Booknews

Οι Εκδόσεις Πηγή στα Everly 2021! (III)

εκδόσεις πηγή φαντασία Everly

Τα βραβεία κοινού Everly απευθύνονται σε εσάς και ζητούν την ψήφο σας για βιβλία ταινίες και σειρές που άπτονται της σφαίρας του Φανταστικού. Οι κατηγορίες και υποψηφιότητες για βραβείο Everly στην κατηγορία “Φαντασία” είναι πολλές -31 για τον εκδοτικό μας, αλλά ποιός μετράει;- οπότε ως Εκδόσεις Πηγή είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Θα είναι δύσκολο να διαλέξετε, αλλά από την μεριά μας μπορούμε να σας διευκολύνουμε! Σας παρουσιάζουμε κάποιες ακόμη από τις υποψηφιότητές μας και ανυπομονούμε να διαβάσουμε την γνώμη σας ή να μας την πείτε και από κοντά!

Μηνύματα από τα Ηλύσια Πεδία

εκδόσεις πηγή φαντασία Everly

Νίκος Φερεντίνος – Μηνύματα από τα Ηλύσια Πεδία – Εκδόσεις Πηγή

Μια περιπέτεια φαντασίας, με την υπογραφή του συγγραφέα Νίκου Φερεντίνου, η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή, κατέκτησε επάξια την υποψηφιότητα για τα βραβεία Everly στην κατηγορία “Επιστημονική Φαντασία”. Ο λόγος για τα “Μηνύματα από τα Ηλύσια Πεδία”, ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει την σφαίρα του κοινωνικού με εκείνη της επιστημονικής φαντασίας, με άφθονες δόσεις περιπέτειας.

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο, στην Ελλάδα του μέλλοντος, όπου ένα ρηξικέλευθο πείραμα γίνεται πραγματικότητα. Ασθενείς με ανίατες ασθένειες καλούνται εθελοντικά, πριν πεθάνουν, να μεταφορτώσουν την συνείδησή τους στην εκάστοτε πραγματικότητα. Εκτός από τους ίδιους, εισάγονται σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο χαρακτήρες τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να συμπληρωθούν διάφορα κενά. Η ιστορία όμως παίρνει διαφορετική τροπή όταν το πρόγραμμα ξαφνικά, για οικονομικούς λόγους, διακόπτεται και οι συνειδήσεις καλούνται να αλληλεπιδράσουν με τα προϊόντα της τεχνητής νοημοσύνης. Ένας κόσμος που τρέφεται από την ανθρώπινη ματαιοδοξία, ο δικός μας. Ένα μέλλον δυστοπικό και όχι απαραίτητα τόσο μακρινό, που παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας. Αντέχετε να το κοιτάξετε;

ΜΟΤΕΛ 430-71 | Βιβλίο 2ο – Νεκρόπολη 

ΜΟΤΕΛ 430-71 - Νεκρόπολη

Παντελής Μαυρομμάτης – ΜΟΤΕΛ 430-71: Νεκρόπολη – Εκδόσεις Πηγή

Υποψήφιο στην κατηγορία “Τρόμος” για τα βραβεία Everly δεν θα μπορούσε να μην είναι το μυθιστόρημα “ΜΟΤΕΛ 430-71- Νεκρόπολη” του Παντελή Μαυρομμάτη. Η συναρπαστική συνέχεια της σειράς “ΜΟΤΕΛ 430-71” που τόσο αγαπήσατε, είναι εδώ για να σας μυήσει στον πραγματικό τρόμο.

Ένα μυθιστόρημα βγαλμένο από τους πιο σκοτεινούς μας εφιάλτες δίνει την σκυτάλη στο δεύτερο μέρος του, για να μας παρασύρει στην φρίκη και τον τρόμο με νέα δεδομένα. Ο κεντρικός ήρωας, γιός ενός παλαιοπώλη και με απώτερο σκοπό να ανανεώσει τον κατάλογο της οικογενειακής επιχείρησης με αντικείμενα αξίας, περνά μέσα από ανατριχιαστικές περιπέτειες, προσπαθώντας κάθε φορά να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητος. Όλα ξεκινούν από την στιγμή που θα μπει στο μοτέλ και θα παρασυρθεί ερήμην του ένα βήμα πιο κοντά στην Κόλαση. Ένα γοτθικό θρίλερ που (παρ) ακολουθεί τον πρωταγωνιστή σε ένα νοσηρό μονοπάτι τρόμου και εφιαλτών. Θα τα καταφέρει άραγε; Δεν έχουμε παρά να το ψηφίσουμε… εχμ, αφού το διαβάσουμε απνευστί εννοώ!

Νυχτερινό τρένο

Νυχτερινό Τρένο

Κατερίνα Θεοδώρου – Νυχτερινό Τρένο – Εκδόσεις Πηγή

Η επόμενη βιβλιοπρότασή μας, την οποία μπορείτε να ψηφίσετε στα βραβεία Everly είναι το μυθιστόρημα της Κατερίνας Θεοδώρου, με τίτλο “Νυχτερινό Τρένο”. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία “Τρόμος” και υπόσχεται να συναρπάσει τους λάτρεις του είδους.

Η Αγγελική βρίσκεται ξαφνικά σε έναν ερημικό σταθμό τρένων. Όλα γύρω της είναι άγνωστα και το μυαλό της, όπως και το σώμα της είναι μουδιασμένα. Το σκοτάδι επιτείνει την αγωνία της για το άγνωστο, αλλά τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Μια αγέλη λύκων θα αρχίσει να την πλησιάζει και σαν από μηχανής θεός ένα τρένο θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα. Η Αγγελική δίχως άλλο θα επιβιβαστεί για να σωθεί, ωστόσο νέες εκπλήξεις την περιμένουν στο φαινομενικά άδειο τρένο. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες με παρόμοια ιστορία και το ίδιο θανάσιμο μυστικό θα συναντηθούν στο ίδιο βαγόνι, ενώ το Νυχτερινό Τρένο θα τους μεταφέρει σε έναν άγνωστο προορισμό. Ένα βιβλίο τρόμου και μυστηρίου, μια περιπλάνηση στα άδυτα της ψυχής πέντε μοναδικών χαρακτήρων, οι οποίοι καλούνται να κάνουν ένα ταξίδι στο άγνωστο…

Ο Άνθρωπος που Ταξίδεψε σε Άπειρα Σύμπαντα

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε άπειρα σύμπαντα

Δήμητρα Αργύρη – Ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε άπειρα σύμπαντα – Εκδόσεις Πηγή

Υποψήφιο για βραβείο Everly στην κατηγορία “Φαντασία” είναι το μυθιστόρημα της Δήμητρας Αργύρη, “Ο Άνθρωπος που Ταξίδεψε σε Άπειρα Σύμπαντα”, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Ένα έργο βγαλμένο από την πραγματικότητα, με τόσες διαστάσεις όσα και τα σύμπαντα που μας αναλογούν.

Ο Δημήτρης είναι βοηθός του διάσημου κοσμολόγου, υποψήφιου για Νόμπελ Φυσικής, Άγκουστ Μπερτ. Δουλεύουν μαζί στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης πάνω στην απόδειξη μιας θεωρίας που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της ανθρωπότητας. Ειδικότερα πρόκειται για την θεωρία ότι υπάρχουν πολλαπλά σύμπαντα, εκτός από το δικό μας. Αλλά όταν η ανακάλυψη γίνει ο καθηγητής θα πεθάνει ξαφνικά αφήνοντας πίσω του αποδείξεις, αλλά και μια μαρτυρία σε έναν άγνωστο. Θα καταφέρει ο Δημήτρης, με την συμβολή ενός χάκερ, μιας δημοσιογράφου κι ενός πρώην καθηγητή του να βρουν την άκρη του νήματος; Η CIA βρίσκεται στο κατόπι τους και ο κίνδυνος παραμονεύει. Ένα βιβλίο φαντασίας που υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε πολλαπλά σύμπαντα!

Η εποχή των Θρύλων- Ο Δρόμος της Εξορίας

Η εποχή των θρύλων - Ο δρόμος της εξορίας

Γρηγόρης Δημακόπουλος – Η εποχή των θρύλων – Ο δρόμος της εξορίας – Εκδόσεις Πηγή

Τελευταία μας πρόταση, μα κάθε άλλο παρά καταϊδρωμένη, για το τρέχον άρθρο είναι “Η Εποχή των Θρύλων- Ο Δρόμος της Εξορίας” του Γρηγόρη Κ. Δημακόπουλου. Έργο επίσης υποψήφιο για βραβείο Everly στην κατηγορία “Φαντασία”, έργο έξοχο, το οποίο έχει προξενήσει, όπως και ο πρόδρομος του, αίσθηση στον κόσμο του Φανταστικού στην Ελλάδα!

Το παρόν έργο αποτελεί το δεύτερο της σειράς “Η Εποχή των Θρύλων” και συνεχίζει την ιστορία από το σημείο που την είχαμε αφήσει. Το γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του μικρού Χόουπ και του πατέρα του συνεχίζεται, σε έναν κόσμο που το παρελθόν είναι ανύπαρκτο. Μαζί με τους συντρόφους τους θα οδηγηθούν στα έγκατα της γης, στην προσπάθειά τους να βρουν το γειτονικό βασίλειο. Στο μέρος αυτό ο Χόουπ θα εντρυφήσει στα μυστικά της Αρχαίας Δυναστείας, τους παρελθόντος και θα αρχίσει να έρχεται σε επαφή με έναν νέο κόσμο. Ένα ταξίδι που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή, αλλά τους φέρνει σε επαφή με τα θαύματα που κρύβονται στο σκοτάδι. Η καθηλωτική συνέχεια της περιπέτειας επικής φαντασίας, που τόσο περιμένατε είναι εδώ για να σας συναρπάσει!

(συνεχίζεται…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *