Άρθρα - απόψεις

“Μαθήματα Ζωής” από έναν… Άγγελο

to-mustiko-enos-aggelou-muthistorima

Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια
Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

Το μυστικό ενός αγγέλου. Αγαπώ τα βιβλία φαντασίας. Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως Βούλας Γκεμίση που διαβάζω. Αν και είναι δύο τελείως διαφορετικά είδη λογοτεχνίας, αγάπησα και τα δύο της βιβλία. Περίμενα πολύ να το διαβάσω και πραγματικά άξιζε η αναμονή. Το εξώφυλλο είναι άκρως αντιπροσωπευτικό του βιβλίου.

Η Ουράνια είναι άγγελος. Της δόθηκε αυτό το όνομα χάρις στο μπλε χρώμα των ματιών της. Στάλθηκε στη Γη για να βοηθήσει τους ανθρώπους και να λυτρώσει την ψυχή τους. Οι γονείς της δεν είναι πραγματικά γονείς της, απλά δύο άνθρωποι που τη μεγαλώνουν και την προστατεύουν για να εκτελέσει την αποστολή της.

Εκείνη η μέρα ήταν σαν λύτρωση αλλά και κατάρα μαζί. Ήταν όλα αυτά που δεν μπορούσε με τίποτα να ξεχάσει η Αγγέλα. Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα που περνούσε, η σκέψη της έκοβε βόλτες πάνω από τον θάνατο εκείνης. Που είχε γίνει με τον χειρότερο τρόπο και που έμοιαζε σαν να ήταν βγαλμένος από κάποια ξεχασμένη εποχή που βάδιζε κοντά στην εποχή του Χριστού.

Η κοπέλα από μικρή ηλικία έχει πολλές ικανότητες και τη δυνατότητα να διαβάζει το μυαλό των ανθρώπων και το τι κρύβουν στην ψυχή τους. Αυτό της δίνει τη δύναμη να προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους, αλλά μόνο εκείνους που θέλουν να βοηθηθούν και έχουν πρόθεση να μετανοήσουν και να ζητήσουν συγχώρεση για ό,τι κακό έχουν πράξει.

Ένα δυνατό βουητό έκανε ξαφνικά τον ουρανό να γεμίσει αστραπές. Τα μάτια τους διασταυρώθηκαν. Το φεγγάρι ξεπρόβαλε και πάλι ολοφώτεινο στον σκοτεινό ουρανό, ενώ κουκουβάγιες πετούσαν πάνω από το σημείο όπου στέκονταν τα δύο κορίτσια, σχίζοντας με τις φωνές τους την ηρεμία που επικρατούσε τριγύρω στη φύση.

Η γιαγιά της, Αρετή, τη βοηθά, αλλά την έχει δίπλα της μόνο για τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της. Η κακή φήμη της γιαγιάς της όμως δεν βοηθά καθόλου την αποστολή της, καθώς μερικοί άνθρωποι είναι πολύ αρνητικοί απέναντί της και πολύ επιφυλακτικοί. Ακόμα και εκείνοι που βοηθήθηκαν και από τις δύο. Η Ουράνια όμως δεν παραιτείται. Είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας την αποστολή της ακόμα κι αν η ζωή της είναι σε κίνδυνο. Οι δύο γονείς της δεν την καταλαβαίνουν και η κατάσταση χειροτερεύει μετά από κάποιο γεγονός που στιγματίζει την οικογένειά τους. Θα καταφέρει η Ουράνια να εκπληρώσει την αποστολή της; Θα βρει κάποιον σύμμαχο στην πορεία της; Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος που απειλεί τη ζωή της;

Πόσα πλάσματα υπάρχουν γύρω μας που μπορεί να μην είναι ακριβώς ορατά στους ανθρώπους; Πόσες φορές έχουμε απομακρυνθεί από άτομα διαφορετικά από εμάς από φόβο ή άγνοια για τη διαφορετικότητα των άλλων; Όσα δεν μπορεί ο άνθρωπος να τα εξηγήσει, τα παρεξηγεί και τις περισσότερες φορές καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που παρουσιάζει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες των ανθρώπων. Μου άρεσε πολύ η ιστορία της Ουράνιαςς και της Αρετής. Μας δίνουν και οι δύο μαθήματα ζωής. Μας διδάσκουν να μην απορρίπτουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε και να προσπαθούμε να δίνουμε ευκαιρίες εκεί που πρέπει. Πώς μπορούμε να δικάζουμε και να καταδικάζουμε την αγάπη; Οι άνθρωποι είναι πλάσματα αδύναμα και έρμαια των παθών και των πειρασμών. Όταν κατακλύζονται από αυτά, γίνονται τυφλοί απέναντι στο καλό και την αλήθεια. Παρασύρονται και οδηγούνται σε κακό δρόμο. Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να τους βοηθήσει, δεν τα καταφέρνει! Μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω!

ΠΗΓΗ thematofylakes.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ