Booknews

5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

Με τον Νοέμβρη να δείχνει το πιο παγερό του πρόσωπο, μας δημιουργείται η ακατανίκητη επιθυμία να χουχουλιάσουμε στον καναπέ ή σε μια αναπαυτική πολυθρόνα. Φυσικά από την όλη κατάσταση δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο μας ρόφημα και φυσικά ένα καλό βιβλίο. Την τιμητική τους αυτή την εποχή έχουν τα αισθηματικά μυθιστορήματα, ώστε να ελαφρυνθεί το βαρύ κλίμα το χειμώνα που πλησιάζει και στον Πρότυπο Όμιλο Πολιτισμού Πηγή δεν θα μπορούσαμε να μην σας προτείνουμε τις νέες μας κυκλοφορίες, ειδικά διαμορφωμένες για τον καιρό που έρχεται. 5+1 αισθηματικά μυθιστορήματα των εκδόσεών μας για τον χειμώνα σας περιμένουν!

Εν λευκώ

Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημα που πιάσαμε στα χέρια μας –και κυριολεκτικά δεν μπορούμε να το αφήσουμε- είναι το «Εν λευκώ», της  Ελένης Ελευθεριάδου.

Μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης ξεδιπλώνεται σε αυτό το αισθηματικό μυθιστόρημα. Η Ισμήνη και ο Πάρης είναι ουσιαστικά δυο άγνωστοι που πείθονται από τις οικογένειές τους να παντρευτούν. Τα κίνητρα του καθενός είναι διαφορετικά και κάπως έτσι συνάπτεται ένας λευκός γάμος. Όταν όμως οι δυο νέοι γνωριστούν καλύτερα τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα ερωτευτούν, θα μάθουν την πικρή αλήθεια που κρύβει ο ένας για τον άλλον και μετά από πολλά εμπόδια θα καταφέρουν να ζήσουν μαζί. Τι θα γίνει όμως όταν ο ένας γνωρίσει το παρελθόν του άλλου;

βιβλίο, αισθηματικό μυθιστόρημα, εν λευκώ, εκδόσεις Πηγή, 5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

Ελένη Ελευθεριάδου- Εν λευκώ– Εκδόσεις Πηγή

Ήμουν εκεί…

Το επόμενο αισθηματικό μυθιστόρημα που μας κρατά παρέα και ενίοτε ξάγρυπνους τα βράδια είναι το «Ήμουν εκεί…» της Αθηνάς Καμάτσου. Μια ερωτική ιστορία δυο νέων διαφορετική απ’ όλες τις άλλες.

Δηµοφιλής, σαρκαστικός και αρχηγός της πανεπιστηµιακής οµάδας ποδοσφαίρου, ο Τόμας είναι ένας μουσικός που λειτουργεί παρά τις συμβάσεις στην καθημερινότητά του. Από την άλλη, η Έλλη, είναι ένα κορίτσι με βαρύ και δύσκολο παρελθόν, που μόλις βγήκε από μια κακοποιητική σχέση. Μουσικός και η ίδια βρίσκει γοητευτική την ιδιάζουσα και συνάμα εκνευριστική προσωπικότητα του Τόμας. Στην πορεία θα μάθει ότι το παρελθόν του δεν ήταν επίσης εύκολο. Η πραγματική του ταυτότητα είναι ένα μυστήριο που θέλει διακαώς να διαλευκάνει…

βιβλίο, αισθηματικό μυθιστόρημα, κοινωνικό, κακοποίηση, εθισμός, ήμουν εκεί, εκδόσεις Πηγή, 5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

Αθηνά Καμάτσου-Ήμουν εκεί– Εκδόσεις Πηγή

Και τώρα ψυχή μου, τι;

Ένα μυθιστόρημα που μίλησε στις καρδιές μας ακολουθεί. Το «Και τώρα ψυχή μου, τι» είναι το αισθηματικό έργο της Χρυσής Γεωργίου, το οποίο πραγματικά μας έκανε να σκεφτούμε την ζωή μας διαφορετικά.

Η Λήδα είναι μια έφηβη κοπέλα που χρειάστηκε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσει τα πραγματικά της συναισθήματα για τον Σοφοκλή. Έπειτα από πολλές περιπέτειες θα καταλάβει ότι ο έρωτας μεταξύ τους είναι αμοιβαίος και με τις συνθήκες να τους πιέζουν το ζευγάρι θα παντρευτεί γρήγορα και θα κάνει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Τα πράγματα ωστόσο, δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Η μοίρα δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα και η Λήδα θα αναγκαστεί να δει την ζωή με νέα μάτια. Βυθισμένη στην βαθιά θλίψη τα παιδιά τους θα την κάνουν να καταλάβει ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

βιβλίο, αισθηματικό μυθιστόρημα, και τώρα ψυχή μου τι, Εκδόσεις Πηγή, 5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

Χρυσή Γεωργίου-Και τώρα ψυχή μου τι, Εκδόσεις Πηγή

Παιχνίδι με έναν άγνωστο               

Το επόμενο βιβλίο που μας συγκλόνισε και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε από τα χέρια μας λόγω των αλλεπάλληλων εξελίξεων και των χαρακτήρων που αμέσως αγαπήσαμε είναι το «Παιχνίδι με έναν άγνωστο» της Ηρώς Τσελέπη.

Θα απαντούσατε σε ένα mail αν ο αποστολέας του ήταν κάποιος εντελώς άγνωστος; Εμείς σίγουρα απαντάμε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά και η πρωταγωνίστριά μας, η Τζες, έσπευσε να απαντήσει επίσης. Τότε ξεκίνησε μια συζήτησε που καμία από τις δυο μεριές δεν μπορούσε να σταματήσει. Ποιος είναι άραγε αυτός ο κατά κάποιο τρόπο ελκυστικός άγνωστος και τι ζητά να μάθει από την Τζες; Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα που δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αναγνωστικές μας προτάσεις για τον χειμώνα που έρχεται.

Ηρώ Τσελέπη-Παιχνίδι με έναν άγνωστο– Εκδόσεις Πηγή

Φωτιά μέσα απ’ τον πάγο

Άλλο ένα αισθηματικό μυθιστόρημα που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να διαβάζουμε στην δουλειά, προφανώς στο σπίτι μας, ποτέ δεν διαβάζουμε στην δουλειά, είναι το «Φωτιά μέσα απ’ τον πάγο», της Χρυσούλας Φραγγούλη.

Ο Κέιλεμπ αδυνατεί να δεθεί με κάποια κοπέλα λόγω του τραυματικού παρελθόντος του και αναλώνεται σε εφήμερες σχέσεις. Από την άλλη, η Κάσι βρέθηκε ένα βήμα πριν τον γάμο, αλλά ευτυχώς έφυγε όταν ανακάλυψε τα δόλια σχέδια που έκρυβε ο σύντροφός της. Το παρελθόν της είναι εξίσου οδυνηρό και διακατέχεται από την απώλεια πολύ αγαπημένων της προσώπων. Ακατόρθωτο και για τους δυο να εμπιστευτούν ξανά, αλλά όλα θα αλλάξουν όταν οι δρόμοι τους επιτέλους συναντηθούν.

Χρυσούλα Φραγγούλη –Φωτιά μέσα απ’ τον πάγο – Εκδόσεις Πηγή

Γάτα στον υπόνομο

Τελειώνοντας την λίστα με τα 5+1 αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα, υποσχόμαστε να σας παρασύρει η νέο- νουάρ περιπέτεια με τίτλο «Γάτα στον υπόνομο», της Σίσσυ Ιωαννίδου.

Ένα ανατρεπτικό γεγονός είναι η τομή της ιστορίας μας. Η Έλενα θα ανακαλύψει ένα συνταρακτικό γεγονός που έρχεται από το μακρινό παρελθόν της. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό και η ελπίδα της να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων την οδηγούν να προσλάβει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ. Απώτερος σκοπός της να καταφέρει να βρει ένα παιδί ξεχασμένο από την μοίρα και τους γονείς του και να το επανενώσει με την πραγματική του οικογένεια. Οι ερωτικές της σχέσεις ωστόσο θα μπλέξουν την υπόθεση πολύ παραπάνω. Μια πικάντικη κωμωδία, διανθισμένη με μπόλικο σασπένς, μυστήριο και μια γάτα στον υπόνομο…

βιβλίο, αισθηματικό, μυστήριο, κομεντί, γάτα στον υπόνομο, εκδόσεις Πηγή, 5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

Σίσσυ Ιωαννίδου-Γάτα στον υπόνομο– Εκδόσεις Πηγή

 

One thought on “5+1 Αισθηματικά μυθιστορήματα για τον χειμώνα

  1. Ο/Η Κωνσταντίνος Ιωαννίδης λέει:

    H ΓΆΤΑ στον υπόνομο. Σίσσυ Ιωαννίδου. Ένα από τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα ενός συγγραφέα είναι να κρατά σε εγρήγορση τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία στιγμή. Και αυτό το καταφέρνει τέλεια. Επίσης κάτι που ένιωσα , όταν τελείωσα το μυθιστόρημα, ήταν καί μιά στέρηση της απόλαυσης του διαβάσματος , οπότε συνέχισα το σενάριο μέσα μου με διάφορες εκδοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *