Συνεντεύξεις

Τι συνθέτουν το πάθος και το έγκλημα; Ένα καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα!

αστυνομικό μυθιστόρημα

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα μπορεί να τοποθετηθεί σε ποικίλα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων, μικρών κωμοπόλεων, ακόμη και αγροτικών περιοχών, και μπορεί να περιλαμβάνουν μια σειρά διαφορετικών τύπων εγκλημάτων. Με τις συναρπαστικές πλοκές, τους σύνθετους χαρακτήρες και τις απροσδόκητες ανατροπές, τα αστυνομικά μυθιστορήματα καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία των αναγνωστών για δεκαετίες και συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο είδος σήμερα.

Ο συγγραφέας Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος μιλάει για το  μυθιστόρημά του «Στην άκρη του γκρεμού»

Πείτε μας δυο λόγια σχετικά με την υπόθεση στο αστυνομικό σας μυθιστόρημα.

Στο παρόν αστυνομικό μυθιστόρημα  όλη ιστορία εξελίσσεται σε μια βιομηχανική περιοχή με πολλούς οικονομικούς μετανάστες, όπου γίνονται δυο παρόμοιες δολοφονίες με ακραίο τρόπο. Στην προσπάθειά της τοπικής αστυνομίας να ανακαλύψει τον δράστη, από ένα σημείο και πέρα οι επικεφαλής της έρευνας διαφωνούν ως προς την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στραφούν οι έρευνες. Οι δολοφονίες είναι έργο σατανιστών, μεταναστών ή ευυπόληπτων πολιτών, υπεράνω κάθε υποψίας; Η ανακάλυψη της αλήθειας θα ανατρέψει πολλά αρχικά σενάρια και θα φέρει σε δύσκολη θέση όλους τους πρωταγωνιστές.

Από πού αντλήσατε έμπνευση ώστε να προχωρήσετε στο μυθιστόρημα;

Όποιος ασχολείται με τη συγγραφή, είτε αφορά ένα αστυνομικό μυθιστόρημα είτε κάποιο διαφορετικό λογοτεχνικό έργο, στις σημερινές ανοικτές κοινωνίες, που διευκολύνουν την πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες, έρχεται σε επαφή με πολλά στοιχεία, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εμπνεύσεις. Ποιο από όλα αποτελεί, στο τέλος, την αφορμή που τον οδηγεί σε μια συγκεκριμένη ιστορία, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Όλα μπλέκονται και σχηματίζουν ένα κουβάρι γεγονότων και συνδυασμών, που έχει τη δική του, εν μέρει ανεξέλεγκτη, δυναμική. Έτσι, το ερώτημα «εσύ διαμορφώνεις τη ροή μιας ιστορίας ή η ροή διαμορφώνει ακόμη και τις ίδιες σου τις σκέψεις;», πολλές φορές παραμένει αναπάντητο.

Τι διαφορετικό θεωρείτε πώς έχει να προσφέρει στον χώρο της λογοτεχνίας το δικό σας αστυνομικό βιβλίο;

Το αστυνομικό μυθιστόρημα αυτό θα είναι το εισιτήριο για ένα ταξίδι με εκπλήξεις και ανατροπές, από το σημείο που όλα δείχνουν ότι ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με συμβατικά μέσα, έως την επίλυσή του και στη συνέχεια, στο ρόλο που παίζει η συνείδηση των πρωταγωνιστών στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ποια η άποψή σας για την νέα σειρά Πηγή Crime των εκδόσεών μας που δίνει έμφαση στο αστυνομικό μυθιστόρημα

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση, επιβεβλημένη και στη χώρα μας, κάτι που έλειπε, δηλαδή. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά.


Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Πηγή Crime»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *