Άρθρα - απόψεις

Η Jacaranda Ανθίζει πάντα την Άνοιξη … δηλαδή τον Οκτώβριο

jacaranda

ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

Επέλεξα το ταξίδι, την εμπειρία και το άγνωστο.

Είμαι η Χριστίνα. Και έχω πολλά να σου διηγηθώ. Αποφάσισα να αλλάξω ζωή σε μια ηλικία που συνήθως ακολουθείς την “πεπατημένη”, προτιμάς δηλαδή να παραμείνεις σ΄αυτά που ξέρεις. Επέλεξα όμως το ταξίδι, την εμπειρία και το άγνωστο. Έφυγα από την χώρα μου, άφησα πίσω τη δουλειά μου, το σπίτι μου, τους φίλους μου και εγκαταστάθηκα κάπου μακριά. Δοκίμασα το διαφορετικό. Και μου βγήκε.

Μου βγήκε η ζωή και μαζί της αυτό το βιβλίο που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου. Βάλε καφέ και κάτσε κάπου αναπαυτικά να σου διηγηθώ τις εμπειρίες μου από την τριετή παραμονή μου στη Νότια Αφρική.

     Αν σ’ ενδιαφέρουν οι ξένοι πολιτισμοί και η ζωή σε άλλες χώρες,

αν ζεις ή έχεις ζήσει κι εσύ στο εξωτερικό – δεν έχει σημασία σε ποια χώρα,

αν χαμογελάς με τα απλά γεγονότα της ζωής,

αν συμφωνείς ότι τίποτα δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο η καθημερινότητα

… τότε θα σε διασκεδάσει το ταξίδι μου με την ανθισμένη Jacaranda.

Η Jacaranda Ανθίζει πάντα την Άνοιξη … δηλαδή τον Οκτώβριο» είναι ο τίτλος του βιβλίου μου με 47 σύντομες ιστορίες που δίνουν μια γεύση από την ζωή και τους κατοίκους της Νότιας Αφρικής και συμπληρώνουν ένα πάζλ της χώρας. Ένας άλλος κόσμος, μια κουλτούρα ξένη για τους Ευρωπαίους, αλλά συνάμα πολύ γοητευτική και ιδιαίτερη.

Ο πιο όμορφος και διασκεδαστικός τρόπος να μαθαίνεις για τον τόπο που ζεις είναι να μιλάς με τους ντόπιους. Μέσα από τις περιγραφές τους παρουσιάζεται η ιστορία και ερμηνεύονται οι συνήθειες και η ιδιοσυγκρασία των Νοτιοαφρικανών.

Έλα λοιπόν μαζί μου να ρίξουμε μια ματιά από την κλειδαρότρυπα και να βρούμε λίγη από την ομορφιά του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η JACARANDA ΑΝΘΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ