Κριτικές

Ειλικρίνεια στις σχέσεις

Ειλικρίνεια στις σχέσεις. Χωρίς αυτήν δεν έχουμε καμία ελπίδα, σύμφωνα με την συγγραφέα μας
Τατιάνα Τζινιώλη.

Μεθυσμένες αλήθειες, Τατιάνα Τζινιώλη

Κατηγορία: Αισθηματική Λογοτεχνία

Συγγραφέας: Τατιάνα Τζινιώλη

Εκδοτικός οίκος: εκδόσεις πηγή

Σελίδες: 356

Φτάσαμε σε ακόμα μία κριτική που αναρωτιέμαι τι να γράψω για να φανούν αντάξια τα λόγια μου με το βιβλίο. Αναφέρομαι στο νέο βιβλίο της αγαπημένης Τατιάνας Τζινιώλη, Μεθυσμένες αλήθειες, που μόλις κυκλοφόρησε απ’ τις Εκδόσεις Πηγή.

Έχουμε νέο ζευγάρι φυσικά! Νέο έρωτα, που εμφανίζεται στα κύματα του ωκεανού, όταν η Χέιζελ και ο Κόνορ ξεκινούν για μια επταήμερη κρουαζιέρα. Και κάπου εκεί λοιπόν, ανάμεσα σε όμορφες παραλίες, ποτά και καλοκαιρινά ξενύχτια μια πολύ δυνατή χημεία θα δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο που σύντομα θα τους οδηγήσει στις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις που θα ζήσουν ποτέ! Όμως μην ξεχνάτε πως οι μέρες κρουαζιέρας είναι μόλις 7 και σίγουρα δεν αρκούν για να θεμελιώσουν τη σχέση που θα ήθελαν να είχαν, μιας και που και οι δύο έχουν πολύ απαιτητικές ζωές πίσω.

2 πολύ αγαπημένοι χαρακτήρες απ’ τους οποίους δεν μπορούσα να διαλέξω ποιον αγαπώ περισσότερο! Η Χέιζελ έχει μια ήρεμη δύναμη που με έκανε να την εκτιμώ και να τη θαυμάζω. Ο Κόνορ είναι ίσως το νούμερο 1 πρότυπο, έτοιμος να τρέξει πίσω απ’ την αγάπη γεμάτος συναίσθημα, χωρίς εγωισμούς και υπεκφυγές.

Δυνατό από συναίσθημα, δυνατό από άποψη λόγου, δυνατό για τους χαρακτήρες του και πολύ δυνατό από άποψη κοινωνικής ματιάς.

“Δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να της πω πως εγώ χρειάζομαι μόνο εκείνη.”

Τι μπορώ να πω παραπάνω;

Πως η ταξιδιάρικη ψυχή της Τατιάνας μετέφερε την αρμύρα της θάλασσας στις σελίδες μας και πως μπορούσα να δω παντού γύρω μου την πόλη της και αυτό γιατί ο ενθουσιασμός της και η αγάπη της έπλεξαν υπέροχες περιγραφές. Ούσα μεγάλη της θαυμάστρια έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία και μπορώ με ευκολία να εντοπίσω την εξέλιξη της γραφής της, η οποία διαφέρει κατά πολύ σε ποιότητα από πολλές ξένες -και αναγνωρισμένες- συγγραφείς του είδους.

Λάτρεψα αυτήν την υπέροχη και πρωτότυπη ιστορία, όμως η επιτυχία του έργου της οφείλεται αδιαμφησβήτητα στον μεστό και πυκνογραμμένο της λόγο, που κυλά σαν μελωδία στον νου του αναγνώστη. Με συγκίνησε σε πολλά σημεία ο λυρισμός των σκέψεων των πρωταγωνιστών, αλλά και ο σεβασμός και η ειλικρίνεια της σχέσης των δύο, κάτι που εμφανώς έχουμε ανάγκη το 2020. Και λέγοντας αυτό θα ήθελα οπωσδήποτε να προσθέσω πως οι κοινωνικές προεκτάσεις από τις οποίες βρίθει το έργο, προσθέτουν μία σύγχρονη ματιά στο κείμενο αποδεικνύοντας περήφανα πως ένα ερωτικό μυθιστόρημα μπορεί να είναι πολλά παραπάνω από μια ρομαντική ιστορία.

Χρειαζόμαστε τέτοιες φωνές στη λογοτεχνία μας!

Για το τέλος αφήνω τα τεχνικά:

  • Το βιβλίο ξεκινά απευθείας από το κομβικό σημείο συνάντησης των πρωταγωνιστών, κάτι που από εμένα κέρδισε πολλά αστεράκια.
  • Το βιβλίο χωρίζεται σε 2 μέρη. Δεν μπορώ να προδώσω τον λόγο, όμως πραγματικά αυτή ήταν μια λεπτομέρεια που την απογείωσε την ιστορία μας.
  • Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει πολύ άγχος και μια παγίδα που θα σας κάνει να παγώσετε!

Και επειδή λέμε Μεθυσμένες αλήθειες, ας πιούμε στην υγειά του πιο ρεαλιστικού και αυθεντικού έρωτα, της πιο εκρηκτικής και αληθινής αγάπης.

Και φυσικά, στην υγειά της Τατιάνας Τζινιώλη, που παραμένει πάντα πιστή στον έρωτα, στις λέξεις, στις στιγμές, στην πόλη της!

Μακάρι να περνάμε κάθε μας φθινόπωρο με βιβλία σου -και χειμώνα -και άνοιξη -και καλοκαίρι!

 

Δείτε το βιβλίο εδώ

Γράφει η Αντιόπη Κουφού

Πηγή Books Harbor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *