Άρθρα - απόψεις

Ένα αφήγημα αναζήτησης για τους νέους

"Ο Ερημίτης", ένα αφήγημα αναζήτησης της Εύας Θεολόγη

Ένα αφήγημα αναζήτησης για τους νέους.

H συγγραφέας παρουσιάζει το αφήγημα “Ερημίτης”. H Εύα Θεολόγη μας προτρέπει να δούμε τη ζωή αλλιώς στο αφήγημα αναζήτησης “Ο Ερημίτης”.

Ένας τύπος με μακρύ καφέ κοστούμι και μία βαλίτσα δίπλα του. Ένας τύπος που δεν ξέρει πολλά, που κάνει συνεχώς ερωτήσεις και κοκκινίζει όταν μετά την απάντηση αισθάνεται πως θέλει να ρωτήσει και πάλι. Κάποιος που πριν λίγο καιρό δεν ήξερε σχεδόν τίποτα για αυτόν εδώ τον κόσμο.

Θα μάθει για ελάφια σε κόκκινο φόντο, όπλα και ασιδέρωτα πουκάμισα. Θα μελετήσει βατράχια. Θα αποτυπώσει τα χαμόγελα των ανθρώπων σαν φωτογραφίες. Και θα κάνει τα πάντα για να ξανά δει ένα συγκεκριμένο χαμόγελο…

«…Εκείνη του ανέφερε πάλι κάτι επιστημονικό για την τροχιά της Γης και την ταχύτητα του φωτός. Και τότε εκείνος γέλασε, και η Ρο τον ρώτησε τι έβρισκε τόσο αστείο. Εκείνος δεν απάντησε. Άκουσε την καρδιά του να χτυπά και πάλι χαρωπά.»

Μία ιστορία που ξετυλίγεται ανάμεσα σε τόπους μακρινούς και ανθρώπους πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους. Τί συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος που ζούσε αποκομμένος από τον κόσμο μία μέρα αποφασίζει να τον γνωρίσει; Αναζητά, βρίσκει, γοητεύεται, απογοητεύεται, ρωτά, ξαναρωτά γιατί δεν μπορεί ποτέ να μένει με την απορία.

Ο καθένας που γνωρίζει του δίνει μία διαφορετική όψη της πραγματικότητας και όλοι μαζί τον κάνουν να δει τι είναι αυτό που θέλει να πραγματικά.

«Σε βλέπω στενοχωρημένο. Είσαι σίγουρα ταξιδιώτης;» Τα φρύδια του μικρού συνοφρυωθήκαν. Ο Ερημίτης θυμήθηκε τα λόγια της γυναίκας που ζωγράφιζε: Το τραγικό της εποχής μας είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι να κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. «Και άλλοι καταδικασμένοι», σκέφτηκε.

Ο Ερημίτης δεν ήξερε πως υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το φεγγάρι και άλλοι που αγαπάνε τους ανθρώπους.

Μία μέρα πήρε μία απόφαση. Να γίνει ένας από αυτούς.

Διαβάστε ένα αφήγημα αναζήτησης για τους νέους Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕ 

ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΘΕΟΛΟΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *