Άρθρα - απόψεις

Ποιοτικός ποιητικός μοντερνισμός

Ρέουσα Σιωπή
Γράφει η Ιγνατία Κατσιάνου // *

Ρέουσα σιωπή. Μια νέα ποιητική αλλαγή της νεαρής συγγραφέως Πόπης Κλειδαρά, η τρίτη στη σειρά των δημιουργημάτων της. Τίτλος αντιθετικός που παραπέμπει στην κίνηση και στην ακινησία, αιώνιες δυνάμεις της φύσης και της ζωής.

Ένα έργο που «συλλέγει» τις πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και κάνει να ρέουν μπροστά μας τα πάθη της. Μια πρωτογενής ιδιότυπη γραφή που λες και έχει συγχωνεύσει μέσα της αρμονικά τον πλούτο πολλών λογοτεχνικών ρευμάτων.

Κυρίαρχη έννοια, η Σιωπή, ευεργετική, λυτρωτική, ανασταλτική, δεσμευτική… Η έννοια αυτή καταγράφεται σε κάθε μια από τις ενότητες του βιβλίου με διαφορετικές τεχνοτροπίες: ποίηση με πεζολογικό τόνο, ποίηση με υπερρεαλιστικό στοιχείο, ποίηση συμβουλευτική με παραινετικό τόνο, ποίηση Χαϊκού.

Έτσι η ποιήτρια καλεί όλο το βιβλιόφιλο κοινό σε μια μέθεξη με την τέχνη και παράλληλα το διδάσκει πως η θλίψη, η μοναξιά, οι δυσκολίες, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, η απώλεια, ο έρωτας, οι σχέσεις με τους άλλους και με τον εαυτό μας είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη φύση και σε όλα αυτά καταλυτικός είναι ο ρόλος της Σιωπής.

ΠΗΓΗ:  FRACTAL

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΡΕΟΥΣΑ ΣΙΩΠΗ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *