Booknews

Οι Εκδόσεις Πηγή στα Everly 2021! (IV)

Επειδή, όπως είναι λογικό, δεν ξέρετε τι να πρωτοδιαβάσετε και τι να δείτε και κατ’ επέκταση τι να ψηφίσετε για τα Μεγάλα Βραβεία Everly, οι Εκδόσεις Πηγή είναι εδώ για να σας βοηθήσουν! Θα σας αφήναμε ποτέ έτσι; Όλη την χρονιά για σας δουλεύουμε! Ακολουθούν πέντε επιπλέον προτάσεις από τις Εκδόσεις Πηγή, οι οποίες είναι υποψήφιες στην κατηγορία “Φαντασία” και “Τρόμος” των Βραβείων Everly 2021!

Ο Λύκος της Θάλασσας

εκδόσεις Πηγή φαντασία Everly

Ντίνος Χατζηγιώργης – Ο Λύκος της Θάλασσας – Εκδόσεις Πηγή

Πρώτη υποψηφιότητα στην κατηγορία Φαντασία για το παρόν άρθρο λαμβάνει «Ο λύκος της θάλασσας» του πολυγραφότατου και πολυαγαπημένου σεναριογράφου και συγγραφέα Ντίνου Χατζηγιώργη. Ένα μυθιστόρημα ιστορικής φαντασίας και τρόμου που θα μας ταξιδέψει λίγο μετά τα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

«Ο λύκος της θάλασσας» είναι πλοίο, όχι όμως ένα οποιοδήποτε. Η ομώνυμη τούρκικη κορβέτα είναι ιδιαίτερη λόγω του πληρώματός της, γιατί οι ναύτες αυτοί δεν ενδιαφέρονται για στρατόπεδα, μάχες και επεκτατισμούς. Οδηγούνται μονάχα από την ακόρεστη δίψα τους για αίμα! Ο καπετάνιος τους μάλιστα είναι ερωτευμένος με μια Ελληνίδα σκλάβα, την Λένη. Ο Μουχράμ Μπέης είναι ορκισμένος εχθρός των βαμπίρ και με την λύσσα που τον διακατέχει να τα αφανίσει θα χρησιμοποιήσει την δύστυχη κοπέλα ως δόλωμα. Ποιός είναι ο νικητής και ποιός ο χαμένος εν μέσω μιας Επανάστασης, όταν ο εχθρός είναι κοινός; Μια ιστορία τρόμου με βαμπίρ σε μια ιστορική συγκυρία, την οποία για πρώτη φορά θα διαβάσετε για τα δεδομένα της λογοτεχνίας!

Ο Μυστικός Φύλακας

εκδόσεις πηγή φαντασία Everly

Μανώλης Νάννος – Ο Μυστικός Φύλακας – Εκδόσεις Πηγή

Στην κατηγορία “Φαντασία”, υποψήφιο για βραβείο Everly είναι και το μυθιστόρημα του Μανώλη Νάννου με τίτλο “Ο Μυστικός Φύλακας”, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Πρόκειται για ένα έργο καθαρής φαντασίας που πραγματεύεται την αιώνια και αδυσώπητη μάχη του καλού με το κακό.

Βασικός ήρωας της υπόθεσης είναι ο Σωκράτης, ο οποίος ζει ιδιαίτερα μίζερα και μελαγχολικά. Μέχρι που ξαφνικά θα χάσει την ζωή του και θα γνωρίσει ένα μεγάλο μυστικό! Από την στιγμή της γέννησής του είχε δίπλα του έναν φύλακα Άγγελο, ο οποίος τον προστάτευε σε κάθε βήμα του. Όταν πεθαίνει καλείται με την σειρά του κι εκείνος να πάρει μέρος σε διάφορες αποστολές και να γίνει φύλακας Άγγελος. Μάλιστα όχι οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά της Περσεφόνης, της κοπέλας με την οποία ήταν ερωτευμένος όσο ζούσε. Τότε θα έρθει η στιγμή που θα ξεσπάσει ο πόλεμος. Μια σύγκρουση δίχως προηγούμενο ανάμεσα σε Αγγέλους και Δαίμονες με έπαθλο τον κόσμο και την αληθινή αγάπη. Ένα βιβλίο όπου ο θάνατος είναι τρυφερός κι έχει χιούμορ!

Ο Πρώτος Παράγοντας- Στις Ρωγμές του Χρόνου

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ - Ο Πρώτος Παράγοντας - Εκδόσεις Πηγή

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ – Ο Πρώτος Παράγοντας – Εκδόσεις Πηγή

Ακολουθεί μια ξεχωριστή υποψηφιότητα στην κατηγορία “Επιστημονική Φαντασία” για τα βραβεία Everly. Δεν είναι άλλη από το βιβλίο “Ο Πρώτος Παράγοντας- Στις Ρωγμές του Χρόνου” του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ, ένα βιβλίο αγνής επιστημονικής φαντασίας με έντονο το στοιχείο της δυστοπίας.

Μεταφερόμαστε χρονικά στο έτος 2250, όταν μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο έχει επέλθει η πλήρης καταστροφή του πλανήτη. Η ανθρωπότητα έχει μετατραπεί σε κάτι φρικιαστικό και ο Άντον μαζί με τον Έβιαν είναι “Τελικοί Εργάτες” και βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο της κοινωνικής αλυσίδας. Βιώνουν την δυστοπική καθημερινότητά τους εργαζόμενοι σε μια Αερόπολη μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με την ανακάλυψη ενός γρίφου, ο οποίος θα τους δώσει πρόσβαση σε μια υπερκόσμια κατασκευή, με ασύλληπτη δύναμη. Στον αγώνα τους να αποτινάξουν τον ζυγό και να ανελιχθούν στην ανώτερη κλίμακα Πολιτισμών θα δημιουργήσουν ρωγμές στο γυαλί του Χρόνου. Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας πέρα από κάθε γνωστό σε μας χωροχρόνο, που περιμένει να την ανακαλύψετε!

Ολύμπου Ψίθυροι

Όλυμπου Ψίθυροι

Αλέξης Πετρόπουλος – Όλυμπου Ψίθυροι – Εκδόσεις Πηγή

Με τον τίτλο “Ολύμπου Ψίθυροι” μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Αλέξης Πετρόπουλος κέρδισε επάξια υποψηφιότητα στα Βραβεία Everly, στην κατηγορία του Τρόμου. Μια συλλογή διηγημάτων με αυτοτελείς ιστορίες φαντασίας, που δεν θα μπορούσαν παρά να ενθουσιάσουν το αναγνωστικό κοινό του είδους!

Κοινός άξονας όλων των ιστοριών είναι το βουνό του Ολύμπου, καθώς και το σκοτεινό στοιχείο, το οποίο αποπνέει στους χαρακτήρες του. Η ανθολογία περιέχει έντεκα διηγήματα που έντεχνα ακροβατούν ανάμεσα στον τρόμο, το μυστήριο και την φαντασία, ενώ πολλές φορές δεν λείπει το κοινωνικό πρόσημο. Απόκοσμα μάτια πάνω στον λόφο, ένα σκουριασμένο αμάξι, χαμένο ανάμεσα στις φυλλωσιές του δάσους, μια παρέα που θα βιώσει τον αληθινό τρόμο για πρώτη φορά και ένα ταξίδι πέρα από τον χώρο και τον χρόνο αναμένονται να συναρπάσουν το αναγνωστικό κοινό που αγαπά το αγνό θρίλερ. Όπως αναφέρει και το οπισθόφυλλο, “δεν υπάρχει τίποτα το κοινό σε αυτά τα διηγήματα, πέρα από τον φόβο, την περιέργεια και το μεγαλύτερό τους όπλο, τη φαντασία του ανθρώπου”.

Παθανθές

Παθανθές

Ελάρης – Παθανθές – Εκδόσεις Πηγή

Μια νουβέλα φαντασίας κατάφερε επίσης να γίνει υποψήφια για βραβείο Everly στην κατηγορία “Φαντασία”. Το “Παθανθές- Το Κάστρο του Χρόνου” είναι το πόνημα του Έλαρη, γνωστού και ως Λευτέρη Κωνσταντίνου, το οποίο εντυπωσίασε για την βαθειά κοινωνική του διάσταση.

Ο κεντρικός μας ήρωας, Σόρβαμ ξυπνά σε ένα μυστηριώδες κάστρο χωρίς καμία σχεδόν ανάμνηση. Γρήγορα προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, όμως το μόνο που θυμάται είναι μια μυστηριώδης επίθεση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πληγή στο μπράτσο του. Μοναδική του ανάμνηση η εγκατάλειψη του χωριού του για να ξεφύγει από το παρελθόν του. Σύντομα θα λάβει την βοήθεια του οικοδεσπότη του κάστρου, ενός γέρου υπηρέτη, ο οποίος θα περιποιηθεί την πληγή του και θα του προσφέρει ένα φλιτζάνι πασιφλώρα, ένα χάρτι κι ένα ρολόι. Τι πραγματικά συμβολίζουν αυτά τα αντικείμενα και πώς ο ήρωάς μας γνωρίζει αυτό το κάστρο δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε στο βιβλίο! Μια ιστορία σκεπασμένη με το πέπλο του μυστηρίου, όπως η ταυτότητα του Σόρβαμ και πολλών άλλων χαρακτήρων!

(εξακολουθεί να συνεχίζεται…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *