Άρθρα - απόψεις

“Δηλώνω εκστασιασμένη με τη γραφή και την πλοκή του ΜΠΛΕ!”

blue

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τριάντα χρόνια μετά… Οι αγαπημένοι μου ήρωες και η συνέχεια της εκπληκτικής ιστορίας τους! Έχουν  πάψει εδώ και χρόνια να αισθάνονται, όλα δουλεύουν στο ρελαντί. Μέρα  με την μέρα , νύχτα με τη νύχτα, δεν αλλάζει τίποτα από την τόσο ”τακτοποιημένη” ζωή τους. Παύουν  να ζούνε. Παύουν να νιώθουν. Μια ζωή μέσα στους συμβιβασμούς, άλλωστε ο χρόνος είναι πλέον σύμμαχός τους. Έχει καταφέρνει να τους αλλάξει και να τους κάνει ότι ακριβώς δεν ήθελαν να είναι τότε που ήταν πιο μικροί..

Μέχρι που θα έρθει μια ανατρεπτική στιγμή στη ζωή τους και  δεν  θα υπολογίσουν  απολύτως τίποτα. Οικογενειακό περιβάλλον, εγωισμός, περηφάνια, μπαίνουν στο περιθώριο. Ξεχασμένα συναισθήματα ενεργοποιούνται. Αρχίζουν  να νιώθουν τα πάντα τόσο δυνατά όπως τότε. Γεμίζουν  ενοχές, τύψεις  και προσπαθούν να διορθώσουν όσα έχουν μόνοι τους γκρεμίσει. Λυγίζουν, τσαλακώνουν  το εγώ τους, ομολογούν τα λάθη τους και ζητάνε  απεγνωσμένα συγχώρεση. Σπάνε, γίνονται χίλια κομμάτια. Είναι πάνω από τον εαυτό τους, είναι πιο πολύ και από αγάπη! Δύο κόσμοι , στο έναν κατοικεί η αλήθεια και στον άλλον το ψέμα.. Αφήνουν λυγμούς και δάκρυα να γίνουν μουγκρητό. Στέκονται γυμνοί  μπροστά στο πρόσωπο τώρα που  έχουν  πλέον  συνειδητοποιήσει ότι  είναι τα πάντα στη ζωή τους.

“Συγχώρεσέ με για όσα σου έκανα και για όσα δεν έκανα , συγγνώμη για όλα.
Για  όσα σου πήρα και για όσα δε σου έδωσα.”

Το ξέρουν  μια ολόκληρη ζωή , αλλά το πολεμάνε  κουκουλώνοντάς το. Διαλύουν  προδιαγραμμένες πορείες στις ζωές τους.

“Είσαι η αρχή και το τέλος μου με εσένα άρχισα,  με σένα θα τελειώσω.”
“Τον ουρανό στα χέρια σου κατέβασα. Να τον φοράς και να βλέπεις ό,τι βλέπω.. Το μπλε σου!”

ΜΠΛΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΨΕΜΜΑΤΑ 

Απωθημένα και βίαιες συμπεριφορές οδηγούν τους ήρωες σε ακραίες καταστάσεις με τραγικές καταλήξεις! Όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν μέσα στις λάθος κινήσεις τους. Δεν υπάρχει έλεος, δεν υπάρχει οίκτος. Κανείς δεν μιλάει σε κανένα και κανείς δεν δίνει το περιθώριο στον άλλο να μιλήσει για να λυθούν παρεξηγήσεις. Αποστασιοποιούνται και έρχεται με τον καιρό  η πλήρης αποξένωση.

Μπλε! Αλήθειες από ψέμματα που μέσα από τα χρώματά τους ξεχύνονται άπειρα συναισθήματα. Έρωτας, αγάπη, σεβασμός, πίκρα, απόρριψη, απόγνωση, απελπισία προδοσία, τύψεις ενοχές! Η πόρτα σφραγίζει πίσω τους ερμητικά και γίνεται καταφύγιο η μοναξιά.. Νιώθουν δυνατοί, δεν μπορεί να τους ταράξει κανείς και τίποτα.  Λειτουργούν χωρίς συναίσθημα , έτσι μόνο αισθάνονται ασφαλείς και κύριοι του εαυτού τους. Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο και άρτιο ψυχογράφημα που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Βασιλεύει η αδικία , η λύπη , το μίσος , ο φόβος. Κάποιους θα τους πονέσεις και θα λυγίσεις με την κατάληξη τους και κάποιους θα τους αγαπήσεις και θα τους ξεχωρίσεις από την αρχή. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο επαναστάτης  Φίλιππος και η παρορμητική Λιλή! Όσο προχωρούσα στην ανάγνωση της ιστορίας τους, ένα κομμάτι της Μαριάντα Πιερίδη ερχόταν στο μυαλό μου , θαρρώ  πως γράφτηκε καθαρά για αυτούς!

”Σ’ ΑΓΑΠΩ ”

Δηλώνω εκστασιασμένη με τη γραφή και την πλοκή του ΜΠΛΕ! Η Κ. Φωτιάδου μου πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία! Κατάφερε να με κάνει  αν όχι να αγαπήσω όλους τους ήρωες, σίγουρα να τους λυπηθώ και να καρδιοχτυπήσω  μαζί τους.  Βυθίστηκα βαθιά στον κόσμο του ΜΠΛΕ! Τρέχω  για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, ειλικρινά δεν κρατιέμαι! Σημείωση μην ξεκινήσετε την ανάγνωση του βιβλίου αν δεν έχετε όλη την τριλογία στο χέρι σας. Τα βιβλία συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους! Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

ΠΗΓΗ lovebooksloveread.blogspot.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΛΕ ll | ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ