Booknews

Νέος διαγωνισμός Φαντασίας από τις Εκδόσεις Πηγή!

κάστρα διαγωνισμός φαντασία

ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ

 

Η δυναμική παρουσία της “Πηγής” στον χώρο της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού, έχουν καταστήσει τις Εκδόσεις μας τα τελευταία χρόνια μία ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη και συνεχώς αναπτυσσόμενη προσπάθεια. Η στήριξη αναγνωρισμένων αλλά και πολλά υποσχόμενων νέων συγγραφέων, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φροντίδα που απολαμβάνουν τα συγγραφικά έργα που έχουμε παρουσιάσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, έχουν ήδη καταφέρει να δημιουργήσουν γύρω τους ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες ρεύμα. Στο πεδίο των Λογοτεχνικών Διαγωνισμών, έχουμε κατά το παρελθόν παρουσιάσει μέσω των εκδόσεων iWrite (το εκδοτικό αδελφάκι της Πηγής) τρεις τόμους με ιδιαίτερες προσεγγίσεις. Στο “Ζόμπι στην Ελλάδα” παντρέψαμε την ελληνική βιβλιογραφία με τη σύγχρονη κουλτούρα των απέθαντων, στο “Μετά το τέλος” αναδείξαμε δυστοπικές ιστορίες μιας μετα-αποκαλυπτικής ζωής, ενώ στο “Παιχνίδια του θρόνου στο Βυζάντιο” (πρώτο βραβείο Everly συλλογικού έργου 2019) φέραμε την ίντριγκα του Game of Thrones στους αιώνες κυριαρχίας των αυτοκρατόρων της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ακολούθησε και τέταρτος διαγωνισμός, από τις εκδόσεις Πηγή αυτή τη φορά. Στο “Αναζητώντας μιαν άλλη Γη” (τρίτο βραβείο Everly 2021), οι συγγραφείς μας αποτύπωσαν την αγωνία του ανθρώπινου είδους για μετοίκηση σε άλλους κόσμους.

Ο νέος μας διαγωνισμός φέρει γεύση υπερφυσικού με άρωμα Μεσαίωνα! Εμπνεόμενοι από την λησμονημένη Μεσαιωνική Ιστορία της χώρας μας, επιθυμούμε να λάβουμε ιστορίες που θα διαδραματίζονται ή θα σχετίζονται άμεσα με μεσαιωνικά κάστρα της χώρας μας, πασπαλισμένες με το πάντα γοητευτικό υπερφυσικό στοιχείο. Δεν υπάρχει περιορισμός στην χρονική περίοδο κατά την οποία διαδραματίζονται οι ιστορίες αυτές.

Οι Εκδόσεις Πηγή προσκαλούν τους Έλληνες συγγραφείς, νεότερους και βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία, με απώτερο σκοπό την έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος μας είναι ο τόμος αυτός να αποτελέσει μία συλλεκτική αναγνωστική επιλογή για τους λάτρεις της Φανταστικής Λογοτεχνίας αλλά της Μεσαιωνικής Ιστορίας της χώρας μας.

Υπεύθυνος του διαγωνισμού είναι ο Μιλτιάδης Τσαπόγας, δημοφιλής ιστορικός ερευνητής της Μεσαιωνικής Ιστορίας του Μοριά και καστροπεριηγητής, συγγραφέας των βιβλίων “Πέτρα και Ξίφος” και “Ιππότες στον Μοριά” (αμφότερα από τις εκδόσεις Δαιδάλεος).

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξέταση και ενδεχόμενη ένταξη των διηγημάτων στη συλλογή μας, είναι:
α) η εκάστοτε ιστορία να σχετίζεται άμεσα με κάποιο μεσαιωνικό κάστρο του ελλαδικού χώρου και
β) να ανιχνεύεται οπωσδήποτε η ύπαρξη του υπερφυσικού στοιχείου στο σενάριο της ιστορίας

 

Όροι συμμετοχής:

• Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση e-mail κ.λπ.). Όλα τα παραπάνω αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: info@pigi.gr. Όλα τα αρχεία θα πρέπει να στέλνονται στις εκδόσεις Πηγή σε μορφή word.
• Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα διήγημα.
• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής διηγήματος: 31η Δεκεμβρίου 2022, ώρα 23:59 το βράδυ.
• Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
• Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Πηγή.
• Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματός τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα επιλεγεί, παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις Πηγή για τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης του συλλογικού βιβλίου. Για το χρονικό διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή του κειμένου από τον συγγραφέα δίχως την άδεια των Εκδόσεων Πηγή και του Εκδότη της.
• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
• Οι διακριθέντες του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου.
• Το 20% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα / συλλόγους της Ελλάδας.
• Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

 

Πρώτο βραβείο: Έκδοση έργου φανταστικής λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις Πηγή. Ο συγγραφέας του διηγήματος που θα ξεχωρίσει θα συνεργαστεί με τις Εκδόσεις Πηγή με σκοπό την έκδοση ενός λογοτεχνικού έργου στην κατηγορία της Φανταστικής Λογοτεχνίας, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα σημαντικότερα βιβλιοπωλεία της χώρας και θα έχει συμμετοχή στις μεγαλύτερες εγχώριες εκθέσεις βιβλίου, λαμβάνοντας παράλληλα τη φροντίδα της δημιουργικής ομάδας των εκδόσεων αναφορικά με την προώθηση και διάδοσή του στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

2 thoughts on “Νέος διαγωνισμός Φαντασίας από τις Εκδόσεις Πηγή!

 1. Ο/Η Ανδρέας Δ. Συμεού λέει:

  Καλησπέρα
  Έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ή ακόμη;

  1. Ο/Η Pigi PR λέει:

   Γεια σας.

   Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στις 30/06 με άρθρο στο site μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *