PRESS ROOM

τελευταία νέα από τις εκδόσεις μας

Metal Chapters: ενώνει δύο μεγάλες αγάπες, τη λογοτεχνία φαντασίας και μέταλ μουσική

Συνέντευξη Παντελής ΜαυρομμάτηςΕπιμέλεια κειμένου Ζωή ΤσούραΓιώργο, καταρχάς συγχαρητήρια για την επιτυχημένη συμμετοχή σου στο βιβλίο THE METAL CHAPTERS VOLUME TWO. Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά διαβάζεται ευχάριστα. Τι σημαίνει για σένα όλο αυτό το...

Συνέντευξη του Άρη Δεληγιαννίδη για το βιβλίο του “Το λουρί της τρέλας”

‘”Ολα διαδραματίζονται στις μαύρες αιχμές που σκορπούν σκληρά φώτα και ακόμα σκληρότερα ψυχολογικά προβλήματα. Η μάχη με το εσωτερικό κακό, την ηθική, ψυχική και σωματική κατάρρευση, αντανακλά ελάχιστες ποσότητες φωτός. Ψήγματα σκοπού και ελπίδας. Εκτός αυτών, μόνο η νύχτα κυριαρχεί στην σφαλιστή αποθήκη.”

Mark da Costa: “Τα όρια μεταξύ ιστορίας και μυθοπλασίας διαπλέκονται.”

“Ειλικρινά, το «Λύω, σιωπή!» δίνει το έναυσμα και αποτελεί κάλεσμα στον καθένα να λύσει την σιωπή του για όσα τον ταλανίζουν και να ελευθερωθεί από τα δεσμά που τον κρατούν πίσω. Όταν αυτό γίνεται πράξη, τότε αισθάνομαι πραγματικά ευτυχισμένος”.

Βούλα Γκεμίση: “Στη συγγραφή προπονείς καθημερινά το μυαλό σου”

“Η συγγραφέας που την διακρίνει ο χαρακτηριστικός άμεσος, μεστός αλλά ιδιαίτερος τρόπος γραφής της, είναι μία δυναμική γυναίκα που δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Διατηρεί την ευγένεια, την ευθύτητα και το χαμόγελο της και μας δίνει όλες τις απαντήσεις για το δικό της μυστικό που ήρθε στο φως μέσα από την δημοσιοποίηση των κειμένων της το 2018 σε μια μεταβατική για εκείνην χρονιά και εμείς τα μαθαίνουμε όλα στην απολαυστική συνέντευξη που μας παραχώρησε”

Με πρωταγωνίστρια μια… Πράσινη Πολυθρόνα

“Σε όλη μας τη ζωή φτάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής παίρνουμε μια απόφαση και μεταβαίνουμε στο επόμενο. Το κάθε σταυροδρόμι μας δίνει το ελεύθερο δικαίωμα μιας και μονής επιλογής. Ακολουθούμε την πορεία και μια νέα σελίδα ανοίγεται μπροστά μας. Έπειτα από τόσες διαδρομές, μεστοί από εμπειρίες και γνώσεις, κοιτάζουμε πίσω και αναρωτιόμαστε: Τι ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβαν όλοι εκείνοι οι δρόμοι που δεν περπατήσαμε;”

Χαρ. Ματσαμάκης: “Είναι όμορφο το να διαβάζεις κάτι που να σε οδηγεί στο να φιλοσοφήσεις.”

“Η ανάγνωση της Οντίν και της… κατάρας της, ήταν μια καλή αφορμή για δυο πράγματα: Να μάθω λεπτομέρειες για μία ασθένεια που δεν γνώριζα, αλλά και να συνομιλήσω με έναν συγγραφέα ο οποίος μέσα από τις απαντήσεις του, δίνει μια ρεαλιστική εικόνα για την χρονοβόρα περιπέτεια ενός βιβλίου από τη συγγραφή μέχρι τη στιγμή της έκδοσής του.” υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Τσακίρη.

Συναισθήματα και όνειρα “Από την εφηβεία στην ενηλικίωση”

Όλα αυτά μας κάνουν να μην εκφράζουμε αυτά που πραγματικά νιώθουμε και να μην είμαστε όλα αυτά που ιδανικά θα μπορούσαμε να γίνουμε αν μας άφηναν την ελευθερία της επιλογής. Οφείλουμε πρώτα στον εαυτό μας να αντισταθούμε σε όλο αυτό.”

“Το Λιμάνι Αργούσε να Φανεί”: ένα μυθιστόρημα για την οικονομική κρίση

“Το βιβλίο έχει πράγματι τα στοιχεία ενός ημερολογίου της κρίσης. Ένας λόγος είναι ότι το έγραφα εν μέσω των γεγονότων (2013). Αποφάσισα να το γράψω μετά από μία συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στην Πολιτεία στην Πάτρα, όπου ένιωθες τον αναβρασμό, την επαναστατικότητα, τον πόνο στο τραγούδι του κόσμου.”

Pin It on Pinterest

Share This
X