Κριτικές

To thinkfree προτείνει τη “Συνωμοσία του Παύλου”

Η Συνωμοσία του Παύλου, Αλέξανδρος Πιστοφίδης, Εκδόσεις Πηγή - www.pigi.gr

«-Σου έχουν πει άραγε ποτέ, ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της περίφημης φράσης «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» του Σωκράτη;
-Όχι και θα θελα πολύ να το μάθω.
-Οι άνθρωποι είμαστε ό,τι γνωρίζουμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει και όσο περισσότερο διευρύνουμε τις γνώσεις μας, τόσο περισσότερο διαπιστώνουμε τη μεγαλειότητα του κόσμου και τη δική μας μετριότητα και γινόμαστε ταπεινοί και ενάρετοι. Οι κακοί, οι οποίοι γνωρίζουν ελάχιστα για τον κόσμο που μας περιβάλλει, φαντάζονται τον κόσμο τους πολύ μικρό και έτσι νιώθουν οι ίδιοι πολύ σπουδαίοι και τρανοί κι αυτό τους κάνει αλαζόνες και κακούς. Με λίγα λόγια σ αντίθεση με το «μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι’΄της θρησκείας σου, μας λέει εκείνος ο σοφός άνθρωπος , πως «άγνοια , είναι εκείνη που ενισχύει την ψευδαίσθηση της μεγαλειότητάς μας και μας οδηγεί στην κακία». Κανείς λοιπόν δεν γεννιέται κακός και κανείς δεν αμαρτάνει γιατί το θέλει , αλλά λόγω έλλειψης παιδείας»
-Θες να πεις πως όσοι έχουν γνώση είναι και ενάρετοι;
-Όχι , διόλου. Αλλά εκείνοι που έχουν γνώση, δεν έχουν καμιά δικαιολογία να μην είναι ενάρετοι, γιατί υποτίθεται πως μπορούν να διακρίνουν το καλό από το κακό» .
Η Συνωμοσία του Παύλου (εκδ ΠΗΓΗ) του Αλέξανδρου Πιστοφίδη.
Βρίσκομαστε στα μέσα του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα. Το κίνημα του Χριστιανιμού κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, χτυπώντας πλέον την πόρτα της Ρώμης. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας ο Απόστολος Παύλος, που παρουσιάζεται ως ο σημαντικότερος κήρυκας των Χριστιανών. Η μορφή του, οι πράξεις και οι λόγοι του εγείρουν το ενδιαφέρον μιας ομάδας επιφανών Ρωμαίων, ιστορικά υπαρκτών προσώπων, που σχεδιάζουν μεθοδικά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νέρωνα.
Μέσα από τους ζωηρούς διαλόγους και την καταιγιστική δράση των γεγονότων, οι πρωταγωνιστές αναδεικνύουν μία σειρά από άκρως συναρπαστικά θέματα, που μας ταξιδεύουν 2000 χρόνια πίσω στο παρελθόν: η σύγκρουση Δύσης και Ανατολής, οι σχέσεις του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού με τον χριστιανισμό, οι ομοιότητες του τελευταίου με τον Μιθραϊσμό και τη Διονυσιακή λατρεία, άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Παύλου, αλλά και συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ίδιο το πρόσωπο του Ιησού.
Έχοντας πραγματοποιήσει μία χρόνια και κοπιαστική ιστορική έρευνα σε πρωτότυπες πηγές και αρχαίες επιστολές, ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα περίτεχνο και διεθνών προδιαγραφών ιστορικό θρίλερ, γεμάτο από θρησκευτικά μυστήρια και συμβολισμούς.

Πηγή: thinkfree

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ