Άρθρα - απόψεις

Ένα απολαυστικό βιβλίο για το Halloween

halloween βιβλίο

Το Halloween είναι σχεδόν εδώ και αυτό σημαίνει ταινίες τρόμου, μεταμφιέσεις, πάρτι και πολλά-πολλά ζαχαρωτά αλλά όχι μόνο! Το Halloween δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς τις λίστες που προτείνουν τα ιδανικά βιβλία για αυτή τη γιορτή, όπως τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ ή κάποια από τα πιο ανατριχιαστικά βιβλία της Άγκαθα Κρίστι όπως το «Και δεν έμεινε κανείς» της ή το «Δέκα ύποπτοι για φόνο». Αλλά τι και αν δεν είστε φαν του horror, μα παρόλα αυτά θέλετε να νιώσετε μια ανατριχίλα, διαβάζοντας ένα βιβλίο, και να μπείτε στο mood του Halloween; Ή επιθυμείτε κάτι που είναι πιο υπερφυσικό, γεμάτο με χαρακτηριστικά τέρατα που είναι household names και δένουν με αυτή τη γιορτή. Ε λοιπόν εδώ κάνει την είσοδο του «Η Πόλη των Δαιμόνων: Η αφύπνιση της αλεπούς». Μπορεί να μην σας κάνει να δείτε εφιάλτες, εκτός κι αν η υπαρξιακή σας φοβία για τους Χάρους είναι πολύ δυνατή, αλλά θα σας δώσει αυτό το spooky συναίσθημα που αναζητάτε.

Το βιβλίο αυτό έχει επιρροές από άλλα horror classics όπως τον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ και την «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» της Anne Rice, αλλά δεν σταματά εκεί. Ηorror anime όπως το Hellsing Ultimate φαίνεται να έχουν μεγάλη επιρροή στο έργο, πράγμα που φαίνεται από το πόσο βίαιοι και αιμοβόροι είναι οι βρικόλακες σε σύγκριση με άλλα βιβλία του είδους. Οι βρικόλακες σε αυτό το βιβλίο είναι κτήνη που χρησιμοποιούν την γοητεία τους για να καθησυχάσουν τα θύματά τους και να τους δώσουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, μόνο και μόνο για να τους προδώσουν αργότερα και να τους χρησιμοποιήσουν για να τραφούν. Οι σκηνές όπου τρέφονται ή σκοτώνουν αβοήθητους ανθρώπους είναι βίαιες και έχουν μια αίσθηση απελπισίας, μιας και οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν κάτι απέναντι σε αυτά τα παντοδύναμα πλάσματα.

Αλλά οι βρικόλακες δεν είναι τα μόνα πλάσματα που παραμονεύουν στις σελίδες αυτού του βιβλίου! Ο πρωταγωνιστής είναι λυκάνθρωπος, άλλο ένα χαρακτηριστικό τέρας που δένει με το Halloween και τα βιβλία του, και η λυκίσια μορφή του μπορεί να φτάσει το μέγεθος αρκούδας, πράγμα που τον κάνει έναν τρομερό αντίπαλο για τους βρικόλακες. Τα κτηνώδη χαρακτηριστικά του μπορεί να σας κάνουν να ξεχάσετε πως είναι ο ήρωας του βιβλίου, μιας και θυμίζει περισσότερο τον δαιμονικό σκύλο του Μπάσκερβιλ. Αν έχετε μια φοβία προς τα σκυλιά γενικότερα αρκετές σκηνές θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε και να ευχηθείτε να μην έχετε ποτέ την ατυχία να βρεθείτε κοντά σε κυνόδοντες για το υπόλοιπο της ζωή σας.

Τέτοια τέρατα ταιριάζουν απόλυτα με την αισθητική του Halloween, αλλά αν έχετε περισσότερη όρεξη για πιο υπαρξιακό τρόμο το βιβλίο μας προσφέρει τον χαρακτήρα του Κινγκ, έναν Γκριμ Ρίπερ,  κάποιος πρέπει να κάνει μια κάρτα Μπίνγκο για το βιβλίο για να δούμε ποια Halloween τέρατα μας λείπουν. Ο ίδιος ο χάρος κάνει λοιπόν την εμφάνιση του στο βιβλίο και φέρνει ταραχή και ανησυχία σε όποια σκηνή και να βρίσκεται, μιας και η παρουσίαση του απειλεί τις ζωές των χαρακτήρων, αφού ο θάνατος δεν είναι κάτι που οι χαρακτήρες μπορούν να πολεμήσουν και να νικήσουν. Ο Κινγκ λοιπόν έχει το χαρακτηριστικό δρεπάνι που κουβαλάνε οι Γκριμ Ρίπερς και δεν διστάζει να το χρησιμοποιήσει όταν τον καλεί το καθήκον, παρόλα αυτά δεν είναι τόσο ψυχρός και απρόσωπος, όπως συνήθως παρουσιάζονται οι αγγελιοφόροι του θανάτου, συναισθηματικά είναι πολύ πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους του βιβλίου αυτού πράγμα που κάνει την δουλειά του δυσάρεστη, αλλά ο Κίνγκ είναι άτομο του καθήκοντος έτσι αν το δρεπάνι πρέπει να κόψει, θα κόψει.

Ακόμα, υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες που δεν έχουν υπερφυσικές ιδιότητες πράγμα που τους κάνει ανίκανους να πολεμήσουν ή να αμυνθούν ενάντια σε τέτοιους ισχυρούς δαίμονες όπως οι βρικόλακες. Έτσι, σκηνές όπου τέτοιοι χαρακτήρες μπλέκουν με υπερφυσικά όντα ή εξερευνούν μέρη που δεν θα έπρεπε κατακλύζονται από μια ατμόσφαιρα ανασφάλειας και ανησυχίας, αφού ο αναγνώστης αναγνωρίζει πως οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από κάποιους άλλους και μπορούν να χάσουν ευκολότερα τις ζωές τους.

Συνοψίζοντας, «Η πόλη των δαιμόνων: η αφύπνιση της αλεπούς» είναι ένα spooky βιβλίο, που θα σας βάλει σε Halloween mood και θα σας ταξιδέψει σε αυτή την πόλη που κρύβει κινδύνους σε κάθε στενό και σοκάκι. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά, ετοιμάστε μια ζεστή σοκολάτα ή τσάι και απολαύστε αυτή την παραμυθένια ιστορία γεμάτη δαίμονες, βρικόλακες, λυκάνθρωποι, Γκριμ Ρίπερς. Ας είμαστε ειλικρινείς ˙ υπάρχει πιο χαρακτηριστικό τέρας από αυτή τη θρυλική φιγούρα που κυριαρχεί παντού σε αυτή την γιορτή; Αλλά όχι μόνο! Θα γνωρίσετε πλάσματα που ίσως δεν έχετε ξαναδεί σε τέτοιες ιστορίες, όπως η Κιτσούνε, η αλεπού με τις εννιά ουρές, που έρχεται με τα δικά της στοιχεία ψυχολογικού τρόμου. Καλό διάβασμα λοιπόν και είθε η νύχτα αυτού του Halloween να μείνει αξέχαστη.

Απολαυστικά βιβλία για το Halloween

Άλεξ Κ. Γλαύκου- Η πόλη των δαιμόνων: Η αφύπνιση της αλεπούς- Εκδόσεις Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *