Συνεντεύξεις

«Το Σύνδρομο του Μεσσία» | Συνέντευξη του συγγραφέα Ηλία Μωραΐτη για το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα

αστυνομικό μυθιστόρημα

Πείτε μας δυο λόγια για το «Σύνδρομο του Μεσσία».

Τη δεκαετία του 80’ στα Ιωάννινα δολοφονούνται τρεις γυναίκες. Ο κεντρικός ήρωας, Άγγελος Αλεξάκης, είναι ζωγράφος, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια και πιστεύει πως είναι αυτός που διέπραξε τους τρεις φόνους. Έτσι, με τη βοήθεια του ψυχιάτρου δόκτορα Λεβύ προσπαθούν να ανακαλύψουν αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι. Βέβαια, την προσπάθεια ανακάλυψης της αλήθειας θα επηρεάσουν διάφορα πρόσωπα που εισβάλλουν στη ζωή του ήρωα. Μια μυστηριώδης φοιτήτρια ιατρικής, ένας εκκεντρικός συλλέκτης έργων τέχνης, μια φιλόδοξη ιδιοκτήτρια γκαλερί κι ένας ιδιωτικός ερευνητής με σκοτεινό παρελθόν θα καθορίσουν τις εξελίξεις και τη ζωή του ήρωα.

Από πού αντλήσατε έμπνευση για την συγγραφή του έργου σας;

Όλο το έργο εμπνεύστηκε και στηρίχτηκε στην ιδέα για το κατά πόσο υπάρχει αληθινή αγάπη, και αν τελικά η αληθινή αγάπη ισοδυναμεί με τρέλα.


Τι διαφορετικό θεωρείτε πώς έχει να προσφέρει στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας το «Σύνδρομο του Μεσσία»;

Το έργο δεν ανήκει ακριβώς στην αστυνομική λογοτεχνία. Είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο πάνω σε φιλοσοφικά ερωτήματα. Το διαφορετικό που έχει να προσφέρει από τα υπόλοιπα μυθιστορήματα του είδους είναι πως μπορεί να αποτελέσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό για τον αναγνώστη και μετά την ανάγνωσή του.

Ποια η άποψή σας για την νέα Σειρά Αστυνομικών μυθιστορημάτων των εκδόσεών μας, Πηγή Crime;

Η σειρά Crime πιστεύω πως είναι αξιόλογη, τόσο ως προς τα ίδια τα έργα ως κείμενα αλλά και ως προς την ποιότητα εκτύπωσης που είναι εφάμιλλη με την ποιότητα παραδοσιακών εκδοτικών οίκων της Ελλάδας. Επίσης, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από βιβλία συγγραφέων του εξωτερικού. Ως ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου όμως, έχω αντιληφθεί πως η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού αναγνωστικού κοινού και θα πρέπει να γίνουν ιδιαίτερες προσπάθειες μέσω προώθησης, διαφημίσεων και εκδηλώσεων, αλλά και μέσω προώθησης από τους εκδοτικούς οίκους προς τους βιβλιοπώλες, οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους υποτιμούν την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία και δεν την προτείνουν στο ήδη δύσπιστο προς τον Έλληνα συγγραφέα αναγνωστικό κοινό.

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Πηγή Crime»

Το Σύνδρομο του Μεσσία

book
17.80 16.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *