Booknews

4+1 διηγήματα για το Halloween

Άρθρο για το Halloween

Γλυκά και ζαχαρωτά όλων των ειδών, φάρσες, ανατριχιαστικές στολές και περίτεχνα σκαλισμένες κολοκύθες! Μούμιες, μάγισσες και στοιχειά που χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Η εποχή του Halloween (Χάλογουιν) καταφτάνει! Ωστόσο, επειδή φέτος το Halloween πέφτει Δευτέρα και δεν μπορούμε να το γιορτάσουμε ξενυχτώντας σε κάποιο πάρτι ή απλώς είμαστε σπιτόγατες, έχουμε φροντίσει να έχετε την καλύτερη συντροφιά! Γιατί πώς αλλιώς θα μπείτε στο ερεβώδες κλίμα της εποχής χωρίς την βοήθεια ενός βιβλίου; Βέβαια ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι πλέον περιορισμένος, οπότε έχουμε 4+1 έργα με διηγήματα για το Halloween , ιδανικά για στιγμές τρόμου και φαντασίας. Στον Πρότυπο Όμιλο Πολιτισμού Πηγή για εσάς δουλεύουμε (ναι κυριολεκτικά και μεταφορικά, ναι ΚΑΙ την ημέρα του Halloween !).

 

Συλλογή διηγημάτων- Ακανθολόγιο

Στέλιος Ανδρεάδης- Ακανθολόγιο– Εκδόσεις Πηγή

Η εισαγωγή στο σκοτεινό και ανατριχιαστικό κλίμα της γιορτής θα γίνει με το «Ακανθολόγιο», του Στέλιου Ανδρεάδη. Μια συλλογή που απαρτίζεται από δώδεκα διηγήματα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας και αποτελεί μια σκοτεινή παραλλαγή του Ανθολογίου, που είχαμε στα σχολικά μας χρόνια.

Ιστορίες που θα σας παρασύρουν, όπως η σκληρή εκδίκηση μιας κακοποιημένης συζύγου, ένα ζευγάρι λίγο πριν τον χωρισμό που ενώνεται για να πολεμήσουν τον κοινό εχθρό, το φάντασμα του σπιτιού τους, μια ηρωίδα που η μετενσάρκωση κάποιου συγγενή της σε γάτα την βασανίζει μοιραία, ενώ ένας άνδρας με δυσπλασία του προσώπου ανακαλύπτει ότι η κακή του μοίρα του κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Επιπλέον, μια εκδρομή με τροχόσπιτο παίρνει σύντομα λάθος έκβαση και άλλες πέρα για πέρα βγαλμένες από θρίλερ ιστορίες θα μας κρατήσουν ανατριχιαστικά καλή συντροφιά. Όπως θα διαπιστώσετε, διαβάζοντας τα διηγήματα, πέρα από τον τρόμο που σκορπίζουν αδιακρίτως, μας μεταφέρουν και την περιπετειώδη αύρα τους και  ενέχουν  δόσεις χιούμορ, καθιστώντας το «Ακανθολόγιο» ένα άκρως κατάλληλο για την περίοδο ανάγνωσμα.

 

Νεκρικοί διάλογοι- συλλογή διηγημάτων

Γιώργος Κατσάμπουλας- Νεκρικοί Διάλογοι– Εκδόσεις Πηγή

Από τα σκοτεινά μονοπάτια του ακανθώδη φόβου θα μεταβούμε σε διαφορετικά, πιο εύθυμα και γκροτέσκα. Λόγος για το βιβλίο του Γιώργου Κατσάμπουλα, με τίτλο «Νεκρικοί Διάλογοι», που σίγουρα θα σας κάνει να δείτε την ζωή με διαφορετικά μάτια.

Ένα ταξίδι στην ίδια την κόλαση μας περιμένει μέσα από τις σελίδες αυτής της συλλογής διηγημάτων. Διάλογοι μεταξύ των θνητών και του Χάρου, καθώς τους ταξιδεύει με την βάρκα του στα έγκατα της γης. Ένας κυνικός άντρας με φαντασία, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ σε μια υπόθεση νεκροφιλίας, ο Μέγας Αλέξανδρος που βράζει στα καζάνια του κάτω κόσμου και άλλες αστείες και κολασμένες ιστορίες που διηγήθηκαν οι περιπλανώμενες ψυχές στον βαρκάρη, κατά την κατάπλευσή τους στον κάτω κόσμο. Διηγήματα που άλλοτε μας ανακουφίζουν και προσφέρουν γέλιο και άλλοτε μας ανατριχιάζουν και κάνουν την καρδιά μας να χτυπά δυνατά. Μια συλλογή από περιπέτειες σε κόσμους τρομακτικά ανθρώπινους, οι οποίοι ερευνούν την ένσαρκη και κυρίως την θνητή, κολάσιμη φύση μας.

Το στόμα του διαβόλου- συλλογή διηγημάτων

Αντώνης Κρυσίλας- Το στόμα του διαβόλου– Εκδόσεις Πηγή

Το προτεινόμενο αυτό βιβλίο για το Halloween ανήκε στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Everly, στην κατηγορία του Τρόμου. «Το στόμα του διαβόλου» είναι γραμμένο από τον μοναδικό Αντώνη Κρυσίλα, γνωστό και ως παππού του τρόμου στην Ελλάδα και υπόσχεται να μας παρασύρει σε ερεβώδη μονοπάτια…

Το παρόν έργο είναι μια συλλογή διηγημάτων, τα οποία θα σας εξάψουν την φαντασία! Εννέα πρωτότυπες ιστορίες τρόμου, μυστηρίου και καταιγιστικής περιπέτειας μας περιμένουν. Ένα νυχτοφύλακας σχολικών εγκαταστάσεων, μια παρέα μαθητών Λυκείου που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ένα πνεύμα, ένας καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τους εφιάλτες του, μια παρέα σ’ ένα έρημο στοιχειωμένο χωρίο, ένας φοβικός με το σκοτάδι ψυχολόγος, ένας κούριερ στην βροχερή Αθήνα, ένας φαντάρος που έρχεται σε επαφή με στοιχειά εν ώρα σκοπιάς, ένας ηλικιωμένος και ο παλαιός καθρέφτης και συμμαθητές γυμνασίου σε έναν αγωγό ομβρίων υδάτων. Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αποτελούν τα πρόσωπα που θα έρθουν αντιμέτωπα με το χάος, το παράλογο και τα σκοτεινά τους αποτελέσματα. Εννέα ιστορίες που υπόσχονται να μας εμφυσήσουν τον τρόμο όπως ποτέ άλλοτε! Μα θα μπορούσε να λείπει αυτό το βιβλίο από την λίστα μας  με διηγήματα για το Halloween ;

Στοιχειωμένη Ήπειρος 2- συλλογή διηγημάτων

Κατερίνα Σχισμένοι- Στοιχειωμένη Ήπειρος II– Εκδόσεις Πηγή

Στα μονοπάτια της Ηπείρου έπειτα θα μας ταξιδέψει η μοναδική Κατερίνα Σχισμένου διανθίζοντας την λαογραφία με τον τρόμο αλλά και αντιστρόφως. Το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Στοιχειωμένη Ήπειρος II», είναι γεμάτο θρύλους και ιστορίες της λαϊκής παράδοσης, που μας προσφέρει μια εντελώς νέα οπτική για την παράδοσή μας.

Δεκαοκτώ ξεχωριστές ιστορίες από τα βάθη της καρδιάς της Ηπείρου, που ακροβατούν ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, την σκοτεινή φαντασία και την έκδηλη πραγματικότητα. Πώς μια αστραπή έσωσε μια κοπέλα από βέβαιο κίνδυνο, πώς μια ελιά κρύβει έναν μυστικό τάφο, το αποτρόπαιο έγκλημα μιας κοινωνίας και άλλες σκοτεινές, βρίσκουν την θέση τους ανάμεσα στην σιωπή. Τρόμος και σασπενς, το κλίμα της παράδοσης όπως δεν το έχετε ξαναδεί, από μια συγγραφέα που προσφέρει αυτή την μοναδική οπτική στους αναγνώστες της. Μα πως θα μπορούσε να λείπει αυτό το βιβλίο από το αφιέρωμα με τα διηγήματα για το Halloween ;

Οι έκλυτοι- συλλογή διηγημάτων

Βενετία Καρακάσογλου- Οι έκλυτοι– Εκδόσεις Πηγή

Η λίστα μας με τα ιδανικότερα βιβλία για το Halloween θα συμπληρωθεί ευθύς αμέσως με μια από πιο ανατριχιαστικές συλλογές διηγημάτων. «Οι Έκλυτοι» από την Βενετία Καρακάσογλου δεν σκορπίζουν τον τρόμο με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά μέσω της κοινωνικής τους διάστασης, μεταδίδουν το ανάλογο κλίμα στον αναγνώστη.

Ιστορίες βγαλμένες από την σύγχρονη κοινωνία, η οποία μαστίζεται από κάθε λογής συμφορές. Η συγγραφέας μας παραδίδει ένα έργο αποτελούμενο από επτά ιστορίες που ακολουθούν την πορεία διαφορετικού ήρωα κάθε φορά. Το κοινό που έχουν όμως όλοι μεταξύ τους είναι ότι ο καθένας τους έχει περιπέσει σε μια σπουδαία αμαρτία, η οποία υπήρξε καταστροφική για την μετέπειτα ζωή του. Έτσι λοιπόν, βουτηγμένοι στο σκότος και την δίνη των πράξεών τους οι ήρωες πορεύονται σε ένα ζοφερό παρόν, στο οποίο προσπαθούν να απεκδυθούν της ευθύνης των πράξεών τους. Σκοτεινό, μυστηριώδης και τρομακτικά σύγχρονο, είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *