Άρθρα - απόψεις

Ένα κυνηγητό τυφλής εκδίκησης και μίσους στην εποχή των θρύλων

thruloi

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

“Η γνώση είναι δύναμη”

Γιατί άργησα να διαβάσω την Εποχή των Θρύλων;
Αυτό ήταν το πρώτο που αναρωτήθηκα όταν έκλεισα το βιβλίο. Γιατί ναι, το έκλεισα ενθουσιασμένη κι ευτυχώς, κάλιο αργά παρά ποτέ.
Όταν το έπιασα στα χέρια μου συνειδητοποίησα ότι, παρόλο που είναι 600 σελίδες, είναι ένα βαρύ βιβλίο. Σκεφτόμουν ότι πότε πότε θα ήθελα κάπου να το στηρίζω, αλλά αυτό το είχα στο μυαλό μου μέχρι να διαβάσω τις πρώτες σελίδες. Μετά δεν με ένοιαζε, ήθελα απλά να είμαι στον κόσμο της Εποχής. Δεν περίμενα ότι ο πρόλογος θα με έκανε να συγκινηθώ. Δεν περίμενα ότι από τον πρόλογο η σκέψη μου, εγώ ολόκληρη θα ήθελα να μπω μέσα στο βιβλίο. Δεν περίμενα ότι κάθε φορά που θα άνοιγα το βιβλίο θα ήταν σαν να μην υπήρχε ο κόσμος γύρω μου.

Είμαστε σε μια εποχή που η γνώση έχει χαθεί, η εξέλιξη έχει σταματήσει, τα κατορθώματα μιας Αρχαίας Δυναστείας έχουν εξαφανιστεί και οι άνθρωποι έχουν γυρίσει πίσω στην μεσαιωνική εποχή του ατσαλιού και του σιδήρου. Το μόνο που έχει μείνει είναι οι θρύλοι, θρύλοι που ανάμεσα σε μύθο και πραγματικότητα, όταν λέγονται αφήνουν τους ακροατές με κομμένη ανάσα.
Ο Λίαμ και ο γιος του ο Χόουπ μετά από τις επιλογές του πρώτου ζούνε, εδώ και δέκα χρόνια, στο Άρυεν. Περνάνε τη ζωή τους ζόρικα αλλά ήσυχα και με ασφάλεια. Μέχρι τη στιγμή που θα τους ανακαλύψουν οι διώκτες τους και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εγκαταλείψουν το σπίτι τους γρήγορα. Τα μέρη έξω από το Άρυεν είναι πανέμορφα αλλά δεν είναι όλα φιλόξενα και, με τον κίνδυνο σε κάθε τους βήμα, θα ξεκινήσει η μεγάλη περιπέτειά τους.
Ένα κυνηγητό λόγω τυφλής εκδίκησης και μίσους, ξένοι άνθρωποι που θα γίνουν φίλοι, άλλοι απορροφημένοι στο καθήκον και στους όρκους τους κι εγώ να διαβάζω με προσήλωση.

Το βιβλίο έχει αρκετούς χαρακτήρες και μέρη κι αν δεν διάβαζα με την προσοχή μου όλη στραμμένη εκεί, ίσως χρειαζόταν να ανατρέξω πίσω για επανάληψη. Σε αυτό θεωρώ βοήθησε η γραφή η οποία με κέρδισε από την αρχή του βιβλίου. Στρωτή, και ταιριάζει εντελώς στο βιβλίο. Φαίνεται η αγάπη που έχει βάλει ο συγγραφέας στις λέξεις του, φαίνεται ότι δούλεψε σκληρά. Με περιγραφές που ναι, είναι πολλές αλλά είναι ολοζώντανες και δεν με κούρασαν καθόλου. Χάρη σε αυτές είχα την εικόνα των τόπων που βρίσκονται οι χαρακτήρες, τα έβλεπα όλα μπροστά μου. Ο συγγραφέας δημιούργησε έναν φοβερό κόσμο. Υπάρχουν σημεία που αναφέρονται στο παρελθόν, ίσως κάποιοι τα δουν ως αχρείαστα, αλλά είναι αναμνήσεις των ηρώων και προσωπικά ένιωσα ότι μέσω αυτών τους κατάλαβα καλύτερα.
Αυτό που με εξέπληξε πολύ ευχάριστα στο βιβλίο ήταν οι χαρακτήρες του. Στην αρχή νόμιζα ότι ο Λίαμ και ο Χόουπ θα έχουν στα χέρια τους την αφήγηση μα έκανα λάθος, βλέπουμε την μεριά κι από άλλους ήρωες. Όλοι παίρνουν μέρος στην πλοκή, ο συγγραφέας δεν έχει δημιουργήσει κανέναν χωρίς λόγο και όλοι μου έβγαλαν συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Έβλεπα ότι δεν έκαναν τίποτα χωρίς σκοπό, υπάρχουν λόγοι πίσω από κάθε πράξη τους. Ειδικά με κάποιους, ένιωθα ότι με απορροφούσαν τόσο τα λόγια τους που ήταν σαν να κρέμομαι από τα χείλη τους. Σ’ αυτό το σημείο να πω ότι γρήγορα έπιασα το στιλό στα χέρια μου και υπογράμμιζα προτάσεις που μιλούσαν μέσα μου.
Υπάρχουν σκηνές που με συγκίνησαν, δράση και όσο προχωρούσε η ιστορία ανέβαινε και η αγωνία μου με αποκορύφωμα τις τελευταίες σελίδες.
Τελειώνοντας το έβδομο κεφάλαιο δεν μπόρεσα να συνεχίσω κατευθείαν στο επόμενο. Ήταν τόση η ένταση που ένιωθα που έπρεπε να πάρω δύο ανάσες. Η περιέργειά μου όμως, για τη συνέχεια ήταν μεγάλη κι έτσι έφτασα στο τέλος κι ήθελα αυτό που θέλουν όλοι όσοι έχουν απολαύσει το βιβλίο. Το δεύτερο μέρος.

Είμαι σχετικά καινούρια στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας. Βιβλίο το βιβλίο χαίρομαι όλο και περισσότερο που συνεχίζω να τη γνωρίζω. “Η εποχή των Θρύλων” ανήκει στα βιβλία που όταν το τελειώσεις, θέλεις να το συζητήσεις, ειδικά με κάποιον που θα καταλάβει τον ενθουσιασμό σου.
Λίαμ, Χόουπ, Εβένινοι ιππότες ανυπομονώ για την συνέχεια.

“Άδραξε τις στιγμές. Απόλαυσέ τες. Ζήσε. Αγάπησε. Απολάμβανε ό,τι έχεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει, ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Ζήσε τη ζωή, μάθε να αγαπάς και δώσε χρόνο στους αγαπημένους σου.”

ΠΗΓΗ biblioexartisi.blogspot.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ