Booknews

Οι Εκδόσεις Πηγή στα Βραβεία Everly 2021! (Ι)

Πηγή Φαντασία Everly

Ο Αύγουστος είναι ένας πολυαναμενόμενος μήνας για τόσους πολλούς λόγους! Πέρα από το γεγονός ότι σηματοδοτεί την περίοδο των διακοπών για όλες τις ηλικίες, κηρύσσει κι επίσημα την έναρξη των φεστιβάλ και γιορτών σε πόλεις, αλλά και εκτός αυτών. Μια από τις εκδηλώσεις αυτές είναι το Fantasy Festival, στο οποίο οι Εκδόσεις Πηγή συμμετέχουν ανελλιπώς, το οποίο διοργανώνεται στις αρχές Οκτωβρίου και απονέμει μια από τις σημαντικότερες βραβεύσεις που θα μπορούσε να λάβει ένα βιβλίο που διέπεται από τη Φαντασία: το βραβείο Everly (Έβερλι)!

Στην βράβευση παίρνουν μέρος βιβλία, ταινίες, καθώς και σειρές φαντασίας και τρόμου. Φέτος, η απονομή θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Το πιο σημαντικό όμως για τα βραβεία Everly είναι ότι απονέμονται από εσάς! Πολύ σωστά, πρόκειται για βραβεία κοινού, οπότε πριν αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις προτάσεις από τον Πρότυπο Όμιλο Πολιτισμού Πηγή, ο οποίος, όχι να το παινευτούμε, αλλά φέτος έχει 31 υποψήφια βιβλία! Εσείς ακόμη να τα διαβάσετε;

Witchpunk- Ανάθεμα, Βιβλίο 1

Πηγή Φαντασία Everly

Χρύσα Αναστασίου – Witchpunk – Εκδόσεις Πηγή

Πρώτο βιβλίο, υποψήφιο για τα βραβεία Everly στην κατηγορία “Φαντασία”, από τις Εκδόσεις Πηγή είναι το πρώτο μέρος του “Witchpunk”, με τίτλο “Ανάθεμα”. Συγγραφέας του έργου είναι η Χρύσα Αναστασίου, η οποία φρόντισε να κάνει πολλά περισσότερα από το να συνθέσει ένα ακόμη μυθιστόρημα φαντασίας.

Αντ’ αυτού, το «Witchpunk» είναι ένα μυθιστόρημα που μπλέκει έντεχνα την επιστημονική φαντασία με ένα λιγότερο γνωστό είδος της, την steampunk. Η τεχνολογία και ο αισθητικός σχεδιασμός, εμπνευσμένος από τις βιομηχανικές ατμοκίνητες μηχανές του 19ου αιώνα μας εισάγουν σε έναν νέο κόσμο, την γη της Κρέστα. Εκεί η μαγεία μπορεί να διώκεται, αλλά οι μάγισσες παραμένουν ανίκητες με την δύναμη του κάρβουνου και του ατμού. Η πλοκή ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια τριών γυναικείων και ιδιαίτερα δυναμικών χαρακτήρων, με διαφορετικές επιδιώξεις η κάθε μια. Η Μάργκο ψάχνει να βρει την θέση της σε μια διαφορετική κοινωνία μηχανουργών, η Σέιτζ, ως μάγισσα, συμμετέχει σε ένα αέναο κυνήγι, ενώ η Άστριντ, είναι μια νεκρή κυνηγός μαγισσών που αναστήθηκε, καταράστηκε και ζητά μονάχα να αναπαυθεί. Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, που όμοιά της δεν έχετε διαβάσει!

13 Alter Ego

Πηγή Φαντασία Everly

Συλλογικό – 13 Alter Ego – Εκδόσεις iWrite

Επίσης υποψήφιο για το βραβείο Everly, στην κατηγορία Συλλογή, είναι τα “13 Alter Ego”, των σπουδαστών του ΙΙΕΚ Δέλτα στην Αθήνα, με την επιμέλεια του καθηγητή τους, Σταυριανού Κιναλόπουλου.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του μαθήματος “Συγγραφή όλων των ειδών και αποσυμβολισμός”, δεκατρείς σπουδαστές του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δέλτα στην Αθήνα, με τη βοήθεια του εισηγητή-συγγραφέα Σταυριανού Κιναλόπουλου, έγραψαν ένα έργο για το alter ego τους ως τελική εργασία. Ο άλλος μας εαυτός μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζουμε κι εξωτερικεύουμε ή και όχι… Μπορεί να ζει στον παρόντα χωροχρόνο, στο παρελθόν ή ακόμη και στο μέλλον, σε ένα σύμπαν οικείο ή κάποιο εντελώς νοητό. Πώς σκέφτονται οι σπουδαστές συγγραφής τον αλλιώτικο εαυτό τους και κυρίως, πώς καταφέρνουν να τον αποτυπώσουν στο χαρτί; Μια εξαιρετική προσπάθεια νέων συγγραφέων, οι οποίοι μας εισάγουν στον πολυδαίδαλο κόσμο της φαντασίας τους και της προσωπικότητάς τους.

Αναζητώντας μιαν άλλη γη

Πηγή Φαντασία Everly

Συλλογικό – Αναζητώντας μιαν άλλη Γη – Εκδόσεις Πηγή

Επόμενο έργο υποψήφιο για βραβείο Everly, στην κατηγορία “Συλλογή”, είναι το “Αναζητώντας μιαν άλλη γη”. Το συλλογικό αυτό έργο προέκυψε έπειτα από προκήρυξη λογοτεχνικού διαγωνισμού εκ μέρους των Εκδόσεων Πηγή, με θέμα “Η µελλοντική εκπλήρωση του ανθρώπινου οράµατος για την ανακάλυψη ενός άλλου κόσµου, που θα δώσει διεξόδους τόσο ως προς την επιβίωση του είδους µας, αλλά και ως προς τη γενικότερη εξέλιξη της ανθρωπότητας µέσα στον χώρο και τον χρόνο”.

Το συγγραφικό αποτέλεσμα του παραπάνω διαγωνισμού περιέχει 52 ιστορίες εμπνευσμένες από την παραπάνω θεματική. Αποτελείται από συγγραφείς που έχουν αποτυπώσει τις καλύτερες αποχρώσεις της επιστημονικής φαντασίας σε λίγες μονάχα σελίδες. Τα συγκεκριμένα διηγήματά, μάλιστα, διακρίθηκαν και επιλέχθηκαν από την κριτική μας επιτροπή ανάμεσα σε δεκάδες άλλα. Θύελλες, μια νέα Γη, νέοι πλανήτες και είδη ζωής, διαπλανητικά ταξίδια και μάχες ζωντανεύουν από το χέρι των καλύτερων δημιουργών επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα την χρονιά που μας πέρασε. Άλλοι γνωστοί κι άλλοι πρωτοεμφανιζόμενοι, πάντως μοναδικά ταλαντούχοι συγγραφείς υπόσχονται να σας παρασύρουν. Πατήσατε προσθήκη στο καλάθι ή θα το πάρετε από το συνοικιακό βιβλιοπωλείο;

Αρχαίες ψυχές

Αρχαίες Ψυχές

Μίλησα Έσχι – Αρχαίες Ψυχές – Εκδόσεις Πηγή

Υποψήφιο στην κατηγορία μυθιστόρημα φαντασίας των βραβείων Everly είναι και το έργο του Μίλησα Έσχι, με τίτλο “Αρχαίες Ψυχές”. Ένα βιβλίο που συνδυάζει αριστοτεχνικά την φαντασία με το μυστήριο και την περιπέτεια, με φόντο την μαγευτική Αραβία.

Σε μια γνωστή γωνιά της οικείας μας πραγματικότητας δύο αδέρφια έρχονται σε επαφή, αναπάντεχα και με τη συνδρομή απόκοσμης μαγείας, με το άγνωστο. Η σέχτα των Ταξιδευτών, ένα δαιμονικό ον με σαδιστική διάθεση, ο Ουνουκαλχάι κι ένας αγώνας να ενταχθούν δυο αρχαίες ψυχές στην σέχτα θα κορυφώσουν την πλοκή της ιστορίας μας. Ένας συνεχής κίνδυνος, καλά κρυμμένα μυστικά, θεότητες και μαγικά πλάσματα συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον φαντασίας. Ποιός άραγε θα καταφέρει να επιβιώσει, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα; Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει στη σφαίρα του Φανταστικού, μας ταξιδεύει στη μυστηριακή Ανατολή και μας χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές αγωνίας και μυστηρίου.

Δεισιδαιμονία

Δεισιδαιμονία

Άρης Δεληγιαννίδης – Δεισιδαιμονία – Εκδόσεις Πηγή

Επόμενη υποψηφιότητα των βραβείων Everly, στην κατηγορία Τρόμου, είναι η “Δεισιδαιμονία” του Άρη Δεληγιαννίδη. Μια περιπέτεια η οποία απευθύνεται στο τολμηρό και θαρραλέο αναγνωστικό κοινό, αφού περιέχει μυστήριο, τρόμο και αιμοσταγείς σκηνές βίας που σοκάρουν! (Ουπς, σπόιλερ!)

Ο Ηλίας είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, η οποία ξεκινά να εκτυλίσσεται από την στιγμή που θα επιστρέψει στο ερειπωμένο σπίτι του παππού του. Στο μικρό χωριό, στο οποίο θα μείνει είναι παντελώς άγνωστες οι έννοιες της τεχνολογίας και της προόδου. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς όπως φανερώνονται. Μια δαιμονική οντότητα, μια υφέρπουσα κατάρα, ένα σκοτεινό μυστικό, ψίθυροι ότι το μεταφυσικό πλησιάζει… Όλα συνθέτουν την ερεβώδη, σχεδόν αποπνικτική αύρα της φαντασιακής μας περιπέτειας, που είναι βγαλμένη από τους πιο φοβερούς μας εφιάλτες. Η παράνοια γεννιέται εκεί που η λογική διαφεύγει, τότε τι γίνεται στην περίπτωση μιας επίγειας κόλασης; Το μυθιστόρημα τρόμου που ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα της σκοτεινής φαντασίας.

Η Κάθοδος των Μισανθρώπων

Η Κάθοδος των Μισανθρώπων

Δανιήλ Λιάμης – Η Κάθοδος των Μισανθρώπων – Εκδόσεις Πηγή

Υποψήφιο για βραβείο Everly στην κατηγορία “Φαντασία” είναι και το έργο του Δανιήλ Λιάμη με τίτλο “Η κάθοδος των μισανθρώπων”, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Μια ρηξικέλευθη περιπέτεια επικής φαντασίας με πρωταγωνιστές τους θεούς του Ολύμπου, γίγαντες, ανθρώπους, αλλά και μισανθρώπους, υβρίδια δηλαδή ανθρώπων και κτηνών.

Για να εξερευνήσουμε όμως λίγο παραπάνω την πλοκή, στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα φαντασίας θα είμαστε θεατές μιας επικής μάχης. Η περίοδος ειρήνης εκατό γενεών θα λήξει άδοξα όταν άνθρωποι, γίγαντες και μισάσνθρωποι (πλάσματα δηλαδή κατά το ήμισυ άνθρωποι και κτήνη) σκεπαστούν από ένα μαύρο σύννεφο και πληγούν από τους ατσάλινους κεραυνούς του. Σύντομα ξεσπά ένας πόλεμος όλων των παραπάνω μεταξύ τους, κατά τον οποίον δέκα χιλιάδες μισάνθρωποι ορμούν στις χώρες των ανθρώπων με απώτερο σκοπό την εκδίκηση. Οι άνθρωποι επιθυμούν να κρατήσουν την ισχύ τους, ενώ οι γίγαντες να επιστρέψουν στις Φλέγρες, την πατρίδα τους και να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Την ίδια στιγμή οι θεοί είναι όλοι τους νεκροί και συνεπώς η θέση τους άδεια. Ποιός θα αναδειχθεί αρκετά άξιος για να την καλύψει; Ένα μυθιστόρημα για το κοινό που ποτέ δεν χορταίνει να διαβάζει μυθολογία!

(συνεχίζεται…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *