις Εκδόσεις Πηγή, υποψήφιο στα βραβεία Everly, στην κατηγορία “Φαντασία” είναι “Το μυστικό του πίνακα- Η Τριλογία” του Γιώργου Τόσκα. Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας που θα σας ταξιδέψει σε ονειρεμένους κόσμους, στους οποίος δεν λείπουν συνάμα το σασπένς και το μυστήριο.

Η οκτάχρονη Ελίζαμπεθ ζει μαζί με την μητέρα της σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας, όπου έχουν μια σχετικά φυσιολογική καθημερινότητα. Η ζωή της όμως θα ανατραπεί μια για πάντα όταν θα ανακαλύψει τον μαγικό πίνακα, ο οποίος είναι καλά κρυμμένος στο υπόγειο. Μέσω του πίνακα η μικρή μας ηρωίδα μεταφέρεται σε έναν παντελώς άγνωστο για την ίδια κόσμο, ένα μέρος όπου κυριαρχεί η μαγεία και ζουν μυθικά πλάσματα, όπως ξωτικά, νάνοι και δράκοι! Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο παραμυθένια όσο ακούγονται. Διότι στον κόσμο αυτό ζει και η κακιά μάγισσα Αρίλια, η οποία όχι μόνο είναι πανίσχυρη, αλλά θέλει και να κλέψει την εξουσία από τα χέρια της βασιλικής οικογένειας. Θα καταφέρει η νεαρή Ελίζαμπεθ να αποδώσει δικαιοσύνη;

Το Μυστικό του Πλανήτη 175-B

Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β

Χρήστος Αζαριάδης – Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β – Εκδόσεις Πηγή

Επειδή γνωρίζουμε πόσο αγαπάτε την επιστημονική φαντασία δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε ακόμη μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Everly στην ομώνυμη κατηγορία. Ο λόγος για “Το Μυστικό του Πλανήτη 175-Β” του Χρήστου Αζαριάδη, ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που πραγματεύεται την ζωή στο διάστημα.

Μεταφερόμαστε σε εκατό χρόνια από σήμερα, όταν η Ελλάδα είναι μια από τις ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως. Μαζί με άλλα, εξίσου ισχυρά κράτη, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει μια μοναδική αποστολή. Εννέα άγνωστοι μεταξύ τους εκπαιδεύονται, δένονται και αποτελούν την πρώτη διαστημική αποστολή αποικισμού στον Πλανήτη 175-Β. Ένας μικροπλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος φαινομενικά τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να κατοικηθεί. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή από τα φαινόμενα. Τι θα γίνει όταν ανακαλύψουν ότι ο πλανήτης στον οποίο στάλθηκαν δεν είναι καθόλου φιλόξενος και μοναδικό τους μέλημα πλέον γίνει η επιβίωση;

Μυστήριο, ίντριγκα, σασπένς και φρενήρης ρυθμός πλοκής που θα καθηλώσουν του λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας!

O Θησαυρός της Δαμασκού- Το Όνειρο της Ερήμου

Ο Θησαυρός της Δαμασκού - Το Όνειρο της Ερήμου

Δανάη Ιμπραχήμ – Ο Θησαυρός της Δαμασκού: Το Όνειρο της Ερήμου – Εκδόσεις Πηγή

Τελευταίο βιβλίο της λίστας μας, το οποίο είναι υποψήφιο στην κατηγορία “Φαντασία” για τα βραβεία Everly είναι “Ο Θησαυρός της Δαμασκού- Το Όνειρο της Ερήμου”, της Δανάης Ιμπραχήμ. Το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος της σειράς με άρωμα Ανατολής, που έχει αγαπηθεί βαθιά από το κοινό και τους κριτικούς!

Το βιβλίο συνεχίζει δυναμικά από εκεί που μας άφησε το προηγούμενο. Το έτος 674μ.Χ, στην Δαμασκό. Δηλαδή λίγο πριν την πρώτη πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Άραβες. Ο Αστέριος καλείται να πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση που θα καθορίσει την ζωή του αλλά πρώτα πρέπει να βγει ζωντανός από την κατάρα της Λίλιθ και φυσικά από τον χαλίφη που τον κυνηγάει. Πλέον ο Αστέριος και ο Σπανός πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να τελειώσουν με την αποστολή που τους ανέθεσαν, αλλά αυτό δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια και οι εχθροί που τους κυνηγούν δεν είναι μόνο από το παρόν!

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα φαντασίας που πλέκει έντεχνα όλα αυτά τα είδη με το μυστήριο, την περιπέτεια και τον έρωτα.

Το στόμα του διαβόλου

εκδόσεις πηγή φαντασία βραβεία everly

Αντώνης Κρύσιλας – Το Στόμα του Διαβόλου – Εκδόσεις Πηγή

Το τελευταίο βιβλίο του άρθρου μας, καθώς και των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Everly ανήκει στην κατηγορία του Τρόμου. “Το στόμα του διαβόλου” είναι γραμμένο από τον μοναδικό Αντώνη Κρυσίλα, γνωστό και ως παππού του τρόμου στην Ελλάδα και υπόσχεται να μας παρασύρει σε ερεβώδη μονοπάτια…

Το παρόν έργο είναι μια συλλογή διηγημάτων, τα οποία θα σας εξάψουν την φαντασία! Εννέα πρωτότυπες ιστορίες τρόμου, μυστηρίου και καταιγιστικής περιπέτειας μας περιμένουν. Ένα νυχτοφύλακας σχολικών εγκαταστάσεων, μια παρέα μαθητών Λυκείου που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ένα πνεύμα, ένας καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τους εφιάλτες του, μια παρέα σ’ ένα έρημο στοιχειωμένο χωρίο, ένας φοβικός με το σκοτάδι ψυχολόγος, ένας κούριερ στην βροχερή Αθήνα, ένας φαντάρος που έρχεται σε επαφή με στοιχειά εν ώρα σκοπιάς, ένας ηλικιωμένος και ο παλαιός καθρέφτης και συμμαθητές γυμνασίου σε έναν αγωγό ομβρίων υδάτων. Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αποτελούν τα πρόσωπα που θα έρθουν αντιμέτωπα με το χάος, το παράλογο και τα σκοτεινά τους αποτελέσματα.

Εννέα ιστορίες που υπόσχονται να μας εμφυσήσουν τον τρόμο όπως ποτέ άλλοτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *