Συνεντεύξεις

Στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς, κατά συρροή δολοφόνου…

to-prosopeio-psyxologiko-thriler

Αυτό που η Μαρίνα ξέρει, είναι ότι ο σύντροφός της Δημήτρης είναι ένας αδιάφορος γι’ αυτήν άντρας με  αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, που τον κάνει απρόσιτο.

Αυτό που δεν ξέρει, όμως, είναι ότι πρόκειται για έναν ψυχοπαθή  κατά συρροή δολοφόνο, μια βαθιά πληγωμένη ψυχή, που παλεύει με τους δικούς της δαίμονες και  που ωθείται σε έναν ατέρμονο αγώνα  κυριαρχίας.

Εγκλωβισμένη σε μια σχέση που με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι δυσλειτουργική, η Μαρίνα ζητά τη συνδρομή του Αλέξη, ενός δυναμικού ψυχοθεραπευτή, με την ελπίδα να βρει τη δύναμη να φέρει την κάθαρση στη ζωή της. Ο Ζακ, ένας γοητευτικός ιδιωτικός αστυνομικός, προσλαμβάνεται από την ίδια προκειμένου να την βοηθήσει να διαλευκάνει τα αίτια της απομάκρυνσης του Δημήτρη.

Θα καταφέρει η Μαρίνα να ανακαλύψει τη συγκλονιστική αλήθεια; Μια σκοτεινή διαδρομή ξεκινά, γεμάτη ένταση, δυνατά συναισθήματα, ανατροπές και μυστήριο. Θα γίνει άραγε το σκοτάδι φως;

Συνέντευξη με τη συγγραφέα
pinkALibre: Πως θα νιώθατε αν ήσασταν η Μαρίνα;

Κ.Δ: Η Μαρίνα αντιμετωπίζει πολλά διαφορετικά, σοβαρά, προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία την έχουν αποδυναμώσει και δεν της επιτρέπουν να ζήσει τη ζωή που επιθυμεί. Αν κάποιος ταυτιστεί με το δράμα της, αρχικά βιώνει την απελπισία της, που ωστόσο σιγά σιγά όσο εξελίσσεται η πλοκή αρχίζει να δίνει τη θέση της στην ελπίδα.

book_observatory_: Συχνά τα ψυχολογικά θρίλερ έχουν συνέχειες. Πρόκειται να δούμε και επόμενο βιβλίο σας με τους ίδιους ήρωες;

Κ.Δ: Έχοντας ξεκινήσει το επόμενο έργο μου, δεν έχω αποκλείσει το να συμπεριλάβω τον Αλέξη, εμπλέκοντάς  τον σε ένα ακόμη ταξίδι ψυχοθεραπείας.

emilysbookland: Τι σας προσέλκυσε στο να γράψετε για έναν κατά συρροή ψυχοπαθή  δολοφόνο, ως κεντρικό ήρωα του βιβλίου;

Κ.Δ: Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Μαρίνα. Ο Δημήτρης, είναι αυτός που την εμποδίζει να βρει το δρόμο που θα την οδηγήσει στον ιδανικό εαυτό της. Ο σκοπός μου δεν ήταν να γράψω ακόμη ένα βιβλίο που να μιλά για έναν κατά συρροή ψυχοπαθή δολοφόνο, αλλά μια ιστορία που να διηγείται το πώς μπορεί να νιώθουν οι γύρω του -στην προκειμένη περίπτωση η Μαρίνα- που συμβιώνουν μαζί του.

iliadamichailidi: Ποια τα συγγραφικά σας σχέδια?

Κ.Δ: Το Προσωπείο είναι στην πραγματικότητα το πρώτο βιβλίο που αποφάσισα πως επιθυμώ να εκδοθεί. Το πρώτο μου έργο το οποίο είναι αυτοβιογραφικό και γράφτηκε πολλά χρόνια πριν, είναι ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου. Τώρα, έχω ολοκληρώσει την έρευνα πού απαιτείται και έχω ξεκινήσει τη συγγραφή του τρίτου μου ουσιαστικά έργου.

books_and_roses: Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα; 

Κ.Δ: Η ψυχική νόσος, είναι κάτι που υπάρχει γύρω μας. Οι  άνθρωποι που νοσούν υποφέρουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Πολλοί όμως από όσους ταλαιπωρούνται από τέτοιου είδους προβλήματα είναι αβοήθητοι, είτε γιατί δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης τους, είτε γιατί, ακόμα και στις μέρες, μας η επίσκεψη στον ψυχίατρο είναι κάτι που μερικοί θεωρούν ότι θα τους στιγματίσει. Αυτός είναι εξάλλου και ο αρχικός προβληματισμός της Μαρίνας που φλερτάρει με την κατάθλιψη. Γράφοντας για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν, θέλω καταρχήν να ενθαρρύνω όσους δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων τους να ζητήσουν βοήθεια. Επίσης, είναι γεγονός ότι υπάρχουν ανάμεσά μας αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι είναι ψυχοπαθείς, ωστόσο επειδή δεν γνωρίζουμε τα συμπτώματα της κάθε πάθησης και τείνουμε να συγχέουμε τις διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους, δεν το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Αυτά τα άτομα δεν υπάρχουν μόνο στα βιβλία και τις ταινίες. Ζουν ανάμεσά μας και πρέπει να το γνωρίζουμε.

lefkisbooks: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας και να σας επηρέασε στο βιβλίο αυτό;

Κ.Δ: Αυτή την περίοδο δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιον αγαπημένο συγγραφέα. Διαβάζω πολλά διαφορετικά είδη λογοτεχνίας, τόσο ξένης, όσο και ελληνικής. Ωστόσο, παλαιότερα ήμουν πολύ μεγάλη θαυμάστρια του Stephen King. Μου αρέσουν ακόμη πολλά από τα βιβλία του, εκ των οποίων η Λάμψη είναι το αγαπημένο μου. Δεν θεωρώ όμως ότι με έχει επηρεάσει σε ότι αφορά τη συγγραφή του βιβλίου μου. Ενδεχομένως να έχω επηρεαστεί σε ένα βαθμό από τον σπουδαίο επιστήμονα και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ, του οποίου τα βιβλία εκτιμώ ιδιαίτερα.

z.i.z.e.t: Τι είναι αυτό που τραβάει το ενδιαφέρον σας στα ψυχολογικά θρίλερ;

Κ.Δ: Έχω διαβάσει αναρίθμητα βιβλία του είδους γιατί πάντα με γοήτευε η μελέτη της ανθρώπινης φύσης. Η Επιστήμη της Ψυχολογίας είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

ikaria_books_and_chocolate: Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;

Κ.Δ: Θεωρώ πως ο Δημήτρης, στην προσπάθειά του να ενταχθεί στην κοινωνία, είναι αναγκασμένος να κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο κάτω από ένα προσωπείο. Ωστόσο, εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, οι περισσότεροι από  εμάς, σε κάποιες φάσεις της ζωής μας, αναγκαζόμαστε να κάνουμε το ίδιο…

Bookworms _worldwide: Δικαιώθηκε η ηρωίδα με το τέλος του βιβλίου; 

Κ.Δ: Αυτή η ερώτηση, μπορεί να απαντηθεί όταν κάποιος  διαβάσει Το Προσωπείο. Τα πάντα γίνονται για να επιτευχθεί αυτή η δικαίωση.

Aggelina Papathanasiou: Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να γεννηθεί αυτό το βιβλίο;

Κ.Δ: Διαβάζοντας κάποιες συνεντεύξεις που είχαν δώσει παιδιά ψυχοπαθών, αλλά και βιογραφίες κάποιων ψυχοπαθών κατά συρροή δολοφόνων που διατηρούσαν οικογένειες, μου γεννήθηκε η ανάγκη να μελετήσω το θέμα και έπειτα να γράψω κάτι που να έχει σχέση με αυτό. Επίσης, το βιβλίο «The Psychopath Whisperer» με ενέπνευσε ιδιαίτερα , ενώ παράλληλα μέσα από αυτό κατανόησα βαθύτερα το συγκεκριμένο ζήτημα

alexandra_nms: Ποια εποχή του χρόνου είναι για σας πιο εύκολη η συγγραφή;

Κ.Δ: Δεδομένου ότι εργάζομαι ως καθηγήτρια, τό καλοκαίρι μπορώ να συγκεντρώνομαι καλύτερα και έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο το όνειρο μου είναι να έχω την ευκαιρία να γράφω όλο το χρόνο.

nonouka_book_lover: θα γράφατε ποτέ παιδικό βιβλίο ;

Κ.Δ: Όταν ήμουν παιδί, λάτρευα τις ιστορίες του Μικρού Νικόλα των  Ρενέ Γκοσινί και Ζαν Ζακ Σανπέ! Ως έφηβη, είχα σκεφτεί πολλές φορές να γράψω ένα παιδικό βιβλίο, καθώς είχα πολλές όμορφες ιδέες . Αν και δεν είναι αυτή τη στιγμή κάτι που έχω στα άμεσα σχέδια μου, θα μπορούσα να το κάνω. Είμαι μητέρα και εκπαιδευτικός, αγαπώ τα παιδιά και περνώ πολλές ώρες της ημέρας μαζί τους, συνεπώς γιατί όχι;

insatiable readings: Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από αυτήν την ιστορία?

Κ.Δ: Όταν οι ώμοι μας δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων μας, δεν πρέπει να διστάζουμε να ζητάμε τη βοήθεια των ειδικών. Εκείνοι, μπορούν να μας δείξουν το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει εκεί όπου βρίσκεται η χαμένη μας χαρά. Ετσι, θα ζήσουμε τη ζωή πού μας αξίζει. Θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά στον ιδανικό εαυτό μας. Όλα είναι στο χέρι μας, αφού όπως πολύ σοφά κάποιος κάποτε μου είπε, τα πάντα  εξαρτώνται από το «πόσο έκαστος είναι διατεθειμένος να μην παραχωρήσει πράγματα στο μέλλον του»…

ΠΗΓΗ zizetsbookland.home.blog
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ